Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Podróż wakacyjna torba czy plecak?

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Zapewne plecak jest rozsądnym rozwiązaniem. Przerobiłem to wielokrotnie. Torba z dużą ilością sprzętu zbytnio obciąża ludzki szkielet . Osobiście myślę nad zakupem pokrowców na obiektywy, tak, aby te najpotrzebniejsze mieć przypięte do pasa biodrowego w plecaku.
    Regulamin pkt 8.

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

A jeśli plecaki to jakie macie typy ?

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

ja jeden swój typ pokazałem

ale jesli miałbym więcej sprzętu i niepotrzebował bym miejsca m.in. na jakąś kurtke mape kanapki i wodę to wybrał bym ten Lowepro Compu Trekker AW

http://lowerpro.pl/lowepro-computrekker-p-37.html

innych niż te dwa w ogóle nie szukam

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    plecak tez moze być z szybkim dostępem do sprzętu np. LOWEPRO SlingShot 200 AW

http://lowerpro.pl/lowepro-slingshot-p-202.html

jest osobna komora górna na jakieś potrzebne rzeczy i dolna na sprzęt z dość szybkim dojściem

Taki właśnie posiadam.
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

gratuluje zakupu ja jeszcze się waham trochę

Domyślnie

Ja mam Lowepro Rover AW II - Świetny plecak...Dużo miejsca na sprzęt foto i górna komora równie pojemna... Dużo małych kieszonek, miejsce na dwie małe butelki Trzymadełko na statyw... Aha... Komory dzieli jedynie wkładka z tej samej gąbki co dzieli się komory na sprzęt - czyli można to wyjąć i mieć ogromny plecak turystyczny albo włożyć jakieś super tele na upartego... Drogo... Ale to zakup na długo...

PS Cholernie wygodny!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Plecak.Kata.I spoko. Albo pięćcset pln oszczędności i to co los przyniesie.Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    gratuluje zakupu ja jeszcze się waham trochę
    nie ma sie co wahać!

rok temu kupiłem LOWEPRO SlingShot 200 AW i codziennie sie z niego cieszę

przydatność potwierdziła się wielokrotnie w te wakacje - szybki dostęp do sprzętu, spokojnie mieści 4 obiektywy i piąty na aparacie z gripem plus lampa błyskowa. w terenie nie trzeba się nawet zatrzymywać, żeby wyciągnąć aparat czy zmienić obiektyw.

do tego 4 mocowania sliplock naprawdę mocne i przydatne (komórka, butelka wody 1L, dodatkowy pojemnik, młotek). i jeszcze 'wbudowany' pokrowiec p.deszcz. - bardzo przydatna sprawa szczeg. w polsce

jeszcze jedno: są trzy wielkości: 100 AW, 200 AW i 300AW. nie byłem zdecydowany, znalazłem sklep ze wszystkimi trzema i sprawa stała sie jasna: 100 AW jest na kosmetyki, 300 AW jest wielkości lodówki - wg mnie tylko 200 AW ma odpowiednią, normalną wielkość. no ale to każdy musi sam określić...
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Plecak. I na pewno nie slingshot. Mam 100-kę, najmniejszą, a po dniu noszenia plecki bolą. Plecak z dwoma paskami to jednak to. W plecaku typowo fotograficznym brakuje mi miejsca na drobiazgi niefotograficzne - kanapka, woda, kurtka itp. Na wyjazd przymierzam się do plecaka dwuczęściowego w stylu Lowepro Orion czy coś podobnego.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

ja mam http://lowerpro.pl/lowepro-mini-trek...ony-p-225.html i jeśli chodzi o wakacje jest w sam raz: wejdzie i trochę sprzętu i coś do picia/jedzenia, mapa i sporo innych drobiazgów... Co więcej: zabieram ten plecak na mecze piłkarskie i kilka ulew już przeszedł: po założeniu pokrowca przeciwdeszczowego plecak w środku pozostał suchy...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów