Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 147

Wątek: Kalibracja monitora - początkujący

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez El_Chueco Zobacz posta
    konkluzja byla taka ze system zarzadzania kolorami WCS nie radzi sobie z "przestarzalym" ICC/ICMem
    Przypomina mi to "wirtualną maszynę microsoft", która swego czasu nie mogła sobie poradzić z javascript, a oryginalnej Javy nie można było zainstalować. W materiałach Microsoft było wówczas wytłumaczenie, że winna temu jest "przestarzała" koncepcja javascript. Analogia kubek w kubek.

Proponuję powyłączać, powywalać wszystko co się da, z windzianych mechanizmów zarządzania kolorem. Poszukać trzeba kluczy w rejestrze.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 05-08-2008 o 12:40
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ale co, jak i gdzie?
    GG: 559899

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

OK - informacja na jednym z for internetowych dot. fotografii:

"let me guess, you're laptop has an integrated intel graphic card (e.g. i945 or the new X3100)? The problem you're talking about is caused by the intel display driver. For some reasons intel no longer matches the defined standards for working with profile which has been set be the Internation Color Consortium (ICC). I would ask you to either try the lastest driver from intels website or contact intel's technical support for help."

http://photo.net/digital-darkroom-forum/00Nj4G

No i wydatek 3500 zl po to zeby miec dobra matryce matowa i wypas w laptopie poszedl..... - trza kompa kupic :/ eh!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Zawsze jeszcze możesz zainstalować Windows XP - może w tym systemie nie będzie problemów...

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Przypomina mi to "wirtualną maszynę microsoft", która swego czasu nie mogła sobie poradzić z javascript, a oryginalnej Javy nie można było zainstalować.
    Przepraszam, ale co ma piernik do wiatraka ? js i java mają wspólne tylko 4 literki w nazwie.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Reinstalacja wszystkich programow biurowych poprawki wszystkiego.... to nie na moje nerwy

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Przepraszam, ale co ma piernik do wiatraka ? js i java mają wspólne tylko 4 literki w nazwie.
    Ma i to całkiem duży piernik. Proszę sięgnąć pamięcią wstecz, do opisywanej historii. Ale racja, mój błąd, powinienem napisać "oryginalnego interpretera javascript", zamiast "oryginalnej Javy".

Uzależniony

Domyślnie

A czy jest może jakiś bardziej zaawansowany soft obsługujący Pantone Huey Pro niż ten oryginalny?

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ma i to całkiem duży piernik.
    Dla ścisłości - nie js i java nie mają ze sobą nic wspólnego oprócz chwytu marketingowego twórców js

Mam przy okazji pytanie odnośnie kalibracji. Mam do laptopa podłączony oprofilowany monitor na vga, a wieczorkami podpinam w to miejsce projektor. Czy istnieje mechanizm w windows, który przyporządkowałby mi automatycznie profile wg podłączonego urządzenia ?
    Ostatnio edytowane przez mathom ; 06-08-2008 o 19:55

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Dla ścisłości - nie js i java nie mają ze sobą nic wspólnego oprócz chwytu marketingowego twórców js
    Oj, nie czepiajmy się słówek.

Mam przy okazji pytanie odnośnie kalibracji. Mam do laptopa podłączony oprofilowany monitor na vga, a wieczorkami podpinam w to miejsce projektor. Czy istnieje mechanizm w windows, który przyporządkowałby mi automatycznie profile wg podłączonego urządzenia ?
    Teoretycznie tak, praktycznie nie.

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    A czy jest może jakiś bardziej zaawansowany soft obsługujący Pantone Huey Pro niż ten oryginalny?
    Żadne ptaszki o tym nie ćwierkają.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 06-08-2008 o 19:58 Powód: Automerged Doublepost

Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów