Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Paenka, ja nie zadalem pytania jak sie pozbyc tego swiatla w PS-ie dlatego ,ze chce pstrykac tak o i pozniej upiekszac zdjecia na super hiper ;-) Ale poprostu chce wiedziec jak cos takiego sie robi, i czasami w nielicznych przypadkach mysle sie przyda. Bo pomysl ,ze uchwycilas ten moment ta chwile wszystko jest super a tu taki bubel sie wkradl i co wtedy ? A jesli nie mozemy powtorzyc ujecia ? A pozostala czesc fotki jest super ? No ale nie oto chodzi ;-) w tym watku.
    Co do ostrosci to jest moja zmora ostatnio, strzelalem wczoraj fotki na statywie ,zona jak posag, punkt AF centralnei na oku a tu bach rzesy ostre albo brwi ;-( Dzisiaj jak dobrze pojdzie to znajomy mi to sprawdzi ,bo faktycznie moze mam BF FF ;-(
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Paenka, ja nie zadalem pytania jak sie pozbyc tego swiatla w PS-ie dlatego ,ze chce pstrykac tak o i pozniej upiekszac zdjecia na super hiper ;-) Ale poprostu chce wiedziec jak cos takiego sie robi, i czasami w nielicznych przypadkach mysle sie przyda. Bo pomysl ,ze uchwycilas ten moment ta chwile wszystko jest super a tu taki bubel sie wkradl i co wtedy ? A jesli nie mozemy powtorzyc ujecia ? A pozostala czesc fotki jest super ? No ale nie oto chodzi ;-) w tym watku.
    Co do ostrosci to jest moja zmora ostatnio, strzelalem wczoraj fotki na statywie ,zona jak posag, punkt AF centralnei na oku a tu bach rzesy ostre albo brwi ;-( Dzisiaj jak dobrze pojdzie to znajomy mi to sprawdzi ,bo faktycznie moze mam BF FF ;-(
    BF, FF sam możesz sobie sprawdzć na tym forum jest opisane jak. Wystarczy poszukać

--
    Robert.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

CybeR wlasnie szukam ;-) Co do usuniecia tego swiatla z policzka, podoba mi sie twoj efekt. Stempelek ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    CybeR wlasnie szukam ;-) Co do usuniecia tego swiatla z policzka, podoba mi sie twoj efekt. Stempelek ?
    Nowa warstwa, Stamp Tool Mode Darken Opacity: 5%-13% i małymi kroczkami próbkująć ciemną skórę zasłaniasz jasny obszar. Zmieniaj wiekość pędzla oraz opacity w zależności od tego co Ci wychodzi. Poprawiasz to Healing Brush z ustawieniami pędzla Angle: -49, Roundness: 16%, Hardness: 0% i tak samo powoli próbkujesz skóre aż uzyskasz zadowalający efekt. Na konieć można dodać textury w postaci szumu żeby skóra wyglądała naturalnie a nie jak plastik, to też na odzielnej warstwie + selektywna maska.

Istnieją jeszcze różne inne sposoby ale wszytsko zależy co chesz uzyskac i jak duże są poprawki.

--
    Robert

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No to jeszcze jedno z wczorajszych upalnych fotek.
    Wrzucam odrazu kolor i b&w zeby nie bylo, nie wiem co ja mam z tym b&w ;-)

Uprawnienia umieszczania postów