Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: XIV Przystanek Woodstock

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie XIV Przystanek Woodstock

wielka impreza, w wielką ilością tematow to uwiecznienia
    1-3 sierpnia Kostrzyn nad Odrą

http://www.wosp.org.pl/przystanek/2008/
    ___
    Canon

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarcinekP Zobacz posta
    wielka impreza, w wielką ilością tematow to uwiecznienia
    I jak zwykle z wielkim utrudnieniem dla niekoszernych fotografów. Już parę lat pod rząd czytam jak to gonią tych bez akredytacji.

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Już nie jest tak żle. Jeszcze 4 lata temu to każdy z lustrzanką dla nich był profi...
    Sam miałem styczność z pokojowym patrolem, ale wytłumaczyłem, że lustrzanka nie znaczy fotoreporter z "Torunia".
    Zresztą, wysłałem też e-mail do p.Dobisa (chyba tak się pisze) rzecznika WOSP. Wyjasnił on, że jeżeli nie pracuję dla prasy nie potrzebuję mieć akredytacji (bo o to się czepiali).
    Od tamtego czasu, przez 3 kolejne przystanki nie było problemów.

pozdrawiam
    ___
    Canon

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

A ktoś się wybiera ?
    U mnie się "akredytował" 2 dni temu mój kolega z zaprzyjaźnionego "żółtego" forum
    To bedzie już jego 3 Woodstock u mnie, zakupił ostatnio D300
    więc będzie okazja potestować i porównać z 40D
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ja tez bede wiec pewnie uzbiera sie ekipa na jakies forumowe spotkanie

Btw - nie ma ktos przypadkiem mozliwosci zalatwienia akredytacji? Z tego co widze na stronie Woodstocku 2008( http://www.wosp.org.pl/przystanek/2008/index.php/26/2 ) to nie ma z tym najmniejszych problemow, akredytacje dostaja nawet zwykle, male portale internetowe. Orientuje sie ktos mniej wiecej jak sobie z tym "poradzic"?
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 28-06-2008 o 23:14

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

-> Biuro Prasowe -> Regulamin pracy dziennikarzy na Przystanku Woodstock

7. Legitymacje prasowe ani identyfikatory „Foto/Prasa” nie upoważniają do wstępu na teren stref zamkniętych wyznaczonych przez Organizatora (scena, wydzielony teren za sceną itp.). Wstęp taki możliwy jest jedynie za zgodą i w towarzystwie obsługi Centrum Prasowego.

reszta regulaminu tutaj

http://www.wosp.org.pl/przystanek/2008/index.php/27/26/
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Z tego co pisza na woodstockowym forum to wejscie na scene jest mozliwe raz na jakis czas, poprostu ktos z ekipy odpowiedzialny za prase musi przy tym byc.

Ja dalej pytam czy ma ktos redakcje(nawet i zwykly, maly, zarejstrowany portal) i moglby wciagnac jedna osobe do wniosku o akredytacje? Ewentualnie wie ktos moze jak to inaczej zalatwic?

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

jak dostane akredytacje to równiez sie zjawie ,bedzie mozna spotkac sie w koncu przy pifku w gronie CB.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja przyznam, że trochę mnie śmieszy lista akredytowanych --> Narty.pl ? magazyn dla diabetyków glukomag ?

Nie cierpię takiego wyłudzania akredytacji prasowych przez media kompletnie nei związane z tematem. Chyba, że w portalu narciarskim, czy magazynie dla diabetyków będzie relacja z WOŚP (albo chociaż jakikolwiek materiał związany z WOŚP).
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Coś już napisał
    Miasto
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie

Byłem rok temu akredytowany. I różnica pomiędzy mną, a ludźmi bez plakietek była taka, że miałem wstęp na konferencje prasowe i na scenę*. Ze sceny można porobić trochę fajnych kadrów: http://www.digart.pl/praca/1376864/P...zyka_rock.html ale kurcze, ile można focić tłum? Dla mnie, jako foto, największe możliwości leżą właśnie w kadrach "z tłumu". No chyba, że ktoś chce fotografować "gwiazdy", ale dla mnie to o tyle bezsensowne co zbieranie autografów.

W namiocie dla prasy rok temu nie było prawie nic, oprócz miejsca do odsapnięcia dla tych, którzy na tym przystanku pracują :-)

Druga kwestia, że zgadzam się z adamkiem. Rok temu musiałem zrobić zdjęcie do gazety jednemu z bohaterów ASP (dziennikarz, ale nie Lis, już nie pamiętam kto to był). Jak go w kulisach dopadło dwóch młodocianych dziennikarzy i maglowało przez godzinę, to miałem ochotę rozszarpać tych misiów... Podobną sytuację ostatnio miałem na żużlu, gdzie normalnie jest około 12 foto, to tym razem było ponad dwudziestu, że czego niemal wszyscy nowi nie wyszli poza kity - i potem się ludzie dziwią, że foto się musi rozpychać...

Podarujcie sobie akredytacje, 95% zdjęć, które zrobiłem na Woodstocku jej nie wymagało. Tak naprawdę chodzi o to, żeby się ludzi nie bać

* Wchodzi się pod opieką kogoś z biura prasowego, mniej więcej na 5 minut, trzeba się trzymać skraju sceny no i w większości i tak się gó*** widzi, bo zwykle wokół muzykó biega facet z kamerą, który kręci to wszystko dla telewizji WOŚPowej
    - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
    - Używam Nikona.
    - Płoń heretyku!

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów