Strona 17 z 36 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 357

Wątek: Canon EOS 1000D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    teleobiektywami jest jeszcze smieszniej, bo żaden nie trzyma stałego swiatła prócz Canona 70-200L 2.8 USM ale kto mysli o takich szkłach przy tej klasy korpusie?
    Ja myślę, bo nie lubię dźwigać dodatkowego 0,25 kg, którego dostarcza mi 40d

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ja myślę, bo nie lubię dźwigać dodatkowego 0,25 kg, którego dostarcza mi 40d
    Bo szczęśliwi pieniedzy nie liczą. za to jak widać, bardzo skrupulatnie liczą kilogramy:-). to ja mam dla Ciebie propozycje: wywal ta swoją sigme 200-500mm 2.8 EX APO, odrazu bedziesz miał 16 kilo mniej, statyw Gitzo do podtrzymywania tej Sigmy, kolejne 10 kilo odejdzie, a Canona 40D sobie zostaw, najwyzej zamień na 50D, bo słyszałem, że zaślapka na karty bedzie z lżejszej gumy:grin:

PS: Nie bierz tego tylko poważnie do siebie:-D
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

A jednak za 450D chcą o te 300 zł więcej (przynajmnie ja tak znalazłem) co ciekawe kit w zestawie z 1000D jest jeszcze o stówe tańszy niż w 450D. Ja się wiec pytam: za co płacimy?za 2 mln pix różnicy, za 0,5 cala wiekszy ekran, za 2 wkładki antypoślizgowe, za punktowy pomiar swiatła, za 2 dodatkowe punkty AF, za 0,5 kl/s szybsze zdjęcia seryjne, za pilot zdalnego sterowania i detekcję kontrastu w trybie LV.. I tyle
    też się zastanawiałem, dlatego nie wziąłem 450D

tutaj jeszcze pytanie do użytkownika tego korpusu czyli dl00gi'ego czy ma on podgląd głębi ostrości,
    ma
    bo to już 4-cyfrowy Canon i kolejna półka niżej.
    moim skromnym zdaniem, ta półka jest doczepiona do półeczki z 450D

a propos cen jeszcze - nie chodzi wcale o to, że taką puszkę kupią osoby bardzo ubogie, ale trzeba mieć jakąś granicę. Ja wyznaczyłem sobie pułap 1600zł n pierwszą (to ważne) dSLR, wolę raczej poeksperymentować głową, kupić porządniejsze szkło a jak będę już wiedział, że warto, zmienię puchę, a tę oddam żonie
    pozdr
    d
    Ostatnio edytowane przez dl00gi ; 09-09-2008 o 09:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dl00gi Zobacz posta
    moim skromnym zdaniem, ta półka jest doczepiona do półeczki z 450D
    IHMO też, ale Canon ma już taki system klasyfikacji sprzętu (albo tylko ludziom sie tak wydaje) że im więcej cyferek przed literką "D" w nazwie puszki, tym jest ona bardziej amatorska skoro bardziej amatorska, to i więcej niepotrzebynch wodotrysków trzeba w nią wsadzić. tak więc zostaje nam tylko czekac na Canona xxxxxxD z funkcją wykrywania twarzy, i wyzwalania migawki uśmiechem, z systemem rozrózniania dzieci od osob dorosłych, dotykowym ekranem, odtwarzaczem DVD i MP3, oraz systemem głośników surround z aktywnym subwooferem. Przydaloby się bezprzewodowe łącze internetowe z mozliwością kręcenia filmów, bo jeszcze Canon na tym polu nie ma monopolu. Swoją drogą zastanawiam się co Sony zrobi w odpowiedzi na ten krok Nikona:smile:

Cytat Zamieszczone przez dl00gi Zobacz posta
    wolę raczej poeksperymentować głową, kupić porządniejsze szkło a jak będę już wiedział, że warto, zmienię puchę, a tę oddam żonie
    No wiesz.. ja swojej bym kupił nową moze nawet lepszą, żeby nie bylo to na zasadzie: Ja kupilem sobie nowe lustro, a Ty masz, weź sobie to stare g..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w USA C obniżył cenę na kita 1000D
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Jak widać; nie tylko..

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Ceny kitow XS i XSi roznia sie w tej chwili o $20 -$30. Pol zbiornika benzyny malego samochodu.

Kit XSi $680.

Domyślnie

Skad więc ta różnica wynika, skoro to te same szkła? obnizać cene jednego, bo jest sprzedawany w zestawie z gorszym korpusem?

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Kit XSi $680.
    Nie pomyliła Ci sie przypadkiem waluta?:smile: ja znalazłem za 820$, a za 630$ był kit XTi czyli nasz odpowiednik chyba Canona 400D.
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 09-09-2008 o 23:43

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Skad więc ta różnica wynika, skoro to te same szkła? obnizać cene jednego, bo jest sprzedawany w zestawie z gorszym korpusem?

Nie pomyliła Ci sie przypadkiem waluta?:smile: ja znalazłem za 820$, a za 630$ był kit XTi czyli nasz odpowiednik chyba Canona 400D.
    http://www.amazon.com/Canon-Digital-...1000008&sr=8-1

Na Amazon.com. A na B&H tez prawie tyle samo.

Dlaczego ceny prawie takie same? Moze nie ma dosyc XS chwilowo. Moze dlatego, ze ludnosc prze na XS bo byly reklamy i ostatnio slyszeli ze tani. Nie mam pojecia.

A dlaczego sam obiektyw kosztuje inaczej po odjeciu body to tez jakies tam kombinacje rynkowe.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 10-09-2008 o 00:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Moze dlatego, ze ludnosc prze na XS bo byly reklamy i ostatnio slyszeli ze tani.
    To sie nazywa potęga reklamy:smile: a jak ludzie coś usłyszą, to to kupią. skoro model jest nowy, i dopiero wszedł na rynek, i nikt go jeszcze nie ma, to "ja chcę go mieć" - To się nazywa efekt "snobizmu". Skoro model się bardzo dobrze sprzedaje, wszyscy go już kupili, to "ja też muszę go kupić" - to jest efekt "owczego pędu". taki mechanizm napedzający rynek;-) co do samego 1000D to jest traktowany trochę po macoszemu, bo wyszlo w internecie kilka haseł typu "Canon 1000D jeszcze bardziej amatorski" i takie tam. potem pojawilo sie parę sampli i komentarzy. Na tym reklama 1000D się skończyła. po co robic test tego korpusu, skoro to prawie to samo co 450D? po co go omawiać? po co pisać jego specyfikację, skoro byłaby to kopia danych z 450D? w ten oto sposób mnie jako potencjalnemu klientowi, znającemu w miarę zasady reklam i ich cel, udowadnia się, że 1000D nie jest wart uwagi, bo zabrakło go w gazetkach reklamowych sklepów RTV, malo go w internecie, nie przetestowano (bo i po co). w końcu można zauwazyć, że ma to na celu wypromowanie w pewien sposob 450D, pomimo, że sa to prawie te same korpusy z niewielką róznica cenową. tyle moich mądrości na temat reklam:wink:

Strona 17 z 36 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów