Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Prosba o pomoc w wyborze sprzetu ...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    jakis zoomik zamykajacy sie na 250-300 mm, niestety w porownaniu do 70-200 4.0 L to jakies prawie 1 k wiecej za to szkielko.
    do 70-200L zawsze możesz dokupić TC x1.4
    też kosztuje ~1k ale masz to jakby "na raty" :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi Zobacz posta
    moze popatrz na uzywki, albo na sprowadzenie z zzagranicy......
    Hmmm... uzywek nie chce, takie juz mam nastawienie psychiczne. A z zagranicy nie wiele bardziej sie oplaca, chyba ze w USA, ale dla mnie jak produkt za ktory place grube $ ma byc bez gwarancji to odpada.
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    do 70-200L zawsze możesz dokupić TC x1.4
    też kosztuje ~1k ale masz to jakby "na raty" :-)
    Tak, tylko jak kupie zestaw 450D + kit + 70-200, a pozniej T 28-75 + 50 1.8 to bylby to klejny tysiac. Po za tym te 200 mm po przeliczeniu daje 320, a wiec tragedii nie ma, ale jak bym kupil 28-105 to koniec mialbym zakrotki i dlatego bym chcial jeszcze jakis tele.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Hmmm... uzywek nie chce, takie juz mam nastawienie psychiczne. A z zagranicy nie wiele bardziej sie oplaca, chyba ze w USA, ale dla mnie jak produkt za ktory place grube $ ma byc bez gwarancji to odpada.
    Nie oplaca sie... Kiedy sie ma fundusze to pewnie ze sie nie oplaca. Mnie by sie nie oplacalo, bo ja bogaty jestem. Kto by sie bawil w prywatny import . 8) Ale kiedy ktos spedza bezsenne noce nad decyzja czy sprzedac kita czy zatrzymac i co kupic, to jak sie moze nie oplacac? W koncu chodzi tylko o pieniadze. Kto ma pieniadze, kupuje (albo i wypozycza), testuje, jak sie nie podoba sprzedaje i kupuje co innego... Co to znaczy sie nie oplaca?...

W USA telekonwerter kupuje sie za $270 czyli (do niedawna) ponizej 600 PLN a nie 1000. (moze wkrotce byc gorzej) To jest drobiazg, ktory latwo przewiezc przy okazji. Nawet jak sie haracz oplaci, ciagle istotny zysk. A po co Tobie gwarancja na telekonwerter?

Bywalec Awatar noeee
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie dobry wybór ... ;)

Kupiłem dokładnie to co TY
    450 KIT i 70-200 f4 L IS ..
    i wnioski

Kitem zrobisz super fotki ale trzeba go przymykać tak najlepiej do 8.
    Widoczki są super i od biedy zdjęcia w pomieszczeniu też
    Co do 70-200 to bajka
    na końcu lufy masz zawsze żyletę - nieważne jaka dziura ...
    na 70 trzeba lekko przymknąć (tak do 5,6) i też masz żyletę (tylko mniejsze rozmycie tła)

Do tego potem dokup sobie 50 i OK
    Właśnie jestem na etapie dobierania - albo Sigma 50 1.4 albo Canon 50 1.4 ....

pozdr.

ps.
    Musisz koniecznie mieć 70-200 - fotki z niego to tak naprawdę są prawdzie fotki z lutra
    Z kita z jego dużą GO nie poznasz czy to kompakt czy lutro
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Nie oplaca sie... Kiedy sie ma fundusze to pewnie ze sie nie oplaca. Mnie by sie nie oplacalo, bo ja bogaty jestem. Kto by sie bawil w prywatny import . 8) Ale kiedy ktos spedza bezsenne noce nad decyzja czy sprzedac kita czy zatrzymac i co kupic, to jak sie moze nie oplacac? W koncu chodzi tylko o pieniadze. Kto ma pieniadze, kupuje (albo i wypozycza), testuje, jak sie nie podoba sprzedaje i kupuje co innego... Co to znaczy sie nie oplaca?...

W USA telekonwerter kupuje sie za $270 czyli (do niedawna) ponizej 600 PLN a nie 1000. (moze wkrotce byc gorzej) To jest drobiazg, ktory latwo przewiezc przy okazji. Nawet jak sie haracz oplaci, ciagle istotny zysk. A po co Tobie gwarancja na telekonwerter?
    Moze zdajmy sobie pytanie po co w ogole ktos wymyslil gwarancje. Szanuje Twoje podejscie, lecz moje jest zgola inne i sklaniam sie ku posiadaniu gwarancji jak wydaje za cos 2 k.

Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
    Kupiłem dokładnie to co TY
    450 KIT i 70-200 f4 L IS ..
    i wnioski

Kitem zrobisz super fotki ale trzeba go przymykać tak najlepiej do 8.
    Widoczki są super i od biedy zdjęcia w pomieszczeniu też
    Co do 70-200 to bajka
    na końcu lufy masz zawsze żyletę - nieważne jaka dziura ...
    na 70 trzeba lekko przymknąć (tak do 5,6) i też masz żyletę (tylko mniejsze rozmycie tła)

Do tego potem dokup sobie 50 i OK
    Właśnie jestem na etapie dobierania - albo Sigma 50 1.4 albo Canon 50 1.4 ....

pozdr.

ps.
    Musisz koniecznie mieć 70-200 - fotki z niego to tak naprawdę są prawdzie fotki z lutra
    Z kita z jego dużą GO nie poznasz czy to kompakt czy lutro
    Dobrze wiedziec. Utwierda mnie to tylko w wyborze.

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Sorry za post za postem ,ale tutaj bedzie dotyczylo to bedzie juz czego innego.

Wertujac oferty angielskich sklepow internetowych napotkalem na szklo 24-105 4.0 L za 700 F i 450D za 419 F (- 50 F cashbacku, bo tam on obowiazuje do ost wrzesnia) czyli po odliczeniu cashbacku dalo by to kwote 1069 F, co mogbym jeszcze zaakaceptowac. Mam jednak pytanie co do tego szkielka 24-105, a mianowicie jak ono sie ma z jakoscia do 70-200 4.0 L, bowiem z punktu widzeni stricte portretu zakres ogniskowych w tym szkielku zdaje sie byc poprostu lepszy?

Zamysl bylby taki, zeby kupic taki zestaw, a potem z czasem jakiegos zoomika w stylu 55-250 IS albo 70-300 IS dokupic.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 11-08-2008 o 11:17

Uprawnienia umieszczania postów