Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 153 z 393 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 521 do 1 530 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    albo .. 5D pod choinkę będzie po 1500$
    Dlaczego szok? Jakby walnęli 1300 (500 w górę od 40D) zgasiliby wszystkie njiusy Photokiny...
    Gdzieś czytałem, że mają go zostawić na poziomie 1500! - mega mega fajne zagranie, sprawdzone już na 400D.

Stały system oparty na 5D, gdzie najciemniejsze szkło to f/2.8 (28, 50, 85, 200) za $3014 albo Nikon D700 za $3000-3300...goły.

P.S> gietrzy sprawdź sobie top listę sprzedaży w Amazon. 40D bije kilka razy następne w kolei puszki, ta pucha sprzedaje się wybitnie dobrze.
    Ja będąc ostatnio sprawdziłem w ogóle Amazon - nie kupię już "u nich" nic jak będzie dostępne gdzie indziej.

Uzależniony

Domyślnie

A czy przypadkiem na początku roku ceny też nie spadły? A rok temu? Za każdym razem to była 100% zapowiedź nowego 5d i... d...
    Muszą kiedyś wypuścić następcę 5d, ale 'muszą' już od dobrego roku
    Swoją drogą, cztery lata temu dałem więcej za refurbished G3 i teraz będzie kosztować nowy 40D. La viva novotiques!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Swoją drogą, cztery lata temu dałem więcej za refurbished G3 i teraz będzie kosztować nowy 40D. La viva novotiques!
    Pamiętam cenę w broszurce Canona - jedyne 4200 PLN... Łezka się w oku kręci... można było poczekać

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Ja tam się wcale bynajmniej nie cieszę ze spadku ceny 40D - za jakiś czas będę miał tą puszkę do sprzedania, i głupio trochę oddawać ją za bezcen ;/
    Pomyśl o tych którzy kupili jakiś czas temu 5D za 12000 PLNów

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tam nie chce straszyc, ale idac na obiad, wszedlem do Galerii Mokotow, gdzie byl sklep foto i gdzie glownym znakiem byl Canon.. a dzis, zamkniety bo przemiana jest sklepiku, a glownym znakiem co jest... NIKON
    Aparat mam i ja

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Ja tam nie chce straszyc, ale idac na obiad, wszedlem do Galerii Mokotow, gdzie byl sklep foto i gdzie glownym znakiem byl Canon.. a dzis, zamkniety bo przemiana jest sklepiku, a glownym znakiem co jest... NIKON
    I niech zmieniaja, produktow Canona mieli jedna polke.

Ceny 5D mnie jak najbardziej ciesza, niech kosztuje 1500$ w dniu promocji nastepcy. Czekam na wyprzedaze 5D z rak prywatnych

Uzależniony

Domyślnie

Spoko, niedługo zmienią na Sony

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja tam nie chce straszyc
    ale kogo i czym? Canona? Oj, na pewno się przejął..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

P.S> gietrzy sprawdź sobie top listę sprzedaży w Amazon. 40D bije kilka razy następne w kolei puszki, ta pucha sprzedaje się wybitnie dobrze. http://www.amazon.com/gp/bestsellers...ef=pd_ts_p_nav
    Dziwna ta lista, bo na 17 pozycji jest D700, a jeszcze go nie mają (a już zdążył potanieć ) Niżej notowane są body które są w sprzedaży.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(.....)
    Cena 40D po prostu mnie rozwaliła. To jest to! 800 baksiorów za taką puchę! Bez promocji! ŁAŁ..

P.S> gietrzy sprawdź sobie top listę sprzedaży w Amazon. 40D bije kilka razy następne w kolei puszki, ta pucha sprzedaje się wybitnie dobrze. http://www.amazon.com/gp/bestsellers...ef=pd_ts_p_nav
    To fakt - gdzieś czytałem, że nawet Canona zaskoczyła popularność tego body. Początkową produkcję zakładali na poziomie 75000 miesięcznie.

Bardzo przyjemna jest perspektywa, że 5D będzie można kupić za 3kzł . To w sumie rozsądna cena za to body. Jak wspomniał MMM początkowa cena 12 kzł był kompletnie chora. Tak to jednak jest gdy nie ma konkurencji. Powinniśmy jakąś zrzutę dla Nikona robić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 153 z 393 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203253 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów