Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Camera RAW problem

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Prawidłowa ścieżka to: Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS3\File Formats

I nie kombinuj z inną.

No właśnie chciałbym nic nie kombinowac ale w moich folderach Plug-ins jest w zupełnie innym miejscu, jak niżej:
    Program files\Adobe CS3\Adobe Photoshop CS3\Plug-ins

Czy zostawic tak jak jest czy coś zmodyfikować?
    Dziwne że tak jakby w ogóle wczesniej nie widział Camera RAW i nie łączył go z PS.
    Teraz co prawda otwiera zdjęcia, ale nie pokazuje miniaturek zdjęć, więc coś jest nie tak.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    No właśnie chciałbym nic nie kombinowac ale w moich folderach Plug-ins jest w zupełnie innym miejscu, jak niżej:
    Program files\Adobe CS3\Adobe Photoshop CS3\Plug-ins

Czy zostawic tak jak jest czy coś zmodyfikować?
    Dziwne że tak jakby w ogóle wczesniej nie widział Camera RAW i nie łączył go z PS.
    Teraz co prawda otwiera zdjęcia, ale nie pokazuje miniaturek zdjęć, więc coś jest nie tak.
    Folder Plug-Ins u mnie jest w obu tych miejscach a Camera RAW mam w Common Files.
    Tak więc stwórz odpowiednio folder w Common Files, wrzuć tam a usuń z samego Program Files/Adobe .

Coś już napisał

Domyślnie

Folder Plug-Ins u mnie jest w obu tych miejscach a Camera RAW mam w Common Files.
    Tak więc stwórz odpowiednio folder w Common Files, wrzuć tam a usuń z samego Program Files/Adobe .
    No niestety zrobiłem jak piszesz i bez zmian, tzn otwiera pliki RAW ale miniaturki sa niewidoczne (zamiast nich widzę ikonki Irfana - utrudnia to pracę).
    W tej właściwej lokalizacji była juz wcześniejsza wersja CR, zamieniłem ja nowszą i nic...

Czy po dwukrotnym kliknięciu na Camera Raw w Plug-ins'ach program ten powinien sie też otwierać, czy tylko jak klikamy na zdjęcie w formacie RAW?
    U mnie po dwukrotnym kliknięciu na ikone Camara Raw otwiera się PS i wyswietla sie informacja: "Could not complete your request because it is not the right kind of dokument"

Nie wiem czy jeszcze da sie coś zrobic czy tylko instalacja od nowa...

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Z tego co opisujesz, to widac jak na dloni kompletny brak wiedzy na temat dzialania programow i 'rozumienia' architektury systemu. Plugin, to plugin -> jest wywolywany poprzez program glowny, jest zewnetrznym programem, korzystajacym z interfejsu oraz API programu glownego. Raw, poprzez CR, bedzie realizowany przez samego PSa, poprzez wlasnie ten plugin i nic wiecej. Ikonki mozna zmienic poprzez usuniecie przypisanych im ikon we wlasciwosciach plikow (system).

Zdrowko

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    No niestety zrobiłem jak piszesz i bez zmian, tzn otwiera pliki RAW ale miniaturki sa niewidoczne (zamiast nich widzę ikonki Irfana - utrudnia to pracę).
    Albo ciągle robisz coś nie tak albo my nie rozumiemy co chcesz osiągnąć.
    Niestety - zdalna diagnoza już tu niewiele pomoże. Musisz kogoś kumatego przed komputer zaciągnąć i pokazać mu toto palcem .

Coś już napisał

Domyślnie

Albo ciągle robisz coś nie tak albo my nie rozumiemy co chcesz osiągnąć.
    Niestety - zdalna diagnoza już tu niewiele pomoże. Musisz kogoś kumatego przed komputer zaciągnąć i pokazać mu toto palcem .
    Ok. Założyłem, że robię cos nie tak.
    Poprosiłem kumpla, który ma Canona 5d i robi w RAW, używa PS CS3 itd.
    Zdeinstalowany cały PS, zainstalowany na nowo, od poczatku (katalog Plug-ins jest we własciwym miejscu jak pisał Vitez), odpalamy... i nic. Dalej nie otwiera zdjęć wykonanych w RAW.
    Kumpel skopiował na mój komp swojego RAWa wykonanego na C5d i .... otworzył go!!!
    Co jest grane?
    Jego Rawa otworzył, mojego (wykonanego 40d) nie...
    Czy ktos spotkał się z podobnym problemem?
    Vitez - możesz coś doradzić?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A to RAW czy sRAW ?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vitez Zobacz posta
    a to raw czy sraw ?
    raw...

Uprawnienia umieszczania postów