coś tu nie pasuje; Corwin sugerowal , że 50d też mialo być FF ;-)
Tak
Nie
coś tu nie pasuje; Corwin sugerowal , że 50d też mialo być FF ;-)
pozdrawiam Krzysiek
Canon nie wypuścił czasem jakiegoś nowego softu ? Może tak jak do tej pory "zdradzą" w nim jakie modele się pojawią... Może 45D, 50D, 4D, 5DMkII, 6D, 7D (??) Będzie wiadomo chociaż z której linii xD, xxD, xxxD i ile modeli ;-)
EOS semi-pro + L + other lenses + tripod + speedlite flash + SanDisk CF Reader
nie do końca. 50d to naturalny następca 40d.
ze słów Corwina i wielu innych głosów można wnioskować, że jest szansa na pojawienie się dwóch puszek FF, "lepszej" i "gorszej".
ja (wyjątkowo) zgodzę sie tu z uwagami MMM. następca piatki nie będzie szczególnym wypasem pod względem ficzerów, to będzie nadal pólka 5d, tyle, że dostosowana do wymogów czasów. w lutym powinien pojawić się nowy mark, być może FF i to powinno być coś, co zawalczy na całej linii z nikonami, tym bardziej, że technologicznie bedzie 1.5 roku do przodu. zobaczymy
[link został już wyłączony] http://www.canon.com.cn/products/cam...50d/index.html
Obraz z google translator: http://img166.imageshack.us/img166/756/fullspecsuu0.jpg
EDIT: Link już nie działa. Canon w Chinach chciał chyba po prostu "podgrzać" atmosferę.
Dane techniczne:
1.6x crop
15.1MP --- 4752 x 3168 pixels
JPEG´s + RAW + sRAW1 + sRAW2
Dust Reduction
Digic IV
Auto Brightness Processing
95% viewfinder .97 magnification
9 point af (All Cross Type)
AF Fine Tuning [AF microadjustment]
Face recognition for AF
ISO 100-3200 Expanded 6400-12800
Auto ISO 100-1600
LCD VGA type 920,000
6.3 FPS (high speed) 3fps (low speed)
Buffer: 16 RAW - 60 JPG - 10 RAW+JPG
Pop-Up flash (13/43 at ISO 100)
UDMA Support
Camera User settings C1 & C2
Shutter Actuations: 100,000
Ostatnio edytowane przez Vitez ; 22-08-2008 o 12:57
Srednio jakos idzie mi czytanie tych krzaczkow, a tak na marginesie to po chinsku nie japonsku. (.cn w nazwie sugeruje Chiny i pan Google sie ze mna zgadza)
O widze, ze gdy przedzieralem sie przez robaczki, ktos mnie ubiegl w rozpoznawaniu jezykow dalekiego wschodu![]()
Ostatnio edytowane przez Pietro ; 22-08-2008 o 10:34
Idzie Panie nowe....
a gdzie live view ? i co to AF Fine Tuning [AF microadjustment] i Face recognition for AF ?
Mi się taka specyfikacja bardzo podoba. Nie ma w niej nic ciekawego ale dzięki temu modelowi, po jego premierze kupie sobie nowiutkiego 40D za pół darmoOczywiście jako backup 5Dmk2
![]()
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 22-08-2008 o 10:43
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
tu optyczne coś tłumaczyło
Ciekawe co z tego wyniknie ;]
Problem w tym, że aparat nie kosztuje 500zł a zmiana systemu to jednak dużo kasy i zachoduGdyby nie to sam bym miał już d300, ale za każdym razem jak już, już go zamawiałem bezlitośnie atakował rozsądek... i dalej trwam przy 40d
Jeśli 50d będzie miał 15mpx a d90 ruchomy lcd to wyraźnie zobaczymy jak C&N boją się ataku Sony. Rynek dslr IMO powoli będzie schodził do segmentu entry-level. xxxxd i koledzy zajmą miejsce zaawansowanych kompaktów i wtedy między producentami zacznie się prawdziwa wojna na wodotryski. Wielkość sprzedaży znacznie ograniczy koszty produkcji i będziemy mieli cropy z 30mpx, full hd movie mode i takimi bajerami o jakich się nawet onanistom w najbardziej mokrych snach nie śniło
Jeśli do 50d nie wstawią matrycy z 450d to będzie to znak, że zaczyna się walka na noże![]()
A mnie najbardziej cieszy to, że wszystko o czym słyszałem z tajnych źródeł jakieś 1,5 mc temu okazało się prawdą
Dam dyskretnie znać, jak pojawią się jakieś wiarygodne informacje o 5D mk2.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa