Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Canon 400D...i jaki tele ??

Mieszany widok

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Sorki, że dopiero doprecyzowuje.
    Obiektyw 500mm cena do trzech tys.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Intgar Zobacz posta
    No to nie wiem, myślę że za 3000 ale euro coś używanego się z 500 mm canona znajdzie..
    chyba że cena w złotówkach to maksymalnie 400mm/5.6 też można poszukać.. albo sigmę - też jest coś (50)150-500mm chyba, ale za 3000pln to może być trochę mało
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 14-07-2008 o 22:04
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Intgar Zobacz posta
    No to przynajmniej wiemy co znaczy tani i dłuuuugi ;P

W tej cenie to tak jak arturs pisał 400/5.6. Albo dozbieraj jeszcze pięć stów i poszukaj używanego 100-400. Wszystko inne polegnie na kryterium "dobry".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    W tej cenie to tak jak arturs pisał 400/5.6. Albo dozbieraj jeszcze pięć stów i poszukaj używanego 100-400. Wszystko inne polegnie na kryterium "dobry".
    czy ja wiem - http://canon-board.info/showpost.php...15&postcount=6

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    No tak, obiektyw domknięty do f8 próbuje nie odstawać od stałki Lki w pełni otwartej. Super porównanie, naprawdę , ale nic nowego .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No tak, obiektyw domknięty do f8 próbuje nie odstawać od stałki Lki w pełni otwartej. Super porównanie, naprawdę , ale nic nowego .
    trzeba sobie poczytac watek to bys wiedzial ze o tym pisalem.. dlatego tez m.in. kupilem stalke..

masz tez zdjecie S na pelnym otworze ktore (biore tez na siebie wine za to, ze sigma ma 6,3 a nie 5,6 ) i tak nie jest złe w porownaniu "zoom x10 vs. stalka".. stalka nie bedzie juz ostrzejsza - obojetnie czy 5,6 czy 8 - poza GO, MZ nie ma roznic w obrazie.. ale rozumiem, ze Ty robisz zdjecia tylko na pelnym f i nigdy zdarza Ci sie domykac

"ale nic nowego"

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    ale rozumiem, ze Ty robisz zdjecia tylko na pelnym f i nigdy zdarza Ci sie domykac
    Nie. Ja robię zdjęcia a nie testy. Mi to wisi i powiewa które szkło zjada które na śniadanie wg testów czy zdjęć porównawczych, grunt że ze swoich szkieł, czyli efektów a nie testów jestem zadowolony. A gdy nie byłem zadowolony to zmieniałem szkła .
    I to jest najlepszy sposób "testowania" a nie "patrzcie jak na tych akurat zdjęciach zoom 10x jest prawie jak stałka" . Z naciskiem na 'prawie' .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Nie. Ja robię zdjęcia a nie testy. Mi to wisi i powiewa które szkło zjada które na śniadanie wg testów czy zdjęć porównawczych
    i bardzo dobrze, twoja sprawa i nikt Ci ne kaze robic inaczej.. ja kupilem nowe szklo i zachcialo mi sie porownac je do tego ktore juz mialem - nie wiem co w tym zlego ale widocznie musiales sie do czegos przyczepic

I to jest najlepszy sposób "testowania" a nie "patrzcie jak na tych akurat zdjęciach zoom 10x jest prawie jak stałka" . Z naciskiem na 'prawie' .
    a czy ja komus wmawiam ze zoom jest "prawie" jak stalka ?? gdybym tak uwazal to nie dokupywalbym stalki, prawda

watek zaczal sie od pytania o dlugie tele do 400d i moze te pare zdjec przyda sie autorowi w podjeciu decyzji.. natomiast watpie czy pomoze w tym zaczety w niewiadomo jakim celu OT :-?
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 17-07-2008 o 17:03

Uprawnienia umieszczania postów