Strona 1 z 24 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 238

Wątek: Strój na ślub?

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie Strój na ślub?

Co sądzicie na temat stroju, który przywdziać powinien fotograf w dniu ślubu? Czy powinien ubrać gajer, lśniące buty i szykowny krawat, czy wręcz przeciwnie - winien ubrać się w ciuchy czyste, schludne i wyprasowane, ale zarazem wygodne i przewiewne?

Z jednej strony owszem, jest to dzień uroczysty i należałoby ubrać się adekwatnie (czyt. elegancko). Z drugiej natomiast - nie przychodzimy tam na występy, tylko do pracy, która niejednokrotnie wymaga przyjmowania dziwnych pozycji, opierania się o różne rzeczy czy wręcz czołgania się po podłożu. Teoretycznie więc nie liczy się efekt wizualny w trakcie ślubu, ale efekt długotrwały w postaci zdjęć.

Zdradźcie więc proszę, jaki macie pogląd na tę sprawę? Elegancja ponad wygodę i praktyczność, czy wygoda ponad elegancję?

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja przeważnie ubieram szare spodnie lniane, na których nie widać kurzu przy częstym klękaniu, no i są luźne i wygodne. do tego czarną koszulę, by nie rzucać się w oczy... Krawata nie noszę, b by mi się w aparaty plątał No i jeszcze jedno: polecam zabrać też coś ciepłego na nocne plenery - nawet w lecie, po wyjściu z gorącej sali weselnej, łatwo się podziębić..
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Zablokowany

Domyślnie

Według mnie najlepiej w garnitur. Jeżeli niepełna wersja to bez krawata. Strojem nie powinno się wyróżniać z otoczenia, więc to jest chyba najlepsza opcja.
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 23-08-2008 o 00:14

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kiedyś ubrałem się w garnitur (spodnie - w lecie mi trochę za ciepło w czymkolwiek prócz koszuli u góry) i trochę mi było szkoda klękać w nim czy kłaść się na glebie
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Zablokowany

Domyślnie

Położyć się w garniturze na glebie to trochę "niefajnie" Ja myślałem raczej o samej części w kościele.

Uzależniony

Domyślnie

A nie można zarówno wygodnie jak i elegancko..?
    Oczywistym jest , że fotograf nie może być odstrzelony bardziej od Pana Młodego (lub Pani fotograf od Pani Młodej) jednak człowiek ubrany gustownie i elegancko zawsze jest mile widziany i inaczej oceniany jak łachudra w wytartych sztruksach , koszuli i skórzanej kamizelce - a taki obrazek na ślubach widuję bardzo często...

Coś już napisał Awatar rsuhy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

popieram asdfasfda
    spodnie i koszula powinny być
    krawat nie koniecznie
    fakt faktem ale chodzisz po sali i mieszasz się wśród "ładnie" ubranych ludzi
    to i ty powinieneś "ładnie" wyglądać

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moim zdaniem fotograf powinien się ubrać tak, jakby był jedną z zaproszonych osób. Są ubrania eleganckie i jednocześnie wygodne i dające się wyprać w pralce gdy się zabrudzą. Są ubrania eleganckie na upały. Fotografa w dżinach i t-shircie wywaliłbym ze swojego ślubu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

fakt fotograf jest też osobą zaproszoną na imprezke i nie powinien się wyróżniać zbytnio z tłumu chodź i tak będzie swoją lufą i lampą ale nie zmienia faktu ze spodnie na kant i koszula powinna być. przecież taki struj nie jest wcale taki strasznie nie wygodny. jedynie co mnie zawsze wkurza to buty takie garniturowe (kościołowe jak to mówią) nie lubię i tyle
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    jedynie co mnie zawsze wkurza to buty takie garniturowe (kościołowe jak to mówią) nie lubię i tyle
    Asem co prawda nie jestem, jeżeli chodzi o zdjęcia ślubne (raptem 2x dla znajomych;-)), natomiast nauczyłem się, że do kościoła warto założyć "ciche" buty, z miękką podeszwą.. Inaczej, przy szybkim przemieszczaniu się (stałki) wydajemy odgłosy jak galopujący koń
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Strona 1 z 24 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów