Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 152 z 393 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Domyślnie

Jak ktoś ma dużo czasu, to może przemknie przez to forum i zliczy ile w tym czasie ludzie kupili piątek? :-) Sądzę, że pomimo iż wielu czeka na MkII - tak jak ja, choć raczej z ciekawości, bo raczej mnie nie będzie na niego stać, to sporo osób w tym czasie zamieniło swoje kropowce na eFeFy.

Mnie można zaliczyć jako "jeden". Po kilku ładnych latach przygody cyfrowej znów jestem pełnoklatkowy. :-)
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Zablokowany

Domyślnie

Dołączam. Aparat pracuje i nie ma czasu czekać na następcę. Martwił się będę jak wejdzie nowy. Jeśli będzie uszczelniony w pełni i będzie miał cudny AF pogonię piątkę. Jeśli nie spełni choć jednego z kryteriów, piąteczka zostaje. Cudne zdjęcia produkuje

Coś już napisał Awatar Melonpl
    Miasto
    Limanowa
    pozdrawiam
    melON

www.melon.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nowe ceny faktycznie niezłe.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Zablokowany

Domyślnie

Do 23 września - Photokina - jeszcze trochę.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Melonpl Zobacz posta
    Cena 1800 za 5D jest od dłuższego czasu - Amazon tak jak BH bardzo późno reaguje na takie sytuacje, co jest zrozumiałe, natomiast 40D to z góry był skazany na porażkę (nawet nie przez D300), ale imho ma za mało "zmian marketingowych" w stosunku do 400D - wszystkie istotne zmiany pod maską (AF, 14 bit), co oczywiście nie zmienia faktu, że - pewnie - nieźle się sprzedaje. Osobiście (z pkt widzenia kogoś kto ma chociażby 350D) nie widzę sensu by kupować cropowe Canony wcześniej niż w około 2/3 cyklu życia produktu - czyli około roku od wejścia do sprzedaży cropowej puszki.
    Ta firma ma niesamowity margines cenowy i te "super spadki" cen są na stałe wpisane w strategię pozycjonowania (pod konkurentów) produktu na rynku. D300 jest lepsze? Opuścili ceną tak jak tylko ich jest stać i nadal mają (założoną) sprzedaż.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To może jednak dojdzie do krzyżówki 40D z 5D i dostaniemy 50D FF?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Melonpl Zobacz posta
    że tak powiem o ja pier.e!!!!!!
    5D na poziomie 1800 jest już od kilku tygodni, ale może chodzi o cenę podstawową (porównują do 2400) czyli bez cash back. Albo do świąt 5D już nie będize (ale Corwin pisał coś innego i ja mu wierzę) albo .. 5D pod choinkę będzie po 1500$

Cena 40D po prostu mnie rozwaliła. To jest to! 800 baksiorów za taką puchę! Bez promocji! ŁAŁ..

P.S> gietrzy sprawdź sobie top listę sprzedaży w Amazon. 40D bije kilka razy następne w kolei puszki, ta pucha sprzedaje się wybitnie dobrze. http://www.amazon.com/gp/bestsellers...ef=pd_ts_p_nav
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu

Domyślnie

Czas najwyższy, obiżenie ceny sugeruje nam, że cosik ten nasz Canon szykuje tylko ile jeszcze przyjdzie nam czekać na odpowiedź.Ceny spadaja na koniec roku powinno być o wiele lepiej D.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja tam się wcale bynajmniej nie cieszę ze spadku ceny 40D - za jakiś czas będę miał tą puszkę do sprzedania, i głupio trochę oddawać ją za bezcen ;/
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Strona 152 z 393 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów