Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 329 z 393 PierwszyPierwszy ... 229279319327328329330331339379 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 281 do 3 290 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ciekawe. Dlaczego nie ma chętnych na D700?!
    też jestem zdziwiony, przecie poza ceną to idealna puszka. OK, jest banding, ale to z pewnością sprawa do wyeliminowania nowszym softem skoro w D3 tego nie ma. Za to wedle np fotopolis lepszy AF, mniejsze szumy..

Zadziwiające jest jednak, ze mimo takiego bandingu nie ma ogólno forumowej rozpaczy i narzekań. Może faktycznie tych puszek sprzedaje się tak mało?

Mam nadzieję, że jak sobie kupię (jeśli C da ciała z 5dmk2) to nie będę testerem dla Nikoniarzy.. to by było wyjątkowo perfidne
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ciekawe ile po Photokinie pojawi(ą) się puch(a/y) w sklepie, mam nadzieję, że znajdę pod choinką nowe 5D. :P

Gdyby zrobili wszystko to samo co w 50D, dając tylko matrycę FF, byłoby to perfidne. I chyba zostałbym przy 5D a zamiast tego kupił jakieś dwa fajne szkła.

BTW, jak myślicie, jest szansa na flash ? Wiem, że usunięcie flasha z 5D miało zwiększyć jego szczelność, ale Nikoś D700 ma i jakoś nic mu się nie dzieje. Czasem to maleństwo pomagało (doświadczenie z 20D).
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a ile razy użyłeś flasha w 20D? dopóki nie można będzie wyzwalać nim zewnętrznej lampy to w tej półce jest IMHO w ogóle nie potrzebny.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    BTW, jak myślicie, jest szansa na flash ? Wiem, że usunięcie flasha z 5D miało zwiększyć jego szczelność, ale Nikoś D700 ma i jakoś nic mu się nie dzieje. Czasem to maleństwo pomagało (doświadczenie z 20D).
    zamiast flasha wolałbym wbudowany sterownik do zdalnego wyzwalania lamp

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    a ile razy użyłeś flasha w 20D? dopóki nie można będzie wyzwalać nim zewnętrznej lampy to w tej półce jest IMHO w ogóle nie potrzebny.
    Oczywiście. Bo w tym przedziale to jasne szkła i-lub dobra, zewnętrzna lampa błyskowa.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Oczywiście. Bo w tym przedziale to jasne szkła i-lub dobra, zewnętrzna lampa błyskowa.
    dokładnie - głównie o to mi chodziło

fotografia biznesowa

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    zamiast flasha wolałbym wbudowany sterownik do zdalnego wyzwalania lamp
    Każdy by wolał.

Ile razy użyłem flasha w 20D ? Hmm no trochę tego było, fakt, lepiej używać EXa, ale już kiedyś się mądrze wybrałem na wieczorny spacer po Paryżu, chciałem zrobić fotkę przy schodach osobie a w tle wieża Eiffla. Ze sobą miałem tylko 5D i 50/1.4 , zestaw minimum, bo nie chciało mi się dźwigać. Gdybym doświetlił choć minimalnie + 1/20s byłoby cacy, ale mi się nie chciało dźwigać EXa , tak wiem, takich sytuacji jest mało, ale to jak z nagrywaniem filmów w D90, lepiej mieć niż nie.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Każdy by wolał.

Ile razy użyłem flasha w 20D ? Hmm no trochę tego było, fakt, lepiej używać EXa, ale już kiedyś się mądrze wybrałem na wieczorny spacer po Paryżu, chciałem zrobić fotkę przy schodach osobie a w tle wieża Eiffla. Ze sobą miałem tylko 5D i 50/1.4 , zestaw minimum, bo nie chciało mi się dźwigać. Gdybym doświetlił choć minimalnie + 1/20s byłoby cacy, ale mi się nie chciało dźwigać EXa , tak wiem, takich sytuacji jest mało, ale to jak z nagrywaniem filmów w D90, lepiej mieć niż nie.
    trzeba być na wszystko przygotowanym - dlatego mam skrzywienie, nie tylko kręgosłupa, od noszenia torby z aparatem i resztą sprzętu

fotografia biznesowa

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    też jestem zdziwiony, przecie poza ceną to idealna puszka. (.....)
    No ale pewnie ta cena jest główną przyczyną takiego stanu rzeczy. Do tego wewnętrzna konkurencja w postaci dużo tańszego D300 i niewiele droższego D3 też robi swoje. Co do idealności to ta puszka ma dwie zasadnicze wady: matrycę/procek/oprogramowanie (?? - tego nie wiem) i mocowanie szkieł .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-09-2008 o 14:31
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    obrabiam właśnie slub, z którego sample wrzucałem do tekstu na fotopolis. ...ale jak przyszło do obrabiania plików - klnę na czym świat stoi. kolory, tonalność. ...
    Ja się dziwiłem dlaczego nie zrobiłeś dobrego WB dla skóry, ale z tej puszki się nie dało. Miałem dokładnie tą samą puszkę i podobne kłopoty. Z D3 takich kłopotem ze skórą nie miałem. Stawiam tezę, że ta puszka była cos nie teges. Nie mam pod ręką D700 by sprawdzić co jest grane.
    Aha - tonalność mi się podoba , kolor też może być, poza oddaniem skóry.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Zadziwiające jest jednak, ze mimo takiego bandingu nie ma ogólno forumowej rozpaczy i narzekań.
    bo wyłazi na testach zdjęć nocnych (i to robionych nieprawidłowo, przy czarnym niebie) przy ISO 6400 i podobnych czułościach. Okazuje się, że jednak ludzie aż tak wysokiego ISO tak bardzo nie potrzebują, albo robią zdjęcia nocne prawidłowo - gdy się coś tam na niebie rejestruje.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Brak nowych 28/1.4, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.4, 135/2?
    Na 50/1.2 to ja bym w ogóle nie liczył.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Lepszy system u matki, obok?
    bez komentarza
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-09-2008 o 14:37
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 329 z 393 PierwszyPierwszy ... 229279319327328329330331339379 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów