Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon Speedlite 580EXII a jesienne rabaty Canona

alien7
    Guest

Domyślnie Canon Speedlite 580EXII a jesienne rabaty Canona

Czesc,

od ponad miesiaca sledze ceny lampki Canona Speedlite 580EXII. Ucieszyla mnie wiec informacja o jesiennych obnizkach Canon (szczegoly: http://community.the-digital-picture...fall-2009.aspx). Czekalem wiec do 24.10 zeby kupic po nizszej cenie. Niestety zaobserwowalem dosc dziwne zjawisko.
    Przyklad amazon:
    Cena na poczatku pazdziernika: $395
    w nastepnych tygodniach zaobserowalem wzrost az do $420 w polowie pazdziernika.
    Cena aktualna (po uwzglednieniu rabatu $50): $395

Podobnie w B&H Photo Video, o cenach u nas to nie wspomne bo nawet nie drgnely. Czyli efekt mamy taki ze faktycznie nikt nie obnizyl ceny o $50 (srednio ok $20-$30) i nigdzie nie jest ona nizsza niz przed obnizkami.

Czy to jest jakas normalna praktyka? Jesli tak to juz wole cashbacki, wypelnianie formularzy i czekanie na zwrot niz taka pseudo-obizke :/

A moze poczekac az u nas cos drgnie? Jakie sa Wasze obserwacje z poprzednich lat?

Pzdr
    Alien

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien7 Zobacz posta
    Czy to jest jakas normalna praktyka?
    Tak.

Jesli tak to juz wole cashbacki, wypelnianie formularzy i czekanie na zwrot niz taka pseudo-obizke :/
    Przy cashbackach ceny też rosną.

Jakie sa Wasze obserwacje z poprzednich lat?
    Jak wyżej.
    Jeśli usilnie szukasz okazji to czekaj na silny spadek dolara i licząc się z faktem braku gwarancji sprowadzaj z USA.
    Ale tak naprawdę to sugerowałbym olać kombinowanie na siłę i kupować wtedy, gdy jest budżet i potrzeba.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Stara jak świat marketingowa zasada, "by dać rabat, najpierw podnieś cenę". A ludzie mimo to, łykają jak młode pelikany
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Domyślnie

Z tymi obniżkami to zazwyczaj tak bywa, że mieszają w głowach, a i tak nie przynoszą wielkich zysków. W polskich sklepach raczej znaczących obniżek tej lampy nie zauwazyłam. No może w foto-tip.pl speedlite potaniała o 60zł, ale to tyle z rabatów.
    Jeśli masz odłożoną kasę to kupuj, widomo 50dolców robi różnicę, ale co jeśli pieniądze na lampę się rozejdą i stracisz na swoim czekaniu więcej niż 50$?
    'Kto się waha, ten czeka czeka czeka i ... traci', jak ktoś mądry kiedyś powiedział

Domyślnie

ja jestem tego zdania, szukam w polsce jak najtaniej i kupuje i wiem ze mam, a potem zbieram dalej itd.
    canonowy nowicjuszjuz ze sprzetem

Uprawnienia umieszczania postów