Witam

W zwiazku z tym, ze optyka FD obecnie jest tania a i wybor nawet spory stalem sie posiadaczem tego wlasnie systemu. Jako pierwszy korpus zakupilem AV-1 (chodzilo mi o tani korpus z priorytetem przyslony). Body fajne, ladnie pracuje ale chyba jednak za ubogie dla mnie. Dokupilem wiec T70. Juz lepiej ale silnik jakby troche za glosny matowka taka sobie no i brak Av. Mysle wiec nad A1 ale obawiam sie, ze to co mozna kupic to juz dobrze przejechane korpusy no i troche drozej niz inne. T90 za duzy, za ciezki no i jeszcze drozszy. Mam takie wiec pytanie: ktory korpus ma duza jasna matowke i dobry pomiar ekspozycji? Bede robil glownie na slajdach i pomiar musi byc dosc przewidywalny, moze dodatkowo pamiec pomiaru, jakies korekcje... Pracowalem do tej pory Olkami OM - OM3 to byl idealny aparat, ze tez go sprzedalem i Pentaxami ale ceny szkiel obecnie troche zwariowaly. A czy ktos z szanownych kolegow uzywal np. FTb do slajdow? Jak sie ma jego pomiar, jak wyglada sprawa wizjera (np. w porownaniu do T70) itp?
Rolka z AV-1 jest w 50% naswietlona tak jak chcialem ale w trudniejszych warunkach troche sobie nie radzi. T70 sie okaze ale moze w miedzyczasie cos podpowiecie. Tylko blagam, nie T90 (sam aparat bardzo mi sie podoba ale zbieram kase na DSLR i szkoda mi ladowac pieniadze w takie zabawki)

Sorki, jezeli powielilem jakis watek.

dzieki
ommundek