Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Czy warto kupować lampę?

Mieszany widok

Domyślnie

Hmm. W "warunkach kontrolowanych" zazwyczaj jakoś sobię radzę światłem zastanym, ale np. podczas meczu koszykówki na hali sporo ujęć tracę przez brak światła. Ciężko mi jednak powiedzieć jak mocno pomocna jest "prawdziwa" lampa, ponieważ z żadnej nigdy nie korzystałem, więc nie wiem ile zdjęć by mi uratowała. Dlatego pytam bardziej w tej kwestii doświadczonych

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radol Zobacz posta
    Ciężko mi jednak powiedzieć jak mocno pomocna jest "prawdziwa" lampa, ponieważ z żadnej nigdy nie korzystałem, więc nie wiem ile zdjęć by mi uratowała.
    Skoro masz pieniądze, to kup i przetestuj. Najwyżej sprzedasz. W razie czego nie stracisz za wiele.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Bywalec Awatar drJolo
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

IMHO warto. Fotografia to jak sama nazwa wskazuje malowanie światłem, a flesz w doświadczonych rękach daje bardzo spore możliwości jako dodatkowe w pełni kontrolowane źródło światła i to nie tylko tam, gdzie światła brakuje. Oczywiście najwięcej zależy od tego, co się fotografuje. Polecam na początek np http://foto.jasiu.pl.
    jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów