Strona 8 z 36 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Tylko tutaj wchodzą w grę inne kwestie jak środowiska programistyczne, AVRStudio, Borland, programy i sprzęt pod RS232 i programy napisane i sprzedane pod windows nie wyobrażam sobie żebym teraz wszystko i wszystkich klientów przerzucał na Maki ;-)

Więc niestety nie mam wyjścia i muszę pozostać przy gównianym windowsie. Generalnie mógłbym pracować na każdym systemie byleby nie była to vista ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    Tylko tutaj wchodzą w grę inne kwestie jak środowiska programistyczne, AVRStudio, Borland, programy i sprzęt pod RS232 i programy napisane i sprzedane pod windows nie wyobrażam sobie żebym teraz wszystko i wszystkich klientów przerzucał na Maki ;-)

Więc niestety nie mam wyjścia i muszę pozostać przy gównianym windowsie. Generalnie mógłbym pracować na każdym systemie byleby nie była to vista ;-)
    A co Ty taki wrogi do Visty? Ja zapierałem się rękami i nogami aby nie mieć visty, kupiłem laptopa niestety z vistą i dziś na XP już bym się nie przesiadł nie ma mowy.

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

W Viście nie pasuje mi... cała Vista
    A tak poważnie to:
    1) przyzwyczajenia, bez pogooglowania w życiu bym nie zgadł jak się zamyka procesy.
    Jak dla mnie Vista jest za mało intuicyjna a nie mam zamiaru czytać do niej instrukcji obsługi.
    2) Upierdliwość systemu który traktuje Cię jak idiotę i najprostsze grzebanie po systemie czy sprzęcie które w XP nie wymagało wiele pracy to Vista Cie obszczeka upomni a na koniec i tak nie pozwoli niczego zrobić ;-)
    3) Wszystkie migające bajery które zajmują niepotrzebnie pamięć przeznaczoną np. dla PS
    4) Nie mam sterowników pod viste do kontrolerów USB które wykorzystuje w moich urządzeniach
    5) Uważam że programiści idą nie w tą stronę, zamiast system robić mniej mocożerny to bez 2GB RAMu do VIsty nie podchodź, kiedyś na 64kb dało się robić gry które bawiły miesiącami niektóre z całkiem niezła grafiką jak na tamte czasy, brakuje mi trochę tamtych czasów ;-)

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

milinet, nie lepiej wskoczyc w inny system? Ja z powodzeniem od roku korzystam tylko z Linuxa. Bawie sie tym systemem od 10 lat praktycznie ale dopiero rok temu jak kupilem laptopa ThinkPada R61i to wyrzucilem Xp w pierony. Nie brakuje w linuxie niczego, wszystko masz pod kontrla, jestes krolem systemu (jesli chcesz nim byc i umiesz), wszystkie karty sa na stole, nie tak jak w windowsie - szczegolnie tej slynnej viscie. Fotoszop chodzi pod linuxem korzystajac w programu Wine (emulator), wiele innych windowsowych programow chodzi, ale zawsze jest masa odpwiednikow open-source. DO amatorskich zastosowan fotograficznych linux na laptopie jest jak znalazl. Nie wiem czego sie ludzie boja bo sam system instaluje sie pol godziny max.....w kreatorze w ktorym jest 6 pytan (ubuntu).

ps: jesli masz swoje progamy na ktorych musisz pracowac to zawsze mozesz po linem zemulowac windowsa np w VIrtualBoxie i otworzyc sobie windowsa w okienku (pelny ekran tez mozliwy) i pracowac tak, nie ma problemu, zawsze to jest wtedy winda pod kontrola linuxa czyli z zalozenia jak sie winows wysypie to linuxowi nic sie nie dzieje
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 22-08-2008 o 09:03
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

dzieki wszystkim za pomoc ;] dzisiaj jade odebrac laptopa ze sklepu ;] co do visty to sam jestem troche sceptycznie do niej nastawiony ale pozyjemy zobaczymy, na dobra sprawe nigdy nie mialem visty przed soba na dluzej niz 30 minut ;]

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Rozumiem że jedziesz po M90 :-) Ja też dłużej nie patrzyłem na Viste niż 30 min. dłużej nie dawałem rady, po tym czasie i wielu wyrwanych włosach stwierdzałem że albo ten system jest zbyt inteligentny dla mnie albo ja jestem zbyt wielkim kretynem żeby ten system obsługiwać ;-)

Banan82
    No tak myślałem o Linuxie jak chciałem się pobawić w "szperanie" w WiFi ;-) Ja tam jestem otwarty na każdy system który jest dobry tylko brakuje mi wolnego czasu na poznawanie systemu i dostosowywanie go do moich potrzeb. XP póki co mi nie przeszkadza, właśnie idzie do mnie szybsza maszyna to jeszcze mniej będzie mi przeszkadzał, reinstalacje załatwiam w 5 minut z obrazu i robię to tylko wtedy kiedy na własne życzenie poinstaluję sobie wirusy. Zacznę myśleć nad zmianą systemu jak XP zacznie mnie wkurzać lub ograniczać.
    Ostatnio edytowane przez milinet ; 22-08-2008 o 09:46

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Della M90 miałem przez jakiś czas służbowo i generalnie z ulgą go się pozbyłem...
    Rozmiary i waga w zasadzie wykluczają jego mobilność, na nowiutkiej baterii działał maksymalnie 2.5h, ekran o tej rozdzielczości to jakaś masakra - nic nie widać, skończyło się na podpięciu zewnętrznego monitora w biurze, a jak potrzebowałem coś policzyć to niestety się okazywał za słaby... Nigdy więcej...
    Teraz mam na biurku HP xw8600 na Xeonie Dual Core a jak potrzebuje to zabieram małego Della który w odróżnieniu od M90 jest mobilnym komputerem...
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 22-08-2008 o 10:03
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Racja Racja jako przenośny jest beznadziejny, za duży za ciężki za bardzo prądożerny, nie wiem co Ty tam miałeś za procek ale bez przesady T7600 taki wolny nie jest.
    Co do matryc każdy ma inne preferencje, czcionka w 15" i 1024x768 to dla mnie wielkie kulfony a jak sobie w obojętnie jakim środowisku programistycznym pootwieram pełno okienek to wysoka rozdzielczość się przydaje ;-)

Coś już napisał Awatar tompac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Sony Vaio VGN-FZ21Z -> ciekawa propozycja ale cena dalej przekracza moj budzet
    porównaj sobie specyfikacje modelu VGN-FZ21M jest tańszy o ok.1000zł (ok3000), podstawowa róznica to brak nagrywarki BR i mniejszy dysk - reszty drobnostek nie pamietam - matryca na 100% ta sama
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Nie brakuje w linuxie niczego, wszystko masz pod kontrla, jestes krolem systemu
    Taaaaaaaaak.
    Mi brakuje w Linuksie (jako desktopie) bardzo wiele :-)
    BTW: Doradzanie komuś uruchamianie Photoshopa w WINE jest takie trochę...dziwne.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 8 z 36 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów