Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
Nie powiem pora jak najbardziej dobra na focenie plenerowe, niestety brak twarzy wzroku i kontaktu modelki z aparatem, wzrok spuszczony w dół nie daje mi żadnych odczuć. Widzę, że to teren górzysty, ale nie pasuje mi lecąca linia horyzontu.
Hmmm... Nie każdy portret chyba musi przedstawiać osobę który się patrzy tylko w obiektyw... Przykład z tego tematu, który był bardzo dobrze odebrany (to jakby inspiracja...) :

Zrobiłem oczywiście mnóstwo klasycznych portretowych ujęć ale to później wrzucę

Może jesteś nieczuły ;P Albo to tylko ja potrafię odczytać jej wyraz twarzy bo ją znam... Mówicie, że prócz walorów technicznych zdjęcia powinny być też jakieś uczucia, emocje... Ja tu czuję piękno sytuacji: piękna kobieta plecie warkocze (może wyrusza na spotkanie z ukochanym ) w blasku wschodzącego słońca (no dobra... była już 6:58 ;P)... Oddaje to także charakter fotografowanej osoby... Poprawcie mnie jeśli jestem zbyt subiektywny w ocenie w końcu swojego zdjęcia... Ja jestem z tego zdjęcia dumny ;P I faktycznie ciaśniejszy kadr lepszy!

Dla mnie wow Pokazałeś człowieka uprawiającego swój sport (przynajmniej tak to wygląda)... Czyli uchwyciłeś część jego życia w dodatku w bardzo przyjemny sposób... (z tego co się naczytałem to tak właśnie być powinno )