Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: jak wyświetlić EXIF?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

ja od dawna uzywam opery i pod wlasciwosciami zawsze byly i sa dane exif

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eloss Zobacz posta
    Co robić? Jakieś sugestie?
    Tu http://www.opanda.com/en/iexif/download.htm jest tylko i wyłącznie wersja "Win98 / Me / 2000 / XP / 2003 / Vista".

Tutaj http://www.opanda.com/en/iexif/sample.htm są przykładowe obrazki. U mnie działa (XP SP3, IE 7). Może dla Visty nie do końca dopracowali.

Sugestie? http://www.mozilla-europe.org/pl/firefox/
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

a jeżeli używam Internet Explorera?
    I mając tę Opandę dane zdjęcia wyświetlą mi się bez kopiowania tego zdjęcia na dysk?
    Zainstalowałam i... nic - klikam prawym przyciskiem myszy i nie otwiera się nic ciekawego, a w Properties też pusto. Co robię źle?
    O! teraz jedno ze zdjęć napisało mi " object dosn't support this property or method", ale dokładnie to samo zdjęcie po skopiowaniu na dysk wyświtla mi dane exif - teraz to już nic nie rozumiem
    a może to dlatego, że mam Vistę - link, który podałeś jest dla Opandy pod Win98/Me/2000/XP - ja ściągnęłam inną wersję (jedyną możliwą dla Visty)
    co prawda po kliknięciu prawym przyciskiem pojawia się opcja wyświetlania exif - ale nie działa
    Co robić? Jakieś sugestie?
    eloss, jestem pełen podziwu, ile można wygenerować postów w tak krótkim czasie, nie zadając sobie choć odrobiny trudu na poszukaniu odpowiedzi samemu...

http://ag.bocznica.org/
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 30-08-2008 o 23:40
    .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a masz Vistę?
    już szukam Opery do ściągnięcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

mam Viste, Firefoxa 3 i EXIF Viewera.
    .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

...a ja osobiście jestem pełna podziwu dla osób pokroju dr11, które są w stanie wygenerować tak absolutnie bezużyteczną odpowiedź, nie zadając sobie odrobiny trudu aby merytorycznie podejść do tematu.

Konkretne pytanie: mam Viste, Explorera i chciałabym wyświetlać EXIFy bez zapisywania zdjęć na dysk. Czy ktoś może mi coś doradzić?
    Ostatnio edytowane przez eloss ; 31-08-2008 o 00:04

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

a masz Vistę?
    już szukam Opery do ściągnięcia
    Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    mam Viste, Firefoxa 3 i EXIF Viewera.
    ...a ja osobiście jestem pełna podziwu dla osób pokroju dr11, które są w stanie wygenerować tak absolutnie bezużyteczną odpowiedź, nie zadając sobie odrobiny trudu aby merytorycznie podejść do tematu.

Konkretne pytanie: mam Viste, Explorera i chciałabym wyświetlać EXIFy bez zapisywania zdjęć na dysk. Czy ktoś może mi coś doradzić?
    Przecież się zapytałaś czy mam Vistę, więc udzieliłem odpowiedzi, nawet pełniejszej

Wyszukiwanie w googlach wyrzuca sporo wyników...
    http://www.digicobra.com/Products/ExifIt/ExifIt.aspx
    http://www.softpedia.com/get/Multime...f-Viewer.shtml
    .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie, nie Ciebie zapytałam tylko Tezet-Gdynia, który polecił mi program Opera, który to u niego się sprawdza - zanim mnie zaatakujesz sprawdź moje posty w wątkowym bądź mieszanym wyświetlaczu wątków.

Właśnie oglądałam Twoje zdjęcia ptaków i są boskie - nie ma tego złego co by... gdybyś mnie nie wkurzył mogłabym nigdy nie trafić na te zdjęcia...
    Ostatnio edytowane przez eloss ; 31-08-2008 o 00:36

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Mi się pytanko o Viscie wyświetliło pod moim postem, więc myślałem, że to pytanie do mnie. Postaraj się cytować wypowiedzi do których się odnosisz, będzie czytelnie
    Przepraszam, jeśli moje uwagi odebrałaś jako atak.
    Może najprościej będzie, jeśli wypróbujesz sobie Firefoxa + dodatek lub Operę, zamiast spędzać godziny na poszukiwaniu czegoś do IE.
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 31-08-2008 o 00:44
    .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

gdybym była czepialska zacytowałabym twoją wypowiedź o tym jak to nie zadaję sobie trudu żeby poszukać, w kontekście twojego ostatniego posta (o spędzaniu godzin w poszukiwaniu czegoś) - ale nie jestem! :-)

I jestem zielona na forum i muszę się przyznać, że wszystko jest dla mnie trudne i dopiero muszę się nauczyć jak to działa, jak cytować itp.

Chyba jednak zainstaluję tego Firefoxa, bo exify są mi teraz niezbędne - będą moim najlepszym nauczycielem!

Chyba, że znajdzie się ktoś, kto doradzi mi coś dla Visty i I.Explorera...
    Ostatnio edytowane przez eloss ; 31-08-2008 o 01:20

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów