Strona 2 z 24 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 238

Wątek: Strój na ślub?

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ja czarna koszula, ciemne spodnie i buty od garnituru. Dla mnie ma być przede wszystkim wygodnie i w miarę elegancko.
    Oczywiście nie wyobrażam sobie ubrania się w niebieskie dżinsy, jakąś czarną koszulę i adidaski. Choć znam takiego jednego fotografa, który tak właśnie się ubiera.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co do butów to po 3 parach, ta czwarta jest już cicha, wygodna i elegancka A co do jeansów, to często ubieram je na plenerki - tych mi już w ogóle nie szkoda
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Coś już napisał Awatar s..

Domyślnie

Ja rowniez uwazam, ze fotograf nie powinien odstawac od powagi uroczystosci. Ja najczesciej podobnie jak koledzy mam czarny garnitur, ciemna koszule i w kosciele obowiazkowo krawat - buty tylko Martensy - ciche, wygodne, eleganckie i niezawodne :P.
    Oczywiscie to stroj na samą uroczystosc, na imprezce, czy plenerze juz tak sztywno byc nie musi, zresztą widac to po gosciach. Czesto tez woze ze soba drugi komplet odziezy w bagazniku - tybu jakies cieme bojowki i lniana koszula.
    2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
    moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

mam kilka koszul, które ubieram do zawsze czarnych spodni garniakowych i wyjsciowe czarne buty. Nie wiem czy to adrenalina czy co ale nawet w ostatnie zimne śluby jest mi ciepło i nie wyobrażam sobie jeszcze garniaka na to (wyjątek zima). A mnie sie wydaje ze moze się nieco odrózniac (nie mówię o kamizelce photo.. ) bo czasem trzeba się przeciskac przez stado babciowo, dziadkowych fotoreporterów. Mało tego czasem taki dziadek ci mówi: odsuń się pan bo zdjęcia zrobić nie mogę... Raz jeden taki dziadzio do mnie: no proszę sie przesunąć bo ja też chce... no i tak się przepychał że mu kompakt (kodak- analog) ktoś łokciem wytrącił no i posypał się i zmieszał z groszówkami na bruku:-|
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 23-08-2008 o 08:42

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ostatnio byłem na ślubie. I powiem szczerze jako osoba z kręgu amatorów fotografii wstydziłem się za ubiór człowieka, który uwieczniał fotograficznie tę uroczystość. Wyciągnięty t-shirt, wytarte (szmatławe) dżinsy i brudne -przelatane adidaso-podobne robiły okropne wrażenie. Zwłaszcza przed ołtarzem w zbitce z elegancką młoda parą, eleganckimi świadkami i szatami liturgicznymi księdza. Powiem szczerze- ja bym na miejscu młodych (lub rodziny) takiego niechluja pogonił. To brak szacunku dla ludzi, jak
    i swojej profesji! A przecież jest tyle możliwości ubrania się eleganckiego i schludnego. Nie koniecznie garnitur, krawat. Można się wyróżniać z "tłumu" żeby nie być traktowanym jak gość weselny, lub "Pan młody" . Ale może to teraz taka moda.
    Im większy "luzak" , tym większy "artysta"?. Ja myślę, że jest to po prostu sprawa kultury osobistej!

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Moim zdaniem fotograf powinien się ubrać tak, jakby był jedną z zaproszonych osób. Są ubrania eleganckie i jednocześnie wygodne i dające się wyprać w pralce gdy się zabrudzą. Są ubrania eleganckie na upały. Fotografa w dżinach i t-shircie wywaliłbym ze swojego ślubu.
    Zgadzam się. To nie musi być Garnitur, koszula, kamizelka, spinki do mankietów, krawat pod szyję i inne cuda.
    Ale zrobiłbym to co on. Jak ktoś by mi na mój ślub przyszedł w dresie, czy jeansach i koszulce polo to by wyleciał.
    Ja zawsze biorę w lecie pantofle, spodnie od garnituru i koszulę (bez krawatu, bo nie wypada, aby podczas przysięgi ciekło mi z czoła jak z kranu), ale jak jest chłodniej to biorę krawat.
    I krótko: jeszcze nikt mi nie powiedział, że coś jest nie tak, wręcz przeciwnie, klienci cenią sobie to, że fotograf wygląda elegancko.

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    bo czasem trzeba się przeciskac przez stado babciowo, dziadkowych fotoreporterów. Mało tego czasem taki dziadek ci mówi: odsuń się pan bo zdjęcia zrobić nie mogę... Raz jeden taki dziadzio do mnie: no proszę sie przesunąć bo ja też chce... no i tak się przepychał że mu kompakt (kodak- analog) ktoś łokciem wytrącił no i posypał się i zmieszał z groszówkami na bruku:-|
    A tacy są najgorsi. Ale spotykam się, z tym, że fotograf mówi młodym, żeby prosili rodzinę o nie wykonywanie zdjęć bo mu to będzie przeszkadzało, ale wlezie podczas przysięgi niepotrzebnie w kadr. I czasami skutkuje.
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 23-08-2008 o 08:47
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Początki nałogu Awatar Modzel
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Co do stroju- raczej jakies "eleganckie" spodnie, napewno nie jeansy czy inne moro. Na gore obowaizkowo koszula, nie zaden tshirt. Bonusy jak krawat czy marynarka mozna sobie podarowac, chyba ze ktos lubi i jest mu w tym wygodnie I tak jak pisal kogut i inni- ciche buty to podstawa..
    Natomiast jeszcze jedna sprawa, fotograf musi byc niewidzialny. Mialem okaze i przyjemnosc focic u mojej najblizszej kuzynki. Oprocz mnie byla wynajeta firma foto-wideo.. babka z kamera (zumowala nogami, porazka) i mlody chlopak z aparatem (kompaktem sony). Pomijajac jakosc zdjec i filmu- ubrani byli jak na jakas wiejska potancowke: powycierane sztuksy, wymieta koszulka i jakis taki sweterek a do tego zachowanie.. mam moze z 10 zdjec, na ktorych nie ma ani jego ani jej. Teraz bedzie, ze moglem inaczej stanac, wykadrowac itd.. ale jak laska zumowala nogami, a nie kamera to kamera ciagle byla 20cm od pani mlodej, od talerza, od ksiedza, od gosci itd.. dlatego wlasnie poza strojem, fotogram musi byc niewidzialny
    "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
    0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Śluby ślubami, tu raczej sprawa jest oczywista.
    Ale zauważyłem z kolei, że na wszelkich innych imprezach (głównie konferencjach, imprezach firmowych itd) fotograf bardzo często wpisuje się w stereotyp: trampki, wytarte jeansy, brudny t-shirt. Od czasu do czasu kamizelka taktyczna.

Nie jestem specjalnie przywiązany do wszelkich ogólnie przyjętych konwencji ubiorowych, ale zawsze uważałem że nie należy za bardzo rzucać się w oczy. Zawsze w takich sytuacjach biegam w stroju zsynchronizowanym z otoczeniem. Zwykle jest to średnio wygodne (gorąco, krępuje ruchy) ale odczuwałbym spory dyskomfort będąc ubrany jak osobnicy opisani w pierwszym akapicie.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Domyślnie

A ja chodzę w czarnych bojówkach, czarnej koszuli i czarnych adidasach ;]
    Mamy robić zdjęcia, a nie wyglądać.. Oczywiście, nie mówię tutaj o bieganiu w rozciągniętym tshircie i dziurawch jeansach. Ale osobiście bawi mnie, gdy jestem na ślubie u znajomych i widzę męczącego się, czerwonego na twarzy, spoconego foto / video ;]. Nie sądzę, żeby para młoda polecała nas później na zasadzie "weź tego, był bardzo ładnie ubrany".

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

łukasz, że ładnie to nie, ale często biorą przyszli młodzi wizytki i strój też naszą wizytką jest. Ksiądz też widzi i jakiś szacuneczek się należy przede wszystkim PM

Strona 2 z 24 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów