Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 84 z 84

Wątek: Prosba o pomoc w wyborze sprzetu ...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubi Zobacz posta
    No właśnie jakoś tak się nastawiłem na IS bo nie ufam swoim rękom, wiem, że to może dla niektórych "siara" sobie pomagać takimi funkcjami, ale trudno... ja wolałbym to mieć
    Primo: to żadna siara mieć stabilizację, po prostu jestes zapobiegawczy i dobrze
    Secundo: Skoro jednak juz jesteśmy przy tej stabilizacji, to dlaczego akurat Canon? Sony, Pentax i Olek maja stabilizację w korpusach i nie trzeba za nią dopłacać w obiektywach. IHMO to czasem spora oszczędność. Nie żebym robił jakąś antyreklamę Canonowi, czy promował inne marki, ale jednak pozostaje pytanie: dlaczego..?
    Tertio: Skoro już jestesmy przy tym Canonie, to może zamiast kita ze stabilizacją kupić jakies szklo producenta niezależnego, bez stabilizacji, ale z lepszym swiatłem?
    Quarto: Skoro już jestesmy przy tych producentach niezależnych to trzeba trochę szkieł przymierzyć do konkretnej puszki, bo stosunkowo często zdarzają sie problemy z AF (FF/BF)
    Quinto: Skoro już jesteśmy przy.. Starczy już tego, mam nadzieje, że pomoglem:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Idąc za radą Viteza odświeżam kotleta i jestem wdzięczny za pomoc

Witam,

przekopałem troszkę forum w poszukiwaniu informacji jednak tematy które znalazłem są:
    a) dość wiekowe (z czego połowa odpowiedzi to linki do allegro z usuniętymi aukcjami)
    b) nie bardzo trafiające w moje pytanie
    Jeśli coś przeoczyłem to oczywiście poproszę o link

Do rzeczy... trafiło mi się miejsce i chciałbym zrobic tam studio, jaki sprzęt byście polecili? Chodzi o (w miarę) pełne wyposażenie czyli:
    - Lampy (myślę o 2-3 błyskowych + softboxy, parasolki itd) - jakie?
    - statywy do oświetlenia + bom
    - system zawieszania teł (może warto zwrócić uwagę na jakiś konkretny model?)
    - system radiowego wyzwalania (warto inwestować w canonowski? chcę tym wyzwalać też 580 i 430kę w zestawie plenerowym)
    - foto bezcieniowa (stół czy namiot, może jakiś magic hand?), tutaj mam już światło ciągłe więc błyskiem będę się tylko wspomagał.

więcej grzechów nie pamiętam, jednak może coś przeoczyłem co warto dodać do listy?

Budżet - powiedzmy plus/minus 10 000zł (wiadomo, im taniej tym lepiej ale jeśli coś jest warte swojej ceny to można dołożyć )

Dziękuję za uwagi i pomoc,
    Piotr
    C 50D + C 10-22+ C 50 f1.8+ T 24-75 f2.8 + S 70-300+ C 580 EX II

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    Idąc za radą Viteza odświeżam kotleta i jestem wdzięczny za pomoc (...)
    przekopałem troszkę forum w poszukiwaniu informacji jednak tematy które znalazłem są:
    a) dość wiekowe (z czego połowa odpowiedzi to linki do allegro z usuniętymi aukcjami)
    b) nie bardzo trafiające w moje pytanie
    Ale żeś wybrał... zdecydowanie opcję b) ... przecież ten wątek ma się nijak do wyboru studyjnych lamp błyskowych . Przeczytałeś chociaż kilka pierwszych postów czy po tytułach wybrałeś "ofiarę" ?

Poprowadzę jednak za rękę:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=38538
    http://canon-board.info/showthread.php?t=43473
    http://canon-board.info/showpost.php...62&postcount=3

Domyślnie

ehhh... ostatni link mnieprzekonał
    Sorry za kłopot - ide zmęczyć kolejny wątek :P
    C 50D + C 10-22+ C 50 f1.8+ T 24-75 f2.8 + S 70-300+ C 580 EX II

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów