Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Wątek: 40d - migawka

Coś już napisał

Domyślnie

Ja wyciągam taki wniosek z tych wszystkich padów 40D. Choroby wieku dziecięcego (zastosowali LiveView, ciszej działającą migawkę z zastosowaniem innego mechanizmu jak w 30D) i są problemy, a 30D na mechanizmach starych jak świat i sprawdzonych.
    A że z 40D coś nie tak widać po bardzo szybkim wprowadzeniu 50D. Canon nigdy tak szybko nie wypuszczał modelu z serii XX.
    Reasumując nie ma co porywać się za szybko na nowości, raz że wychodzą takie niespodzianki i cena zazwyczaj jest kosmiczna. Jak ostatnio zobaczyłem cene 40D i 30D to spadłem z krzesła. Z kitem 450D jest droższe od 30D

Novaline
    Guest

Domyślnie

ten sam problem z err99 i z przykrytą częścią kadru miałem u siebie. aparat kupiony miesiąc temu (07.2008). Sprawa opisana w wątku

http://canon-board.info/showthread.php?t=13877

czekam na reakcję FotoIT ( u nich kupiłem, podobno wysłali na Żytnią ). Ciekawe, po jakim czasie do mnie wróci (a jeszcze bardziej ciekawe, kiedy mogę żądać wymiany na nowy albo zwrotu pieniędzy, bo bodajże jak po jakimś czasie nie wróci z naprawy, to mogę.. ktoś wie??

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Novaline Zobacz posta
    kiedy mogę żądać wymiany na nowy albo zwrotu pieniędzy, bo bodajże jak po jakimś czasie nie wróci z naprawy, to mogę.. ktoś wie??
    Polecam lekturę tego: http://www.mg.gov.pl/NR/rdonlyres/02...c_tekst_je.pdf

W bardzo wielu przypadkach nawet nie warto zawracać sobie głowy naprawami gwarancyjnymi. Ta ustawa naprawdę jest dość sensowna z punktu widzenia konsumenta.
    PK

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zygert Zobacz posta
    (....)
    A że z 40D coś nie tak widać po bardzo szybkim wprowadzeniu 50D. Canon nigdy tak szybko nie wypuszczał modelu z serii XX.
    (....)
    Nie nie taka jest przyczyna wprowadzenia następcy 40D po roku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie nie taka jest przyczyna wprowadzenia następcy 40D po roku.
    Dokładnie... jeszcze chyba w grudniu 2007 była deklaracja typu: nowy model co rok (czy co półtora roku - nie pamiętam). Wprowadzenie 50D w kontekście tej wypowiedzi to naturalna kolej rzeczy...

dodo1212
    Guest

Domyślnie

Ja robiłem fotki 40D przez 1 Rok, pare tysięcy fotek zrobiłem. Aparat zaczął wywalać błąd err99, pojechałem na Żytnią, pan serwisant poinformował mnie że to na pewno migawka, dowiedziałem się że muszę zapłacić 550zł, bo gwarancja się skończyła. Szlak mnie trafił - akurat po roku użytkowania padła. Przyjęli aparat do serwisu i standardowo musi być ekspertyza, za dwa dni pan serwisant zadzwonił do mnie i tu miła niespodzianka
    - okazało się że pomimo ukończenia gwarancji, Canon wymienia migawkę bezpłatnie, ponieważ nie została przekroczona liczba 100 000 klatek

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dodo1212 Zobacz posta
    okazało się że pomimo ukończenia gwarancji, Canon wymienia migawkę bezpłatnie, ponieważ nie została przekroczona liczba 100 000 klatek
    Czy to jest nadal aktualne Nie mam w prawdzie żadnych problemów - obym ich nie miał -, jednak 10 000 klapnięć na liczniku już jest...

Jeżeli ktoś coś wie, proszę odpiszcie :rolleyes:
    .

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    Czy to jest nadal aktualne Nie mam w prawdzie żadnych problemów - obym ich nie miał -, jednak 10 000 klapnięć na liczniku już jest...

Jeżeli ktoś coś wie, proszę odpiszcie :rolleyes:
    10tys.? phii panie, czym się przejmować? Poza tym w bydzi to jak Ci padnie po gwarancji toż przecież do Tadzia Cytulskiego - taniej, szybciej i lepiej niż Żytnia :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

- okazało się że pomimo ukończenia gwarancji, Canon wymienia migawkę bezpłatnie, ponieważ nie została przekroczona liczba 100 000 klatek
    To tak jak w japonskich samochodach, minal rok czy iles tam czasu, a gwarancja obowiazuje bo auto nie zrobilo 100k km. Ciekawe czy to byl odosobniony przypadek, czy to jest oficjalne stanowisko Canon Polska

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja robiłem fotki 40D przez 1 Rok, pare tysięcy fotek zrobiłem. ... dowiedziałem się że muszę zapłacić 550zł, bo gwarancja się skończyła.
    Czy przypadkiem na terenie EU nie obowiązują 2 lata gwarancji dla klienta? No chyba, że jesteś "firmą" ... no to wtedy rok.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów