40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
Nie mam zgody na publikację tych fotek ale postaram się coś pstryknąć w wolnej chwili przy ustawieniach: 105mm / f4.0
Może mnie się wydaje że jest źle bo przy tej ogniskowej po domknięciu do 5,6 jest rewelacyjnie ostro a na pełnej dziurze to już nie to. Odległość od obiektu to jakieś 3m.
EOS semi-pro + L + other lenses + tripod + speedlite flash + SanDisk CF Reader
do kościoła tylko stałki IMHO
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Troche z innej beczki. Czy taki tandem do slubow jest wystarczajacy: 5D i 50/1.2 L?
Ale jak już ustaliliśmy w ciemnokościelnych warunkach 2,8 z jaśniejszej elki też sobie nie poradzi. Na pocieszenieA ile waży....
kosciół 85mm i 50mm a u mnie jeszcze 24-70 do szerszych (przy 24 mm nawet do 1/30 s można zejśc bez poruszenia)
impreza 24-70/2,8 z lampa (na lampie - na stofenie naklejony pomarańczowy filtr konwersyjny)
do plenerów głównie 70-200 bo lubię takie kadry
f4 może być za ciemne w kościele...
a waga? ... lubię ciągać tonę sprzętu... wtedy czuję że na prawdę pracuję ;-)
Wlasnie tez sie tak obawiam Hoffi, szkoda za budzet ograniczony na wielkie zmiany. Pzdr.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wchodze w Sluby. I 5D to juz decyzja zapadla. Teraz szklarnia. Mam mozliwosc zakupu 24-70 L w dobrej cenie. Zastapilo by mi 24-105 L. Ale nadal luka z jasna staleczka. Myslalem o 50/1.4 ale dzis ja dotykalem poraz kolejny i chyba nie. Plastik i luzy. Ograniczenia budzetowe tez przeszkadzaja.
Ostatnio edytowane przez ArturBonoVox ; 20-07-2008 o 22:53 Powód: Automerged Doublepost
ja wolę 50mm 1,4 za tysiąc na początek (szybko się zwróci) a 50mm 1,2L jak sobie na niego wersja 1,4 zarobi ;-)