Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Obchody 90-lecia sił powietrznych

Widok wątkowy

Krzys_ek
    Guest

Domyślnie

Ech szkoda ze nie bede obecny w Minsku na pokazach.
    Z tego co slyszalem to zapowiada sie rewelacyjnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W dniu 30 sierpnia br. o godz. 10.00 na lotnisku wojskowym w Mińsku Mazowieckim rozpocznie się Festyn lotniczy z okazji 90-lecia lotnictwa Polskiego.
    Festyn otworzy wystąpienie Dowódcy Sił Powietrznych, który uhonoruje osoby zasłużone dla Sił Powietrznych pamiątkowym medalem 90-lecia Lotnictwa Polskiego.
    Następnie odbędą się pokazy samolotów CSS-13, TS-8 Bies, Zespół akrobacyjny ” Orlik ” i Pokaz ratownictwa morskiego a po krótkiej przerwie wypełnionej pokazami musztry paradnej Orkiestry Reprezentacyjnej Sił Powietrznych z Poznania odbędzie się dalsza część dynamicznych pokazów lotniczych F-16 przelot i pokaz walki powietrznej samolotów Mig-29 a także akrobacje zespołu ” Biało-czerwone Iskry ”
    Następnie odbędzie się program artystyczny, złożony z występów profesjonalnych i amatorskich zespołów artystycznych Wojska Polskiego.
    Na pokazie statycznym będziemy mogli zobaczyć samoloty F-16, Mig-29, Su-22, Mig-21, Mig-21UB, TS-11 “Iskra”, M-28 Bryza, Jak-40, An-2, CASA C-295M, An-26, PZL-130 “Orlik”, oraz śmigłowce SW-4, Mi-8, Mi-2, Bell, W-3RM “Anakonda”, W-3″ Sokół”, Mi-24, i sprzęt naziemnej obsługi lotniskowej.
    Będziemy także mogli odwiedzić wiele stoisk firmowych promujących swoje osiągnięcia takich jak “LOT”, “Polskie Orły” czy Aeroklub Polski. Będą także stoiska wydawnictw lotniczych takich jak “Altair”, “Bellona”które prezentować będą swoje nowości.
    Niewątpliwie interesującą będzie wystawa promująca Wyższą Oficerską Szkołę Sił Powietrznych dla tych, którzy myślą o zawodzie pilota myśliwca.
    Myślę, że Festyn lotniczy w Mińsku Mazowieckim organizowany przez dowództwo Sil Powietrznych warto obejrzeć, ponieważ będzie to impreza porównywalna z festynem w Góraszce a może lepsza.
    Życzę wszystkim uczestnikom Festynu miłych wrażeń.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Program Festynu:
    10:00 - 10:35:
    - Otwarcie Festynu;
    - uhonorowanie weteranów lotnictwa;
    - musztra paradna Kompanii Reprezentacyjnej SP;
    10:35 - 13:20:
    - pokazy lotnicze (CSS-13, TS-8 BIES, W-3 RM), zespoły akrobacyjne "Orlik" i "Biało-Czerwone Iskry", F-16, MiG-29,
    - pokaz ratownictwa morskiego.
    11:40 - 12:00:
    - uhonorowanie wydawców i współpracowników :Przeglądu Sił Powietrznych" z okazji 80-lecia pisma.
    10:30 - 15:30:
    - wystawa statyczna samolotów i śmigłowców.
    13:20 - 15:30:
    - występy artystyczne, punkty promocyjne, pokaz sprzętu ŻW.

Wstęp wolny
    Ostatnio edytowane przez Krzys_ek ; 26-08-2008 o 21:52 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów