Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 256 z 393 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266306356 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 551 do 2 560 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    Ale tu chodzi o 1DS II, a nie III. Ds II ma 16,7 MP, a 5D 12,8 MP więc nie ma dwukrotnie większej rozdzielczości.
    Wiem, pomyliłem się we wpisie - czytałem o mkII, a myślałem o marku trzecim i jego rozdz. w myślach uwzględniłem.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawy jestem jak wypadnie porównanie 8mpix 30D ze średnim rawem 7.1mpix z 50D. To będzie fajny test pokazujący czy zwiększanie rozdzielczości matrycy ma jakikolwiek sens.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Też na to czekam, tak teoretycznie, to szum powinien pozostać bez zmian, natomiast ostrość średniego rawu powinna być zauważalnie lepsza. No ale to teoretycznie...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Też na to czekam, tak teoretycznie, to szum powinien pozostać bez zmian, natomiast ostrość średniego rawu powinna być zauważalnie lepsza. No ale to teoretycznie...
    Jeśli by tak było to znaczy, że nie zrobili żadnego postępu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli by tak było to znaczy, że nie zrobili żadnego postępu.
    Niestety zakładam taki scenariusz. Tzn jedyny postęp to ilość pixeli, a ew. niskie szumy dla pełnej rozdzielczości, to będzie raczej sprawa softu. Obym się mylił.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Niestety zakładam taki scenariusz. Tzn jedyny postęp to ilość pixeli, a ew. niskie szumy dla pełnej rozdzielczości, to będzie raczej sprawa softu. Obym się mylił.
    to przykladowe zdjecie z dziewczynka pozwala przypuszczac, ze jednak matryca jest lepsza. wiadomo, ze wyzej d* nie podskoczysz i lensy tak czy siak nie beda sie wyrabiac przy takim zageszczeniu pikseli. natomiast, bylo nie bylo, jest tam calkiem sporo szczegolow
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to przykladowe zdjecie z dziewczynka pozwala przypuszczac, ze jednak matryca jest lepsza. wiadomo, ze wyzej d* nie podskoczysz i lensy tak czy siak nie beda sie wyrabiac przy takim zageszczeniu pikseli. natomiast, bylo nie bylo, jest tam calkiem sporo szczegolow
    jest, zgadza się. i tonalnie, przy dosc kontrastowym świetle ładnie się wyrabia.
    Ostatnio edytowane przez habakuk ; 25-08-2008 o 20:05

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale mocno skleja włosy. Odszumianie już od ISO 100?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Ale mocno skleja włosy. Odszumianie już od ISO 100?
    no wlasnie tez na to zwrocilem uwage. czy te wlosy na pewno sa w
    GO? bo na koszulce dziecka sa szczegoly i nie ma dziwnych artefaktow.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Poczekajmy z ocenami jeszcze trochę. Za kilka godzin premiera. Jeśli Canon nie zrobi jakiegoś psikusa to na dpreview powinny się pojawić bardziej wiarygodne sample.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 256 z 393 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266306356 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów