Strona 7 z 36 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Proszę wpisujcie sprawdzone modele lapków z dobrymi matrycami na których można już coś obejrzeć. Nie ma ich za wiele, w marketach nie znalazłem żadnego
    Jak dla mnie to matryca w Macbooku pro jest świetna - oczywiście chodzi o nowy model gdzie podświetlenie jest LED . Kąty widzenia mnie nie interesują bo i tak obrabiając zdjęcia siedzę na wprost . Kolory wg okej , jasność idalna , no i matowa musi być .
    EOS 40D + Grip + T10-17 fisheye + C50 f1.8 + 5000AF x2 + compudaypack + Macbook Pro

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Temat sie rozwinal ale cos mi sie wydaje ze troche odbiegl od zapytania.
    Do konca tyg musze zastanowic sie jakiego laptopa kupic. Przeszukujac te 7 stron znalazlem te konkretne modele :

IBM A31p 1600x1200
    Dell M90 1920x1200 UltraSharp -> znalazlem jedynie uzywke w cenie do 3000 (nie ukrywam ze wolalbym nowy sprzent)
    Dell Inspiron 1720 z matrycą 17" 1920x1200 Ultra Sharp
    MacBook Pro -> cena zabija
    IBM T60p 15" 1600x1200 matryca IPS -> jakos nigdzie nie moge trafic z matryca IPS (badz w opisie nie jest to uwzglednione)
    Sony Vaio VGN-FZ21Z -> ciekawa propozycja ale cena dalej przekracza moj budzet

Ma ktos jeszcze jakies propozycje ????

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Albo Cię zabije cena MBP, albo jakość reszty matryc.

Możesz wybrać rodzaj śmierci .

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

matryce w IBM Txxp daja rade. nie jest to szczyt techniki ale jakosciowo sa lepsze od innych matryc w "zwyklych" laptopach (nawet txx - bez p).
    jak dobrze pamietam ktos na forum chcial sprzedac t60p z dyskiem SSD. moze warto sie zastanowic?
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

jak narazie rozgladam sie za Lenovo Txxp i jakims macbookiem 13" niestety budzet 3000 to nie za duzo ;/

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

to przeszukaj forum. ten t60p z dyskiem ssd byl chyba za 3300.

Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

wlasnie szukalem i nic nie ma, mozliwe ze sprzedany a temat usuniety
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dobra ja swoj problem rozwiazuje w inny sposob ;] mam zewnetrzny monitor na ktorym "pracuje mi sie wygodnie" teraz pytanie czy bede mial problem zeby podlaczyc zew. monitor do tego laptopa http://sklep.vobis.pl/oferta/noteboo...5750_15_4.aspx ?
    akurat pisze o tym gdyz moge go dostac po bardzo atrakcyjnej cenie ;]
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 20-08-2008 o 11:27 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Ja też szukałem i niestety T60p z taką matrycą jak bym chciał nie ma i pewnie nie będzie.
    Na allegro jest jeszcze T60p 15" matryca 1400x1050 z danych jakie można znaleźć w necie wychodzi że to tez jest matryca IPS, chyba że w opisie aukcji są błędy link tutaj
    Niestety wcale nie tanio i używka.

Nie każdy IBM Txxp posiada matryce IPS czy tam FlexView ;-)
    Dell 1720 1920x1200 wychodziła chyba tylko matryca błyszcząca, pewien nie jestem.
    MBP - super, podświetlana klawiaturka, aluminium itd, ALE tylko dwa USB i tak samo jak u innych firm, w zależności od wielkości i rozdzielczości matryce są różne, róźnice w jakościach matryc można sobie porównać klikając na MBP 17" i MBP 15"

IBM A31p jako komp uniwersalny się raczej nie sprawdzi, mam przyjemność pracować od czasu do czasu na takim ale jest on używany do zupełnie innych celów.

Ja osobiście wybrałem Della M90: (dopiero do mnie idzie ale bawiłem się nim wcześniej wiele razy)
    + osiągi (co prawda nie gram, ale raz na rok pojeździć f1 lubię więc moc się przyda)
    + Matryca, nie mam zamiaru się kłócić że te w jabłuszkach są lepsze ale mi wystarczy że jest o dwie klasy lepsza niż te które widzę czasem w marketach i jedna z najlepszych jakie oferuje Dell
    + To będzie mój jedyny komputer przez jakiś czas i jako desktop replacement jest idealny
    + fajny, mały replikator portów za grosze bo pasuje ten od serii Dxxx

- brak mikrofonu, brak PCMCIA
    - brak pełnowymiarowej klawiatury
    - duży, prądożerny z ogromnym zasilaczem

Jabłuszka są fajne ale kompletnie się na nich nie znam i póki co nie mam zamiaru borykać się z XP na MACu, może później, jak wszystko dopracują ;-)
    Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    mam zewnetrzny monitor na ktorym "pracuje mi sie wygodnie" teraz pytanie czy bede mial problem zeby podlaczyc zew. monitor do tego laptopa http://sklep.vobis.pl/oferta/noteboo...5750_15_4.aspx ?
    Byleby miał stacje dokującą przychodzisz do domu, kładziesz laptopa na biurko... i to wszystko
    Ostatnio edytowane przez milinet ; 20-08-2008 o 20:08 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    wlasnie szukalem i nic nie ma, mozliwe ze sprzedany a temat usuniety
    dobra ja swoj problem rozwiazuje w inny sposob ;] mam zewnetrzny monitor na ktorym "pracuje mi sie wygodnie" teraz pytanie czy bede mial problem zeby podlaczyc zew. monitor do tego laptopa http://sklep.vobis.pl/oferta/noteboo...5750_15_4.aspx ?
    ma wyjscie na monitor. co prawda tylko analogowe.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

milinet Nie muszą nic dopracowywać w systemie mac os masz odrazu program który pomaga zainstalować windowsa xp bez żadnych problemów , pozatym maca nie kupuje sie po to żeby używać na nim gównianego windowsa . Zresztą*pobawiłbyś sie przez tydzień maciem to raczej nigdy byś nie wrócił na windowsa ...
    EOS 40D + Grip + T10-17 fisheye + C50 f1.8 + 5000AF x2 + compudaypack + Macbook Pro

Strona 7 z 36 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów