Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 218 z 393 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 171 do 2 180 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

^^ własnie dlatego, jak wszystko wskazuje, przyjdzie poczekac na 5d mkII do 'tuz przed photokiny'. drastyczne obnizenie cen 40D i troche wolniejsze 5d pozwala sadzic, ze to wlasnie 50-tka ujrzy swiatlo jako pierwsza. dzien pozniej 'odpowiedz' Nikona - czyli D90, zeby wypelnic luke, i prawie miesiac pozniej silne uderzenie w postaci 5d(II). w przyszlym roku, druga mocniejsza wersja FF'a (3d?).
    Ostatnio edytowane przez spoon ; 17-08-2008 o 00:51
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mimo wszystko uważam że Canon jak zwykle prześpi moment kiedy konkurencja jeszcze na coś pozwala i następca 5D będzie tylko trochę podrasowany w stosunku do poprzednika.
    Szansa Canona jest teraz w tym że Nikon w najbliższym czasie nie wypuści FF w body D80 bo najpierw będą chcieli zarobić na D700 i taki model byłby wewnętrzną konkurencją.
    Tyle że w Canonie zostanie to wykorzystane tylko jako okazja do zrobienia modelu pozycjonowanego niżej niż D700, takiego 40D z matrycą FF.
    Czy warto na to czekać 3 lata? :-)

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    A w kamerach, to nie obraz? W takim razie co? Jabłka, gruszki?
    moj tata ma okulary w ktorych oprawki zaprojektowal zespol porsche a soczewki wykonala hoya i widzi przez nie obraz, to w sumioe tez w temacie nie?

...

zerknij na glowna strone, jest tam napisane, forum uzytownikow APARATÓW marki canon. Kamery mnie nie obchodza, dobrze byc ignorantem, przepraszam za OT.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Mimo wszystko uważam że Canon jak zwykle prześpi moment kiedy konkurencja jeszcze na coś pozwala i następca 5D będzie tylko trochę podrasowany w stosunku do poprzednika.
    Szansa Canona jest teraz w tym że Nikon w najbliższym czasie nie wypuści FF w body D80 bo najpierw będą chcieli zarobić na D700 i taki model byłby wewnętrzną konkurencją.
    Tyle że w Canonie zostanie to wykorzystane tylko jako okazja do zrobienia modelu pozycjonowanego niżej niż D700, takiego 40D z matrycą FF.
    Czy warto na to czekać 3 lata? :-)

Wg mnie noweg 5D chwilowo nie będzie bo Canon ma problem z upozycjonowaniem go na rynku. Dodając do aktualnego modelu lepszy AF , szybkostrzelność, kikla ficzerów i zostawiając starą cene zrobił by sobie ogromną konkurencje dla DS'ów, które okazały by sie w wielu przypadkach nieracjonalnym zakupem patrząc na stosunek róznicy jakości do róznicy ceny. Dlatego czekać wg mnie nie warto a już napewno nie 3 lata,

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Wg mnie noweg 5D chwilowo nie będzie bo Canon ma problem z upozycjonowaniem go na rynku. Dodając do aktualnego modelu lepszy AF , szybkostrzelność, kikla ficzerów i zostawiając starą cene zrobił by sobie ogromną konkurencje dla DS'ów, które okazały by sie w wielu przypadkach nieracjonalnym zakupem patrząc na stosunek róznicy jakości do róznicy ceny. Dlatego czekać wg mnie nie warto a już napewno nie 3 lata,
    wlasnie dlatego nowe 5D bedzie z nizszej polki i za nizsza cene.
    odswiezone 5D z lepsza matryca (niekoniecznie wieksza w megapikselach), nieco usprawniony AF, trzepaczka, LiveView, ... i to w cenie startowej 1500 EUR, czyli tyle ile dzisiaj stare 5D.

i ma to mnostwo racji bytu. bo przy cenie 1500 EUR najblizsza propozycja Nikona, jaka mozna uznac za konkurencyjna bedzie 1,5 razy drozsza. a przy tym, z wysokim prawdopodobienstwem ten 5D mkII bedzie mial w zakresie ISO 50 - ISO 1600 lepsze obrazowanie. malo? moim zdaniem spokojnie starczy

a ewentualne 3D? na moje oko to wystarczy korekta w postaci 1Dn mkIII w cenie nizszej (jesli to mozliwe) niz Nikon D3.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wlasnie dlatego nowe 5D bedzie z nizszej polki i za nizsza cene.
    Ja się z tym zgadzam. Moim zdaniem bajery typu spot, dobry AF i 14 bitów w 450D to może być zrobienie miejsca dla dwucyfrowego FF.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec

Domyślnie

wlasnie dlatego nowe 5D bedzie z nizszej polki i za nizsza cene..
    Takiego 5D bym sobie życzył. Właśnie coś w stylu 40D z FF lepszym LV i LCD. Najchętniej z 12mpix i mniejszymi szumami. Jak dla mnie byłoby to świetne lekkie body jako backup/uzupełnienie do Ds'a.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Ja się z tym zgadzam. Moim zdaniem bajery typu spot, dobry AF i 14 bitów w 450D to może być zrobienie miejsca dla dwucyfrowego FF.
    nie... ale nie dwucyfrowe.

dwucyfrowe zostanie cropowe, bo na to tez jest miejsce na rynku. bo to jest na dzien dobry 600 EUR roznicy do 5D (zakladajac, ze bedzie w cenie 1500 EUR) a to jest niemalo.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

dwucyfrowe zostanie cropowe, bo na to tez jest miejsce na rynku. bo to jest na dzien dobry 600 EUR roznicy do 5D (zakladajac, ze bedzie w cenie 1500 EUR) a to jest niemalo.
    Z drugiej strony różnica w cenie pomiędzy 450D i 40D wydaje mi się zbyt mała... Ciasno się zrobiło na rynku.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Z drugiej strony różnica w cenie pomiędzy 450D i 40D wydaje mi się zbyt mała... Ciasno się zrobiło na rynku.
    no to jest inna kwestia. zwlaszcza ze od dolu jest jeszcze 1000D a wiele sklepow ma 400D w super niskiej cenie.

z punktu widzenia klienta sytuacja jest fantastyczna. dlatego nie ma co liczyc, ze zbyt dlugo potrwa
    www albo tez flickr

Strona 218 z 393 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów