Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Podróż wakacyjna torba czy plecak?

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie Podróż wakacyjna torba czy plecak?

Jeśli byl temat jaki uniwersalny obiektyw na wakacje to może w co wsadzamy szkla jadąc na wakacje torba czy plecak ?
    Z wlasnego doświadczenia wiem że najlepszą opcją zwiedzania jest plecak. Jadąc w cieple kraje to raczej chyba już torba ze wzglęu na spocone plecki.
    No tak; tylko to zależy jak spędzamy wakacje czy stacjonarnie hotelik plaża czy może caly czas się przemieszczając zwiedzając dany kraj czy kontynent i to stopem ,pociągiem.
    Zwiedzając Turcje i przemieszczając się stopem mialem duży plecak 85L na wózeczku zaś sprzęt w plecaku Lowepro Plus AW na dole sprzęt a na górze przewodnik ,woda ,kanapki ,dokumenty cosik szybkiego na przebranie (trochę jest duży i co zauważylem że niekiedy sprawia klopot gabarytami oraz mokrymi plecami )
    Teraz zastanawiam się nad jakąś torbą która by pomieścila dwa zoomy klasy L ,dwie stalki,lampe oraz aparat i żeby jeszcze wszystko bylo praktyczne i w dalekiej podróży nie sprawialo klopotu.
    Macie może jakieś sugestie i propozycje z Waszych podróży po świecie ,kraju?
    Pozdrawiam :smile:

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

po świecie to nie podróżuje za wiele przynajmniej narazie ale z mojego krótkiego doświadczenia bardziej wolę plecaki. Jeśli jade gdzieś daleko mając torbe zawsze jest ten problem z noszeniem a plecak mimo że poci plecy zawsze jest wygodniejszy i bardziej komfortowy....

majac mocnego zooma plus jeszcze dwa szkła do tego aparat, lampe i kilka jeszcze bajerów to torba musi być dość sporo co za tym idzie dość cieżka i szybko ramie sie będzie męczyło przynajmniej tak jest u mnie a plecak zawsze pomieści dużo sprzętu a do tego mamy wolne ręce

ja to widze tak sam teraz szukam dobrego plecaka bo szykuje kilka fajnych wyjazdów,a torba służy mi bardziej do przemieszczania sprzętu no i czasem do krótkich wypadów )

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja dwa razy zabrałem torbę i kląłem strasznie. Po całym dniu łażenia po mieście było to strasznie niewygodne...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

To może plecaczek + newsweary/kamizelka lowepro/pas na sliplocki na krótsze wypady?
    Pozdrawiam,
    Michał

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Plecak. Mimo, że jestem zwolennikiem szybkiego dostępu do sprzętu.
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Domyślnie

Torby na wyjazd/długie spacery nie polecam chyba że chcesz być krzywy w pionie
    Plecak jest wygodniejszy, ale jeśli chcesz zrobić szybko zdjęcie to zapomnij - zanim zdejmiesz i wyjmiesz co potrzeba to będzie po wszystkim
    Aha i do plecaka zawsze możesz wsadzić laptopa i w wolnej chwili zerknąć na efekty swoich klapnięć

Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

pas też jeste dobrym wyjściem ale raczej na jakieś mniejsze rzeczy typu karty filtry i inne małe zabawki wtedy w plecaku mamy dodatkowe miejsce na małe szkiełko

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Ja wybrałem plecak i nie żałowałem :razz:.

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

pas też jeste dobrym wyjściem ale raczej na jakieś mniejsze rzeczy typu karty filtry i inne małe zabawki wtedy w plecaku mamy dodatkowe miejsce na małe szkiełko
    raczej miałem na myśli - podróż dalsza - plecak, a krótsze wypady na zdjęcia podczas podróży- pas/kamizelka
    Pozdrawiam,
    Michał

Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

plecak tez moze być z szybkim dostępem do sprzętu np. LOWEPRO SlingShot 200 AW

http://lowerpro.pl/lowepro-slingshot-p-202.html

jest osobna komora górna na jakieś potrzebne rzeczy i dolna na sprzęt z dość szybkim dojściem

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów