ok. mam plugina zainstalowanego do opery i ten akurat exifów Perqsisty nie pokazał
Fotki naprawde fajne:
4ka Cichego super, 5tka Moniki także
a Perqusista pokazał klase![]()
ok. mam plugina zainstalowanego do opery i ten akurat exifów Perqsisty nie pokazał
Fotki naprawde fajne:
4ka Cichego super, 5tka Moniki także
a Perqusista pokazał klase![]()
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII
wszystkie foty fajne! :grin:
jak widzę tylko ja miałem 3-cyfrowe body - czyżby czas na mały upgrade :wink: (choć generalnie niczego mi nie brakuje w 'małym' kanonie)
ale z drugiej strony do testu tamronów to chyba to body było najwłaściwsze, bo pewnie najwięcej klientów na tampona jest właśnie z tej półki. w każdym razie moja opinia jest taka, że szkła zdały egzamin na piątkę, jakość optyczna super, jedynie w niektórych - ale to wiadomo - mamy problem z AF - brakuje USM...
do dopełnienia testu wg mnie przydałyby się jeszcze cropy. jakby co, to dorzucę. przypominam, że ze względu na wiarygodność testu moje zdjęcia są zupełnie 'surowe' (prosto z DPP + napis w ACDSee) - beż żadnych poprawek, warstw, stemplowania, hdr itp.
do pbase chyba sie trochę inaczej linkuje, poniżej przerobiłem adresy wg ich instrukcji - widać teraz?
5. MXW (90 2.8, 180 3.5, 18-250, 17-50 2.8, 28-75 2.8 )
to dopalone lampą Metz 58AF-1 w trybie HSS:
pozdro.,
m.
![]()
Mozna powiedzieć, że perqsista wykorzystał modelkę, czy też sytuację, maksymalnie, chociaż własciciel trzycyfrowego body tez nie zmarnował czasu z tą modelką. Ze zdjęć mxw trzecie, a szczególnie czwarte dobrze prezentują przewagę ostrości nad rozmyciami. Pewnie taki jest trend i takie szkła dobrze sie sprzedają. Już gdzieś to napisałem, ale dla mnie patrzenie tylko na ostrość, to jak porównywanie samochodów tylko na podstawie prędkości maksymalnej.
Zdjęcia świetne, szkoda tylko że nie ma opisu jakie zdjęcie jakim obiektywem zostało wykonane, bo jeżeli ktoś ma 2 obiektywy o zakresie 70-200 i 50-300 to zakres 70-200 się pokrywa.
Ostatnio edytowane przez Kabu ; 19-04-2008 o 18:43
Gratuluję kolegom, bardzo ładne fotki i ciekawe ujęcia.
Miło popatrzeć jak różnie można było oddać urodę modelek :-D a i obiektywy myślę że spisały się na medal![]()
Raz jeszcze dziekuję za miły wypad
MONIKA
I jeszcze wrzucam dwa moje, takie ulubione (zamyślone)![]()
to wykonane 28-75 (zachowane exify)
A to wykonane bardzo przyjemną stałką - 90mm (zachowane exify)
Foto Epoka
swietny plener i to w moim sołaczu. żałuje, ze nie przeszedlem się, mialbym ulatwiony i pewnie przyspieszony wybor z tamronem 28-75, niemniej jestem z niego zadowolony
Wrzucilbym link do pierwszych prób ale to raczej nie ten temat
edit: Z drugiej strony, skoro temat o tamronach i w solaczu sie akcja dziala, to podam linka do mojej galeriitamron kupiony z 2 reki, ale ponoc pierwszy wlasciciel mial go od cichego
![]()