Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Korpusy FD - dokladnosc pomiaru itp.

Mieszany widok

Domyślnie

Maku, a ja już ci zazdrościłem wrażliwości oka. Ja tam nic nie widziałem.
    Wybadałem sprawę i okazuję się, że obiektyw jest uszkodzony.
    Wszystkie zdjęcia jakie zrobiłem miały "korekcję" ponad jedną działkę. Myślałem, że mam obiektyw f/1.4 a tak naprawdę to był f/1.8. Pozbyłem się swojego Canona A1 bo myślałem, że źle mierzy światło.
    Domyślam się jak go naprawić, ale muszę dorwać odpowiednio mały śrubokręt.
    Na razie postaram się z tym jakoś żyć ustawiając korektę +1EV i tyle.
    Ma ktoś jeszcze może podobny problem? Statystycznie 20% szkieł FD powinno go mieć.
    Zna ktoś może we Wrocławiu dobry serwis, co by radził sobie z obiektywami FD?
    10 kg Canona FD

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez medeis Zobacz posta
    Na razie postaram się z tym jakoś żyć ustawiając korektę +1EV i tyle.
    Ma ktoś jeszcze może podobny problem? Statystycznie 20% szkieł FD powinno go mieć. FD?
    Jak się problem objawia to już wiemy, ale może napisz co jest przyczyną i jakie podejmujesz środki zaradcze (oprócz korekcji i poszukiwań serwisu). Po co ten mały śrubokręt?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jkl8 Zobacz posta
    Jak się problem objawia to już wiemy, ale może napisz co jest przyczyną i jakie podejmujesz środki zaradcze (oprócz korekcji i poszukiwań serwisu). Po co ten mały śrubokręt?
    Przyczyny niestety nie znam. Zdaję się, że ten obiektyw tak miał od momentu kiedy go kupiłem.
    Rozebrałem wczoraj moją 50-tkę i złożyłem z trudem wielkim z powrotem, ale udało się, przysłona pracuje prawidłowo.
    Ostatnio edytowane przez medeis ; 09-08-2008 o 16:56
    10 kg Canona FD

Uprawnienia umieszczania postów