Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Prosba o pomoc w wyborze sprzetu ...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi Zobacz posta
    Po raz kolejny pytam. Po co majac 18-55 kupowac tamrona 28-75 ???!!!!!! JAK CHCESZ SZEROKI KAT TO KUP SAMO 18-55 IS, JAK CI NIE POTRZEBA SZEROKIEGO BIERZ 28-75. A JAK CHCESZ POLACZYC SWIATLO Z SZEROKIM TO KUP TAMRONA 17-50 2.8. KUPOWANIE ZAROWNO 18-55 jak i 28-75 TO IDIOTYZM!!!!!!
    Po raz kolejny do znudzenia odpowiadam: bo kita mozna dostac albo po takiej samej cenie jak samo body albo z wydatkiem dodatkowych 100-150 zl czyl i zadnym. A Tamron szerokiego kata mi nie da, co z kolei zapewni mi Canon.
    Jadac na wakacje, chcac focic widoczki lub tez architekture w ciasnym miescie (byle mw Londynie i brakowalo mi szerokiego kata.) Tamrona bede sobie mogl wsadzic w .....

Edytowales post, a wiec odniose sie do tej czesci po edycji.. po cholere mi tamron 17-50 do portretu? To zaledwie ledwo zachacza o ogniskowe, ktore sa mi potrzebne do portretu.

Nie wiem czy ja sie nie wyraznie wyrazam. Sorry za obuzenei, ale juz tlumaczylem to do czego ty teraz pijesz.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Po raz kolejny do znudzenia odpowiadam...
    przeczytałem sobie jeszcze raz Twoje posty w tym wątku i mając na uwadze to na co kładziesz nacisk (portrety studio oraz krajobrazy/architektura) na Twoim miejscu w pierwszej kolejności zaopatrzyłbym się w dwa obiektywy:
    - UWA: Sigma 10-20, Tokina 12-24, itp.
    - i ten tamron 28-75 co go tak bardzo chcesz.
    Jeśli uważasz, że za drogo to zjedź z korpusem. Musi być 450D? może 400D wystarczy...

w najgorszym wypadku, gdybyś zawiódł się na jakości tych obiektywów, to kiedyś szarpniesz się na EF-S 10-22 + 24-70/2.8L :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    przeczytałem sobie jeszcze raz Twoje posty w tym wątku i mając na uwadze to na co kładziesz nacisk (portrety studio oraz krajobrazy/architektura) na Twoim miejscu w pierwszej kolejności zaopatrzyłbym się w dwa obiektywy:
    - UWA: Sigma 10-20, Tokina 12-24, itp.
    - i ten tamron 28-75 co go tak bardzo chcesz.
    Jeśli uważasz, że za drogo to zjedź z korpusem. Musi być 450D? może 400D wystarczy...

w najgorszym wypadku, gdybyś zawiódł się na jakości tych obiektywów, to kiedyś szarpniesz się na EF-S 10-22 + 24-70/2.8L :-)
    Nie, nie i jeszcze raz nie. Ja nigdzie nie napisalem, ze klade nacisk na architekture i widoki. Napisalem, ze nie chce zamykac sobie mozliwosci w tym zakresie tzn. tak jak mowilem moge tutaj miec gorsze szkla (wlasnie owy kit).

No i prosze wyszlo, ze priorytetowo traktuje widoczki i architekture.

Priorytet to:
    1. Portret i studyjny i plenerowy przede wszystkim

Widoczki to cos co przy okazji mogl bym pyknac tj np kit 17-55.

Zas do priorytetu czyli portrecikow tamronik 28-75 i elka 70-200. Z tym, ze tamronik pozniej, bowiem na poczatek mialbym za maly zakres ogniskowych w ogole. A po drodze przyplatala by sie gdzies 50 1.8

Uprawnienia umieszczania postów