Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 82

Wątek: 40d - migawka

Domyślnie

mi zdechła po ok 10k, szybko wymienili i do dzisiaj 0 problemów (25k) i już nigdy error 99 się nie pojawił

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Powód stosunkowo szybkiego pojawienia się następcy 40D nie był spowodowany wadliwością jego konstrukcji. Takie po prostu były "potrzeby" rynku, czyli pogoń za kolejnymi megapikselami itp. Moją 40D kupiłem w ostatnich dniach cash-backu. Jest używana dość intensywnie, choć trzeba przyznać, że dbam o nią. Nigdy nie miałem z nią najmniejszych problemów. To naprawdę dobrze zaprojektowany aparat, a to, że zdarzały się egzemplarze wadliwe nie może rzutować od razu na opinię o całym modelu jako takim. Kolejną sprawą jest fakt, że już tak jest zbudowana natura ludzka, że prędzej ktoś napisze o wadach danego urządzenia niż o jego zaletach. Gdy coś się psuje wkurzony użytkownik od razu wysyła swoją opinię "w eter". Gdy wszystko działa jak trzeba użytkownicy siedzą cicho, bo niby co to takiego nadzwyczajnego: miało działać i działa .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Domyślnie

Mi padła migawka przy 19500. Wysłałem na Żytnią wymienili, żadnych problemów od tamtej pory i żadnych wyskakujących err99.

Coś już napisał Awatar balta
    Miasto
    Dumne Opolskie

Domyślnie

40D - 56 tys i działa bez zarzutu ale body idzie na backup - FF is comming
    Balta
    --------------
    5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII

Bywalec
    Miasto
    wlkp.

Domyślnie

ja mam na liczniku 15219 i ciągle działa Mam nadzieję, że tak długo pozostanie.
    6D|5D+BG-E4|7D|40D+BG-E2|S14 f2.8 EX HSM|C 24L MkI|35L|C 50 f1.4|C 85 f1.8|C 100 f2.8 USM Macro|C 24-70 f2.8 L|C 70-200 f2.8 L IS|C 100-400 IS L|T 17-50|S 10-20 f4-5.6|C 18-200IS|C 580EXII|C 580EX i tyle...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódz

Domyślnie

40D - wymieniłem migawke po 60 tys, padła, wymiana na gwarancji, u znajomego miagwka padła przy 72 tys, miales chyba jakiegos pecha... jezeli brales z drugiej reki aparat to sciagnij sobie z sieci program ktory pokaze Tobie faktyczna ilosc zdjec zroboonych przez puszke

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_D Zobacz posta
    miales chyba jakiegos pecha.
    niestety ten pech prześladował wielu posiadaczy i dziwnym trafem w większości przypadków było to kilkanaście tysięcy przebiegu.
    Gdy wysyłałem swoją 40 z tym problemem do serwisu (około 16.000 cykli) porozmawiałem sobie z serwisantem. Twierdził on że nie jest to jakaś wada fabryczna dotycząca określonej partii produkcji, ale również przyznał że mój aparat jest jednym z wielu 40 w których wymieniają migawkę.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    OT

16000 przez hmm kilka miesięcy trochę się klepie .... myślę że będziesz miał kłopot ze znalezieniem osoby która klepneła 40D tyle co ty

to oczywiście marny wynik jeśli chodzi o trwałość .... masz gwarance w polsce ?
    Ja w 40D od września 2009 zrobiołem 41 tyś.... wszystko działa idealnie

Coś już napisał Awatar RedWine
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

.. ja 1 tydz. temu sprzedałem swoje 40 D ( auuu- tu żal )

migawka strzelila jakies 19250 fotek - działała i dział bez zarzutu

RedWine and D'SLR
    CxD + kilka szkiełek i klamot ...

aldona5150
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    niestety ten pech prześladował wielu posiadaczy i dziwnym trafem w większości przypadków było to kilkanaście tysięcy przebiegu.
    Gdy wysyłałem swoją 40 z tym problemem do serwisu (około 16.000 cykli) porozmawiałem sobie z serwisantem. Twierdził on że nie jest to jakaś wada fabryczna dotycząca określonej partii produkcji, ale również przyznał że mój aparat jest jednym z wielu 40 w których wymieniają migawkę.
    Niektóre 40D mają problem z "podwieszaniem" się silników/silowników od migawki i stąd wynikają awarie. Proponuję lekturę o różnicach 30D i 40D...
    Pozdrawiam

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów