Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 241 z 393 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251291341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 401 do 2 410 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A DirectPrint to co? Nie ulepszenie w stosunku do 10D? ;-)
    A serio, no to przecież coś tam poprawiają.... w 20D pojawił się dżojstik, w 40D AF-ON, może w okolicach 60D pojawi się jeszcze jakiś nowy guzik, a w 80D to może nawet zrobią go programowalnym przez użytkownika :-)
    ale ja nie mowie o przyciskach. joystick mi sie owszem, podoba, choc DirectPrint nie wywoluje we mnie drzenia posladkow

chodzilo mi o zewnetrzne wykonanie i wrazenie w lapie. 30D w porownaniu z 10D wydaje sie plastikowy i wyraznie mniejszy. 10D to byla fajna, twarda cegla. a 20D/30D zauwazalnie pod tym wzgledem odbiegaja
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (....)
    chodzilo mi o zewnetrzne wykonanie i wrazenie w lapie. 30D w porownaniu z 10D wydaje sie plastikowy i wyraznie mniejszy. 10D to byla fajna, twarda cegla. a 20D/30D zauwazalnie pod tym wzgledem odbiegaja
    To fakt. 10D w odczuciu bardziej przypominał jedynki niż xxD. Co do budowy to wygląda na to, że 50D będzie minimalnie mniejszy i lżejszy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

specyfikacja 50D wygląda bardzo fajnie. Są 2 pytania - jak z wysokim ISO, bo 14 MPx w Sony wyglądało nieciekawie (wiem, inna matryca)
    czułość AF -0,5 EV - może być dobrze.
    LCD z 920 tys wygląda bardzo fajnie jak się ogląda w sklepie aparat. 15 MPx, fajny wyświetlacz przyciągnie kupców. O ile cena będzie atrakcyjna.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uzależniony

Domyślnie

jak wain chcesz jakość i czystość to masz FF. Teraz prawie każdy będzie miał dslr, więc crop będzie segmentem dla lamerów którym brak albo wiedzy, albo kasy (tych którzy świadomie zostaną przy cropie można pominąć, bo będzie ich pewnie w granicach promila )
    Dzisiaj żeby mieć respekt na podwórku wystarczy crop, za dwa lata z tanim FF może być o to trudno

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    specyfikacja 50D wygląda bardzo fajnie. Są 2 pytania - jak z wysokim ISO, bo 14 MPx w Sony wyglądało nieciekawie (wiem, inna matryca)
    LCD z 920 tys wygląda bardzo fajnie jak się ogląda w sklepie aparat. 15 MPx, fajny wyświetlacz przyciągnie kupców. O ile cena będzie atrakcyjna.
    Wygląda na to że to będzie ciekawa puszka, o ile oczywiście nie popsuli jakości obrazu. Tylko że już się zaczyna lament tych co niedawno kupili niedorobionego 40D a teraz nie dość że kosztuje on połowę ceny startowej to już nie jest nowością i ma same braki ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale ja nie mowie o przyciskach. joystick mi sie owszem, podoba, choc DirectPrint nie wywoluje we mnie drzenia posladkow

z tym drzeniem posladkow to chyba nie masz na mysli: ...pierdlem, wyszlem?

wterminologii tuningowej mozna powiedzieć, że 10d to w była locha albo bejca a obecne xxd zaczynają bardziej pod punciaka podpadać. również cenowo, więc nic dziwnego że odbiega.

Zablokowany

Domyślnie

[OT]

"Następne osoby które podjarane najpierw napiszą wątek a dopiero potem rozejrzą się po forum - dostaną banana na tydzień "

Vitez, ja rozejrzalem sie po forum, czy nie ma watku o nowym 50D.

Natomiast Ty oczekujesz wchodzenia na kazdy temat jaki na forum istnieje i sprawdzanie, czy juz nie ma.

Tytul tego watku raczej nie sugeruje, zeby tu zajrzec.

[/OT]

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    [OT]

"Następne osoby które podjarane najpierw napiszą wątek a dopiero potem rozejrzą się po forum - dostaną banana na tydzień "

Vitez, ja rozejrzalem sie po forum, czy nie ma watku o nowym 50D.

[/OT]
    mc24 nie martw się, to ciebie nie dotyczy. Vitez napisał ci że chodzi o następne osoby ;-)
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Właściwie to nie do końca rozumiem logikę utrzymywania w wątku "5D i co dalej..." treści dotyczących 50D. Ale ja tam się nie znam.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    (...)
    jesli sie nigdzie nie walneli ze specyfikacja (chinczycy i dpreview) to jest to to samo co 40D. mnie tez tknelo i to porownalem

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    z tym drzeniem posladkow to chyba nie masz na mysli: ...pierdlem, wyszlem?
    nie, akurat nie to...
    www albo tez flickr

Strona 241 z 393 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251291341 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów