Strona 38 z 102 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

No cóż.. wiec i ja chyba polecę Ci Daniela Lezano, naprawdę świetnie pisze;-) narazie mam jedną jego o fotografii portretowej i Guy'a Edwardesa o fotografii krajobrazów (obie sa z tego samego wydawnictwa) i chyba bede kontynuował ta serię bo naprawdę mozna się wciągnąć:smile: narazie jeszcze tylko brakuje mi czegoś o fotografowaniu aktów..:smile:

Dopiero zaczyna Awatar mariokenzo
    Miasto
    Stockport (UK)

Domyślnie

Witam!

A co byscie polecili bardzo swiezemu adeptowi fotografowania cyfrowego? Mam 40D, ktore mnie mocno przerasta, nie mam niestety czasu na kurs, czy warsztaty fotograficzne, wiec pozostaje mi lektura, ktora musze zamowic w wysylkowej ksiegarni, bo mieszkam w UK. Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.

Mario

Domyślnie

To ja Ci mogę tak na początek polecić "Praktyczny kurs fotografii" autorstwa Łukasza Gawła. Ksiązka porusza praktycznie wszystkie wazniejsze aspekty fotografii cyfrowej, a do tego jest bardzo przejrzyście i zrozumiale napisana. Jesli interesuje cię natomiast techniczny aspekt fotografii i zrozumienie pewnych zjawisk, to polecam tę stronkę: http://www.fotoporadnik.pl/ W przypadku jeszcze innego zainteresowania zostają niezliczone fora internetowe. Pzdr:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    narazie jeszcze tylko brakuje mi czegoś o fotografowaniu aktów..:smile:
    Roderick Macdonald "Akty. Fotografia cyfrowa dla profesjonalistów", wydawnictwo Helion.

Dopiero zaczyna Awatar mariokenzo
    Miasto
    Stockport (UK)

Domyślnie

Dziéki Slider! fotoporadnik.pl, to rewelacja! Krotko zwiezle, przejrzyscie, na temat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariokenzo Zobacz posta
    Dziéki Slider! fotoporadnik.pl, to rewelacja! Krotko zwiezle, przejrzyscie, na temat.
    Nie ma za co, do usług wiedziałem, że Ci się spodoba, bo sam sie uczyłem na tym fotoporadniku. Kawał dobrej wiedzy foto;-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Piekarz
    Guest

Domyślnie

witam,
    niedawno kupiłem książki Bryana Petersona : "Ekspozycja bez tajemnic" i "Czas naświetlania". Moja przygoda z fotografią niedawno się zaczeła i musze powiedziec, że treści zawarte w obu książkach dużo mi wyjaśniły i przybliżyły poszczególne zagadnienia związane z fotografia. NIe mam jeszcze porównania z innymi książkami, ale te naprawde polecam.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Jaka książka dla początkującego fotografa ?

Mój 15-letni chrześniak zaczyna interesować się fotografią. Chciałbym mu sprezentować książkę z której mógłby uczyć się podstaw fotografii i poznać jej zasady. Taki elementarz dla początkującego napisany w prosty i przyswajalny sposób. Z tego co się orientuję, to chłopak ma ogólną wiedzę a chce czegoś więcej się nauczyć (dotychczas bawił się prostymi kompaktami). Wiem, że w tym obszernym wątku na pewno znajdę odpowiedź na moje pytanie, ale niestety nie mam czasu na czytanie aż 38 stron. Dlatego proszę tutaj o poradę. Jaką pozycję wydawniczą polecacie ?
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

np. "Szkoła fotografowania" National Geographic, "Praktyczny kurs fotografii" Łukasza Gawła
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Wiem, że w tym obszernym wątku na pewno znajdę odpowiedź na moje pytanie, ale niestety nie mam czasu na czytanie aż 38 stron.
    Wybacz ale prosiłbym o nie stosowanie więcej tak nędznej wymówki .
    Pobieżne przejrzenie (nikt nie każe czytać od deski do deski wszystkie posty, przelecieć oczami każdy potrafi by wyłuskać tytuły) całego wątku i spisanie sobie na kartce najczęściej powtarzających się, polecanych tytułów to 10-30 minut.
    Więc powoduje Tobą nie brak czasu a zwykłe (jakże ostatnio nagminne ) lenistwo i brak szacunku dla czasu forumowiczów.
    Forumowiczów możesz mieć głęboko gdzieś (co właśnie udowodniłeś i co nie jest mile widziane) ale naprawdę twój chrześniak nie jest wart nędznych 10-30 minut?
    Nie bój się ilości stron i śmiało - do roboty, a nie "bo nie mam czasu" a forumowicze mają mieć czas leniwcowi odpisywać? Podziwiam takich (piwo dla artursa).

Strona 38 z 102 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów