Sorki, że dopiero doprecyzowuje.
Obiektyw 500mm cena do trzech tys.
Sorki, że dopiero doprecyzowuje.
Obiektyw 500mm cena do trzech tys.
Ostatnio edytowane przez arturs ; 14-07-2008 o 22:04
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
czy ja wiem - http://canon-board.info/showpost.php...15&postcount=6![]()
trzeba sobie poczytac watek to bys wiedzial ze o tym pisalem.. dlatego tez m.in. kupilem stalke..
masz tez zdjecie S na pelnym otworze ktore (biore tez na siebie wine za to, ze sigma ma 6,3 a nie 5,6) i tak nie jest złe w porownaniu "zoom x10 vs. stalka".. stalka nie bedzie juz ostrzejsza - obojetnie czy 5,6 czy 8 - poza GO, MZ nie ma roznic w obrazie.. ale rozumiem, ze Ty robisz zdjecia tylko na pelnym f i nigdy zdarza Ci sie domykac
"ale nic nowego"![]()
![]()
Nie. Ja robię zdjęcia a nie testy. Mi to wisi i powiewa które szkło zjada które na śniadanie wg testów czy zdjęć porównawczych, grunt że ze swoich szkieł, czyli efektów a nie testów jestem zadowolony. A gdy nie byłem zadowolony to zmieniałem szkła.
I to jest najlepszy sposób "testowania" a nie "patrzcie jak na tych akurat zdjęciach zoom 10x jest prawie jak stałka" . Z naciskiem na 'prawie'.
i bardzo dobrze, twoja sprawa i nikt Ci ne kaze robic inaczej.. ja kupilem nowe szklo i zachcialo mi sie porownac je do tego ktore juz mialem - nie wiem co w tym zlego ale widocznie musiales sie do czegos przyczepic
a czy ja komus wmawiam ze zoom jest "prawie" jak stalka ?? gdybym tak uwazal to nie dokupywalbym stalki, prawda
watek zaczal sie od pytania o dlugie tele do 400d i moze te pare zdjec przyda sie autorowi w podjeciu decyzji.. natomiast watpie czy pomoze w tym zaczety w niewiadomo jakim celu OT :-?
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 17-07-2008 o 17:03