Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Uszczelnienia w 1Dm3

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Heh, na Youtubie widziałem filmiki z moczenia Olka E3, Nikona D3...a o Kanionie cisza, nikt nie brudzi, wszyscy stawiają na ołtarzyku i co najwyżej przecierają kurz ściereczką :E

Co rozumiem przez wycisk? Chodzi mi właśnie o focenie w deszczu, bez chowania sprzętu pod kurtkę, bez zabawy w jakieś osłanianie go czymkolwiek.
    Ciężko jest oczywiście zdefiniować siłę deszczu (no, przynajmniej nie mając jakichś specjalistycznych narzędzi...), ale przyjmijmy że niech to będzie taki gruby, rzęsisty deszcz...

Jeżeli chodzi o wytrzymałość Marka w porównaniu do 350D to...mam specyficzne odczucia. Moja 350tka przeżyła już hoho - od zimy w górach do dżungli podzwrotnikowych. Bez zająknięcia.

A jak na razie to Marek to taka ciepła klucha - w ciągu 3 miesięcy posiadania padła mu już migawka, mam już maluśką rysę na tym szkle przed matrycą...cienki barszcz na razie z niego i dlatego zaczynam dochodzenie co z tą zabawką można zrobić...poza trzymaniem na ołtarzyku.

Ok, dzięki za wypowiedzi, czekam na ciąg dalszy - może ktoś się jeszcze znajdzie?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Co rozumiem przez wycisk? Chodzi mi właśnie o focenie w deszczu, bez chowania sprzętu pod kurtkę, bez zabawy w jakieś osłanianie go czymkolwiek.
    Można. Zdarzało mi się, gdy nagle zaczynała się ostra ulewa, zostawiać sprzęt na statywie, niczym nie przykryty i samemu chować się pod parasol/w najbliższe krzaki. Albo w podobnej sytuacji zostawiać go na ziemii.

Jedyny szczegół: do takich zabaw dobrze jest mieć obiektyw, któremu nic się nie wysuwa ani nie kręci na zewnątrz. Czyli: 17-40, 70-200/2.8IS - tak, 24-70, 100-400IS - nie.

Uprawnienia umieszczania postów