Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Camera RAW problem

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dodam od siebie, że należy zainstalować patch RAW do Windows VISTA, XPSP2 i SP3, jeśli z takiego systemu korzystasz. Ten patch jest dostępny na stronie Canona ze sterownikami. Inaczej są dziwne problemy (np. brak ikonek)...
    Tu jest link: http://software.canon-europe.com/sof...9159.asp?model=

Canon RAW CodecThis is the latest Canon RAW codec plug-in softwareVersion 1.3
    Released on 02-06-2008
    Description:
    Overview
    Canon RAW Codec is a software plug-in that enables the import and display of Canon RAW image files when installed in Windows Vista (including SP1)/Windows XP SP2 and XP SP3.
    Windows Imaging Component supported applications (Microsoft Windows Live Photo Gallery etc.) are required. Supported Models
    EOS 450D
    EOS-1Ds Mark III, EOS-1Ds Mark II, EOS-1Ds, EOS-1D Mark III, EOS-1D Mark II N, EOS-1D Mark II
    EOS-1D, EOS 5D, EOS 40D, EOS 30D, EOS 20Da, EOS 20D, EOS 10D, EOS D60, EOS D30
    EOS 400D DIGITAL
    EOS 350D DIGITAL
    EOS 300D DIGITAL
    PowerShot Pro1, PowerShot Pro90 IS, PowerShot G9, PowerShot G6, PowerShot G5, PowerShot G3
    PowerShot G2, PowerShot G1, PowerShot S70, PowerShot S60, PowerShot S50, PowerShot S45
    PowerShot S40, PowerShot S30
    Operating Environment
    OS: Windows Vista (including SP1) 32-bit version (64-bit version is not supported)/Windows XP SP2 and XP SP3
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 26-08-2008 o 22:39

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    OS: Windows Vista (including SP1) 32-bit version (64-bit version is not supported)
    Zadziwiające. Systemy Vista 64bit są już tak długo na rynku a nadal sterowniki, patche, updejty, gry, soft itd - mają je głęboko gdzieś .

Miasto
    pomorskie

Domyślnie Bridge - nie otwiera RAW i sRAW z 40D

Cześć, mam podobny problem. mam 40D i wgrane wszystkie aktualne wtyczki camera raw. PS działa bez problemu - otwiera wszystko, ale mam problem z Bridge (CS3), który zamiast podglądu obrazków w formacie RAW i sRaw pokazuje tylko sam pliczek (wszystkie dane tj iso, f itd odczytuje, ale bez podglądu). wie ktoś może co trzeba zrobić? Wrzuciłem też aktualną wtyczkę, którą mam w PS do foldera plugins dla Bridge, ale to nic nie daje
    POMOCY

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

CS3 po aktualizacji camera RAW czyta mi RAW z canon 1Dmk3 ale sRAW już nie ? co można na to poradzić ?

ps. już działa sorki jeszcze nowszy camera RAW rozwiązał problem
    Ostatnio edytowane przez ukasus ; 22-05-2009 o 11:02
    Eos system

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasus Zobacz posta
    CS3 po aktualizacji camera RAW czyta mi RAW z canon 1Dmk3 ale sRAW już nie ? co można na to poradzić ?
    Tylko DNG chyba. Konwersja RAWa do tegoż formatu i potem nie będzie problemu.

Sciągnij najnowszy konwerter ze stron Adobe.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Hej,
    dla tych którzy chcieliby oglądać miniaturki RAW'ów w zwykłym exploratorze Windowsa i są, tak jak ja, nieszczęśliwymi posiadaczami Visty x64 mam solucję:-D
    ściągnijcie sobie i zainstalujcie(oprócz Camara Raw, który tyklo z Vista x32działa) ten magiczny kodek:

http://www.fastpictureviewer.com/codecs/

u mnie po jego instalce miniaturki hulają jak trzeba.
    |Canon|

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów