Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Profesjonalny LAB w Warszawie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    czy chodzilo ci o to zeby unikac ich kategorycznie w ogole jako lab czy ze jesli juz profilab to ten pelny a nie express?
    Masz do wyboru Profilab i Profilab Express. Radze unikac tego drugiego. A Profilaby chyba zostaly juz tylko dwa - na Pl. Mirowskim i na Dzikiej.

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Ja polecam też Foto-Relax na Pasażu Wiecha.
    Do Profilabu się zraziłem bo mi już dwa razy film porysowali

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Ja także polecam fotorelax na pasażu Wiecha. Dwa razy taniej, szybciej, lepiej i czynne prawie non-stop. Do tego obsługa traktująca każdego klienta równo, poważnie.
    W profilabie nie dość, że drogo to traktują mnie jak jakiegoś ostatniego sk***, bo młody i się nie zna, to pewnie można go trochę naciągnąć, kazać czekać na film po 2 tygodnie i odzywać się jak do szczeniaka. Bardzo niemiłe doświadczenia. Młodym nie polecam
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Ja także polecam fotorelax na pasażu Wiecha. Dwa razy taniej, szybciej, lepiej i czynne prawie non-stop
    kiedys było 24 h na dobę, ale teraz już niestety nie
    o ile dobrze pamiętam to 8-21, w niedzielę trochę krócej

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brodi Zobacz posta
    Ja jeszcze polecam Kodak Professional Lab za Domami Centrum, koło Relaxu. Drogo mają, ale robią naprawdę dobre odbitki.
    Potwierdzam. W rzeczywistości punkt Rapid, tuż przy dawnym Relaxie także do nich należy, z tym że pierwszy działa 24 godź. na dobę. Zdaje się, że niewiele labów w Warszawie ma maszyny robiące 100% kadry z błon. Odbitki kolor 10X15 czy 13x18 robią naprawdę lepiej niż na Dzikiej. Przetestowałem wiele razy. Do większych wydruków, czy skanowania tylko Dzika. Do mniejszych odbitek lepszy Rapid i Kodak Professional Lab. Na Endurze odbitki sa u nich świetne.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie Lab w Warszawie

Czy ktoś zna laboratorium w Warszawie (lub poza przyjmujący zamówienia przez internet) naświetlający odbitki na Kodaku Supra Endura, poważnie traktujący CMS (tzn. publikuje aktualne profile) i tańszy niż Profilab ?

Moje ostatnie doświadczenia z polecanym gdzieś tutaj vertis.pl były dość smutne (poza tym publikują jeden profil a mają trzy zakłady w których robią zamówienia z internetu), Wilab publikuje profil "generic" dla swojego minilabu cyfrowego co jest jakimś nieporozumieniem, korzystałem kiedyś z e-foto.pl który był webową wersją Profilabu ale już nie istnieje (a miał niższe ceny niż przy składaniu zamówień bezpośrednio na Dzikiej czy Mirowskim)...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

chciałem założyć nowy wątek, ale admin. odesłał mnie tu... ;-)

Szukam dobrego fotolabu w Wawie.
    Przy czym ważna jest też cena - gdyby nie ona wszystko oddawał bym do PROFILABu...

w ogóle na forum przewijają się tylko dwie opcje :
    profilab lub relax-foto
    - obie firmy mają ceny dość porównywalne (i wysokie)

Czy macie jakieś alternatywne sprawdzone fotolaby - mogą być też ew. jakieś w sieci - grunt żebym nie czekał dłużej niż 3-4 dni !!!

Dodam iż potrzebuje korzystać z ich usług często: działalność zarobkowa oraz prywatna. Do tego potrzebuje szerokiego spektrum odbitek. ale głównie: 13x18, 15x21
    Czasami 40x60 a nawet 60x90, do tego mile widziane usługi typu nadreuk na CD/DVD.

- Generalnie najważniejsza jest dobra jakość za rozsądną cenę -

Z góry dziękuje za wszystkie namiary (prosił bym też o krótki komentarz od. proponowanych labów)

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacho Zobacz posta
    Szukam dobrego fotolabu w Wawie.
    Przy czym ważna jest też cena - gdyby nie ona wszystko oddawał bym do PROFILABu...

w ogóle na forum przewijają się tylko dwie opcje :
    profilab lub relax-foto
    - obie firmy mają ceny dość porównywalne (i wysokie)
    Może "Fotograf" w Galerii Mokotów ostatnio sam zachęcony pozytywnymi opiniami na temat tego labu, oddałem kilkanaście zdjęć i nie mam im nic do zarzucenia. Z cennika wynika ze max format to 30x45, ale trzebaby spytać czy robią większe, za 15x20 płacisz 2.60 więc zdaję się w porównaniu z Profilabem 90gr taniej

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

dla mnie galeria mokotów to koniec warszawy
    - gdyby to była Arkadia...

Ale myśle że na pewno powinno być coś pomiędzy 32gr. za odbitkę 13x18 z allegro a 2,6zł z profilabu !?!?

Na pewno część odbitek będe robił w jednym z tych najlepszych labów,
    ale może jest coś w wawie lub internecie gdzie można mieć "prawie" tak samo dobre odbitki ale znacznie taniej... ?

massud
    Guest

Domyślnie Wywolywanie zdjec w Warszawie

Witam,

Szukalem podobnego tematu na forum, ale nie znalazlem. Jezeli jednak dubluje, to z gory przepraszam i prosze o przeniesienie.

Do rzeczy: czy ktos z doswiadczeniem moze mi polecic w Warszawie jakis punkt, gdzie dobrze i bez fuszerki w kwestii kolorow wywoluja zdjecia? I czy lepiej oddac pliki w formacie JPG czy TIFF?

Z gory dzieki.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów