Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: Lightroom 2.0

Uzależniony

Domyślnie

Ja tam nie widzę różnicy w prędkości 1.4 i 2.0, niemniej jeszcze trochę stabilność nawala - parę razy mi się zupełnie zwiesił a kilka razy miał dziwne przestoje. Całe szczęście że wszelkie zmiany są zapisywane na bieżąco

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Ja tam nie widzę różnicy w prędkości 1.4 i 2.0, niemniej jeszcze trochę stabilność nawala - parę razy mi się zupełnie zwiesił a kilka razy miał dziwne przestoje. Całe szczęście że wszelkie zmiany są zapisywane na bieżąco
    wyjmij CD/DVD z napedu i powinno byc lepiej
    www albo tez flickr

LUGOS
    Guest

Domyślnie

Witam od pewnego czasu śledzę to forum i muszę powiedzieć, że jest bardzo pomocne w rozwijaniu pasji fotografii. ale do rzeczy: posiadam loghtrooma wersja 2.0 i mam problem z importem fotek obrobionych CS3. w poprzedniej wersji (1.4.1) nie było z tym problemu.Po próbie powrotu do LR wychodzi komunikat:"This photo could not be imported because it could not be read." a pod spodem: " it may be in an incompatible format." jeśli by ktoś wiedział jak rozwiązać ten problem to byłbym wdzięczny ogromnie.

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LUGOS Zobacz posta
    Witam od pewnego czasu śledzę to forum i muszę powiedzieć, że jest bardzo pomocne w rozwijaniu pasji fotografii. ale do rzeczy: posiadam loghtrooma wersja 2.0 i mam problem z importem fotek obrobionych CS3. w poprzedniej wersji (1.4.1) nie było z tym problemu.Po próbie powrotu do LR wychodzi komunikat:"This photo could not be imported because it could not be read." a pod spodem: " it may be in an incompatible format." jeśli by ktoś wiedział jak rozwiązać ten problem to byłbym wdzięczny ogromnie.
    może potrzeba update ACR'a w CS3, jakieś problemy z importem były w wersji beta LR 2.0

LUGOS
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    może potrzeba update ACR'a w CS3, jakieś problemy z importem były w wersji beta LR 2.0
    Niestety po zainstalowaniu tych profili sytuacja się nie zmieniła. Możliwość powrotu foty do LR po korekcji w PS3 jest nadal nie możliwa. Musi być jakiś inny sposób, albo niedopatrzenie Adobe. szkoda, bo trzeba wszystko robić na o koło.

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Całkiem fajna ta nowa wersja. Podoba mi się output sharpening ( przy eksporcie do jpg). Ma co prawda tylko trzy stopnie, ale dzięki tej funkcji nie trzeba podostrzać dotatkowo fotek przy resaizingu.
    Pędzel z automaskami i gradueted filtr też przydatne. Teraz przy obróbce wiekszości zdjęć wogóle PSa nie trzeba odpalać.
    Przydało by sie by w nastepnej wersji zaimplementowali jakieś narzędzie do korekcji dystorsji i geometri zdjęcia ( np takie jak w PS)

Coś już napisał

Domyślnie

wyszła wersja RC Lightrooma 2.1

podobno szybsza

http://labs.adobe.com/wiki/index.php/Lightroom_2.1

Dopiero zaczyna Awatar Vizzle
    Miasto
    Szczecin\Bartoszewo

Domyślnie

Wydaje się że jednak jest szybsza, chociaż "pędzle" działają dalej tak że pozostawia to wiele do życzenia. Sprawdzę jeszcze na blaszaku, przed instalacją jak było i jak jest. Cudów jednak się nie spodziewam, po tej bardziej kosmetyce i usunięciu uciążliwych błędów (u mnie np. ver2.0 miała problem z otwieraniem plików bezpośrednio w PS, lub nie dało się utworzyć "wirtualnej kopi").

Uzależniony

Domyślnie

a ja mam pytanko z innej beczki ale dotyczace LR2, mianowicie czy LR2 pozwala na zmiane rozdzielczosci do druku fotek ? powiedzmy ze mam RAW z 40D i chce go ustawic na 2700x1800 w 300dpi do druku w formacie 6x9 cali, czy jest to mozliwe czy musze te fotki jeszcze raz przemielic w ktoryms PS'ie ? Bawie sie dopiero LR2 od kilku godzin stad takie pytanko
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Dopiero zaczyna Awatar Vizzle
    Miasto
    Szczecin\Bartoszewo

Domyślnie

Jest to możliwe przy exporcie fotek, podczas dobierania ustawień. Zakładka "Image Sizing".

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów