Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 142 z 393 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No bo oni się funkcjami brzydzą . Preferują twórczą ascezę .
    z punktu widzenia inzyniera-programisty to ja tez wole skrypty shellowe od wodotryskow, latajacych pieskow, spinaczy i wszelkiej masci kolorowego guana dla myszkoklikaczy

tylko, ze to nie jest tzw. mainstream. i za cholere nie zarobi na siebie. przecietny Kowalski ma miec kolorowo, "z przytupem", duzo swiatelek i "coco-jumbo i do przodu". wtedy jest git
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przecietny Kowalski ma miec kolorowo, "z przytupem", duzo swiatelek i "coco-jumbo i do przodu". wtedy jest git
    A "Kowalski z górnej półki" też - tyle, że wstydzi się przyznać
    Koledzy, widzę, gotowi są dowieść, że owa asceza funkcyjna, to przez szacunek dla inteligencji klienta...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzisiaj kupiłem 5D.. i powiem tyle, że jakby wsadzili matrycę do puszki 40D to byłby wypas.. generalnie faktycznie trochę odstaje pod względem obsługi od nowszych puszek (bardziej mi 350d przypomina niż 40tkę) i z tą ascezą to bardzo trafna uwaga..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Miałem takie same wrażenia, 40D nawet mi się lepiej w łapie trzyma I menu jakieś takie bardziej przyjazne...
    W nowej 5D poproszę o matówkę EE-S w standardowym komplecie, super-hiper-fajna sprawa przy użytkowaniu z jasnymi szkłami
    .

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Koledzy, widzę, gotowi są dowieść, że owa asceza funkcyjna, to przez szacunek dla inteligencji klienta...
    Oczywiście!
    Skoro Żółci przez kilka lat udowadniali że wysokie iso i ff są bee, to czemu my mielibyśmy nie spróbować?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Na poważnie. Są dwie szkoły. Falenicka i Otwocka.
    Jedna mówi, że nie nauczy się niczego na takich zabawkach full automatic (a będzie dla wygody z nich korzystał) - i ja też tak sądzę.
    Druga - że niech się bawi i tworzy obrazki. A jak go to wciągnie to technike tez pozna. A zresztą po co jest super wyrafinowany sprzęt - wystarczy wybrac odpowiednią opcję (nie trzeba znać zasad fotografii tylko należy znać instrukcję obsługi body)
    Oczywiście trochę przejaskrawiam i jak ktoś będzie bardzo zdolny to mu nic nie zaszkodzi
    W tej naszej "zabawie w fotografię" są osoby stawiające bardziej na wyraz, a inni na perfekcję. Oni powinni kończyć różne szkoły :-)
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jest jeszcze trzecia szkoła, w której uczą, że aparat ma nie przeszkadzać a pomagać. Słaby AF raczej nie pomaga ale dokładnie tak samo nie pomaga zbyt wiele guziczków czy zbyt daleko posunięta automatyka.
    Do niedawna pracowałem na dwóch identycznych aparatach i posunąłem się do takiej fazy, że nie myślałem o używaniu aparatu, tylko o robieniu zdjęć. Teraz gdy przesiadłem się na dwa inne, zacząłem to doceniać. Muszę znów myśleć o przełączaniu ISO, szukaniu danych na drabinkach itp. Znaczy wyłączył mi się wewnętrzny automat i aparaty zaczęły przeszkadzać

BTW, czy wiadomo może, co w Canonie zrobili kolesiowi, który projektował menu w Ds2? Bo ja bym go codziennie pod pręgierzem stawiał..
    Jarek

Domyślnie

ja nie miałem na myśli sprawnego AF - to rzecz oczywista, ale np programów tematycznych itp.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ja nie miałem na myśli sprawnego AF - to rzecz oczywista, ale np programów tematycznych itp.
    Programow tematycznych nikt nie oczekuje, ale rozbudowane auto iso by chyba nikogo nie derwowalo, tak samo jak wyswietlacz vga.
    Nawet zatwardzialy uzytkownik ktory tylko histogramy oglada doceni ich wyzsza rozdzielczosc

Nikon wprowadzil kilka ciekawych pomyslow z ktorych korzystac nie trzeba, ale mozna.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Programow tematycznych nikt nie oczekuje, ale rozbudowane auto iso by chyba nikogo nie derwowalo
    Tak, tak, tak! Ja się ciągle domagam trybu P z programowalną krzywą programu, uwzględniającą przysłonę, czas i ISO, i z kilkoma presetami tejże, przełączanymi jednym ruchem ręki

Strona 142 z 393 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów