Zobacz wyniki ankiety: Proszę oceń przydatność tego wątku.

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 105

Wątek: Profesjonalne studio/atelier step by step

Mieszany widok

Zbigu
    Guest

Domyślnie

Ok, dobre rady, książka na pewno będzie pomocna. Próby w domu, też super pomysł, właściwie już to robię ale na razie bez dodatkowych lamp etc. Na pewno warto w tym kierunku też iść. Odwiedzanie innych? Nie wiem czy to ma sens, po pierwsze nie wiem czy właściciele takich miejsc będą zachwyceni do a. zdradzania swoich sekretów, b. poświęcania swojego cennego czasu etc.
    Praca jako asystent, pewnie była by fajnym przeżyciem i doświadczeniem, chyba warto to rozważyć chociaż nie wiem, czy dam radę (opory "mentalne").

Tak czy owak, na pewno trzeba zobaczyć jak działa takie profesjonalne studio od środka i wyrobić sobie własne zdanie. Problem w tym, że wielu fotografów uważa siebie za mistrzów a ich zdjęcia są poprostu marnej jakości. Dobrze jest pracować z kimś kto ma talent i wie o co chodzi.

1. Przeczytać książkę
    2. Jak się da to zapoznać się z działającym profesjonalnie atelier.
    3. Równolegle eksperymentować w domu
    4. Zacząć od martwej natury
    5. Zlecić zrobienie serwisu WWW profesjonalnej agencji???

Ok to już coś na start.....

Inne rady?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigu Zobacz posta
    Odwiedzanie innych? Nie wiem czy to ma sens, po pierwsze nie wiem czy właściciele takich miejsc będą zachwyceni do a. zdradzania swoich sekretów, b. poświęcania swojego cennego czasu etc.

Ok to już coś na start.....

Inne rady?
    Na ostatnim plenerze kkm były zajęcia studyjne z fachowcem z wieloletnim doświadczeniem, który nie tylko znał się na rzeczy, ale dodatkowo potrafił tę wiedzę przekazać, byli też przedstawiciele producenta lamp, można było się wiele rzeczy dowiedzieć, nauczyć. Takich możliwości jest w Polsce sporo, wystarczy poszukać (nie zawsze za darmo jak w tym wypadku).

Konkretnie chodziło o Pana Niesporka http://www.foto-niesporek.pl/
    Myślę, że jeśli Cię stać na to to spokojnie możesz się z tym Panem umówić na indywidualne lekcje. Aby poznać podstawy i nabrać jako takiego rozeznania weekend powinien wystarczyć.
    Ostatnio edytowane przez KvM ; 13-08-2008 o 11:27

Zbigu
    Guest

Domyślnie

Nie mogę trafić na tę książkę, ma ją ktoś do "pożyczenia" do przeczytania?

Mam pytanie: Czy można robić fotki na pokazach mody, bez specjalnych zezwoleń etc, poprostu wejść i zrobić sobie małą sesję przy okazji?

Uprawnienia umieszczania postów