Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: [c42] moje strzaly

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie [c42] Natalia

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Bardzo ładna dziewczyna, ale ten seledyn zdecydowanie nie dla niej, raczej dla blondynki o brzoskwiniowej cerze. Zobacz co zrobił z cerą Natalii! Czerń jako uniwersalna jest OK. Wedle mnie dla Natalii będą dobre wszystkie mocno nasycone kolory ziemi, na moje oko najlepsze: ciepła czekolada mleczna, nasycone czerwienie, ciepłe ciemne zielenie, zółcienie i pomarańcze. O ile granat na włosach nie jest naturalny - powinna spróbować zastąpić go ciemnym brunatnym i pofantazjować z upinaniem włosów do zdjęć.
    Najnaturalniej wygląda Natalia na 1. Pozostałe zdjęcia są ładne, ale ona sama - sztywna.
    Wygląda na to, że powinieneś fotografować ją tam i wtedy, gdy czuje się swobodnie. Spróbuj ją rozbawić przed sesją, idźcie na lody, powygłupiaj się, rozśmiesz ją..
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 11-07-2008 o 12:24

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tam amator, ale się wypowiem:
    - ładna modelka
    - na 1. nie pasuje mi kolor ściany, za bardzo mi przypomina kolor skóry przez to wszystko wydaje się takie jakieś mdłe,
    - na 2. dla odmiany super kolory i światło, tylko papierki można by pozbierać,
    - 3,5 - fajne,
    - na 4. jakoś dziwnie te dłonie ułożone (zwłaszcza lewa)

Pozdrawiam
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Bardzo ładna dziewczyna, ale ten seledyn zdecydowanie nie dla niej, raczej dla blondynki o brzoskwiniowej cerze. Zobacz co zrobił z cerą Natalii!
    uwielbiam sluchac kobiet :-) powiem szczerze bez owiajania w bawelne...raczkuje w tych wszystkich koloroach i dopasowywaniu ich do danej osoby... powoli sie tego ucze ale niestety tutaj kobiety beda zawsze wiedziec lepiej :-) widzisz ja jako samiec najbardziej polubialem ta zielona sukienke :P i np zobacz na te zdjecie...dla mnie to super gra kolorow...

O ile granat na włosach nie jest naturalny - powinna spróbować zastąpić go ciemnym brunatnym i pofantazjować z upinaniem włosów do zdjęć.
    mam jeszcze zdjecia z czerwona sukienka "w rekawie" ;-) a z tym zafarbem na glowie zgadzam sie...dla mnie to kasztan lub ciemny braz :-) tipsy tez mi sie nie podobaja bo powinno ich nie byc

Najnaturalniej wygląda Natalia na 1. Pozostałe zdjęcia są ładne, ale ona sama - sztywna. Wygląda na to, że powinieneś fotografować ją tam i wtedy, gdy czuje się swobodnie. Spróbuj ją rozbawić przed sesją, idźcie na lody, powygłupiaj się, rozśmiesz ją..
    no wlasnie tutaj jest w wiekszosci przypadkow problem kiedy pracujesz z dopiero co poznana dziewczyna albo 100% amatorka... w dniu kiedy przyszla porozmawiac o zdjeciach wzialem ja na zywiol i obstrzelilem strzalami wiedzac ze i tak nic z tego nie bedzie...duzo to nam dalo bo przyzwyczaila sie do 24-70 i do mnie haha potem kawa i rozmowa o tym co chcemy zrobic... zaczynaja sie wyglupy itd. mam specyficzne podejscie do wykonywanej pracy i dziewczyny zdecydowanie dobrze sie bawia :-)) no nic popracujemy jeszcze z Natalia i za miesiac mam nadzieje zobaczycie juz inny wyraz twarzy...

de facto tak duzo strzalow poszlo ze mam problem z ich wyborem... a kazdy widzi co innego :-))

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    widzisz ja jako samiec najbardziej polubialem ta zielona sukienke :P
    Sukienka sama w sobie jest bardzo ładna, a polubiłeś ją po podkreśla ładną figurę Natalii... Ech faceci! Patrzcie także w oczy dziewczynom!

i np zobacz na te zdjecie...dla mnie to super gra kolorow...
    To prawda - bardzo ładne. Ale spójrz na buzię Natalii w powiększeniu i zobacz jak ten seledyn zmienił jej tonację! Mój syn mi kiedyś pokazał takie doświadczenie: położył w pewnej odległości od siebie pomidora i cytrynę, po czym kazał popatrzeć, jak pomidor wpływa na kolor cytryny i odwrotnie. Zrób sobie to samo - rozkładaj przed twarzą modelki suknie w różnych kolorach i obserwuj, jak wpływa to na jej karnację w zależności od odcienia skóry na skrócie perspektywicznym. Niektóre kolory będą dodawać urody, niektóre ujmować. Po pewnym czasie jeden rzut oka na twarz dziewczyny Ci wystarczy.

mam jeszcze zdjecia z czerwona sukienka "w rekawie" ;-)
    Jeżeli to sukienka w zimnym kolorze pomidora odmiany "malinówka" - może nie być dobrze... Ale pokaż, obadamy...

a z tym zafarbem na glowie zgadzam sie...dla mnie to kasztan lub ciemny braz :-) tipsy tez mi sie nie podobaja bo powinno ich nie byc
    A widzisz - sam widzisz!
    A tipsy mogą być pod wzgledem estetycznym, kwestia koloru jedynie. Niemniej zdradzają... niechęć do pracy, co może źle zadziałać w rozmowie o pracy na przykład. Ale to już inna opowieść..

no wlasnie tutaj jest w wiekszosci przypadkow problem kiedy pracujesz z dopiero co poznana dziewczyna albo 100% amatorka...
    Najważniejszy jest dobry nastrój plus 1/4 autentycznego rozbawienia. Jak to osiągniesz - nawet z amatorką zrobisz fajne zdjęcia. Acha! Mała wskazówka - w każdej kobiecie jest mała dziewczynka uwielbiająca się wygłupiać - wykorzystaj to!

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Sukienka sama w sobie jest bardzo ładna, a polubiłeś ją po podkreśla ładną figurę Natalii... Ech faceci! Patrzcie także w oczy dziewczynom!
    ja tylko patrze w oczy bo lapie je na swoje cuda haha a tak powaznie mowiac to fajnie sie pesza a nie ma nic lepszego na swiecie jak zarumieniona dziewczyna

To prawda - bardzo ładne. Ale spójrz na buzię Natalii w powiększeniu i zobacz jak ten seledyn zmienił jej tonację!
    OK pobawie sie ten sposob co powiedzialas...zaraz przetestuje na warzywach

Jeżeli to sukienka w zimnym kolorze pomidora odmiany "malinówka" - może nie być dobrze... Ale pokaż, obadamy...
    fajna krwista marry pokaze po weekendzie... musze rawa wywolac...

A tipsy mogą być pod wzgledem estetycznym, kwestia koloru jedynie. Niemniej zdradzają... niechęć do pracy, co może źle zadziałać w rozmowie o pracy na przykład. Ale to już inna opowieść..
    jest moda na brak tipsow tudziez krotkich i takich w jednym odcieniu... to wszystko dowiedzialem sie z forum o modelek jedna cud maline dziewczyne tak zjechali za tipsy ze zdebialem!

Acha! Mała wskazówka - w każdej kobiecie jest mała dziewczynka uwielbiająca się wygłupiać - wykorzystaj to!
    alez mi sie was podwinal no bo widzisz...ja to taki pies na baby... wkrecam taka akcje ze hoo hoooo

a tak na marginesie to dzisiaj co chwile spotykam sie z tym ze kobieta nie potrafi sie zaprezentowac czy mowiac nie ladnie "sprzedac" swoj wizerunek... chodza zgarbione, nie wiedza co maja robic z oczami, jakie minki strzelac itd itd nawet glupie wsadzenie sobie palca w usta czy tez oblizanie warg to jest sprawa nie do przejscia... sexapilu uczymy je my mezczyzni! dobra uciekam do pracy!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Z serii najbardziej podoba mi się zdjęcie nr 2. Co bym zmienił? W zdjęciach przeszkadza zegarek - IMO zupełnie zbędny i psujący kilka ujęć.

Ostatnie zdjęcie które pokazałeś zdecydowanie słabe - światło beznadziejne (ostre cienie na oczach i pod bródką), komopozycja kuleje, a na dodatek zza zielonej sukienki widzimy czarną bieliznę. Jeśli to ma być udane zdjęcie z 'grą kolorów' to unikaj tego jak ognia :P
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    chodza zgarbione, nie wiedza co maja robic z oczami, jakie minki strzelac itd itd nawet glupie wsadzenie sobie palca w usta czy tez oblizanie warg to jest sprawa nie do przejscia...

To wszystko jest brakiem wiary w siebie i w swoją urodę. Spraw żeby dziewczyna w to uwierzyła, choć na chwilkę, a najlepiej niech to zobaczy w Twoich oczach, niech się w nich przejrzy jak w lustrze! Jeżeli Ty się naprawde zachwycisz nią, ona uwierzy w siebie - wtedy w pełni sfotografujesz jej urodę.
    Wykonanie mechanicznych gestów bez tej wiary będzie sztuczne, lub nawet zahaczy o wulgarność.

sexapilu uczymy je my mezczyzni!
    Jesteś pewny?
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 11-07-2008 o 13:46 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Z serii najbardziej podoba mi się zdjęcie nr 2. Co bym zmienił? W zdjęciach przeszkadza zegarek - IMO zupełnie zbędny i psujący kilka ujęć.
    rzecz gustu... dla mnie ta kobieta musi miec zegarki przeciez poznalem ja w sklepie z zegarkami gdzie pracuje :-)

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Ostatnie zdjęcie które pokazałeś zdecydowanie słabe - światło beznadziejne (ostre cienie na oczach i pod bródką), komopozycja kuleje, a na dodatek zza zielonej sukienki widzimy czarną bieliznę. Jeśli to ma być udane zdjęcie z 'grą kolorów' to unikaj tego jak ognia :P
    to zdjecie bylo dla Ewy odnosnie kolorow dlatego nie jest w pierwszym koszyku... miejsce ma potencjal ale slonce bylo juz za wysoko zeby cos z tego wykrecic... wrocimy tam w pochmurny dzien :-) co do ramiaczek... nie lubie ich... ale nie dala sie przekonac zeby chodzic bez nich (kazdy wie dlaczego). pomecze temat w photoshopie...

ciesze sie ze chociaz nr 2 przypadl Ci do gustu... mi ono najbardziej sie podoba a jak narazie kazdy ze znajomych wlacznie z modelka przechodzi kolo niego obojetnie...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

nie chodziło mi o to że kobieta nie powinna mieć zegarka. Sam noszę, i nie mam nic przeciwko kobietom noszącym zegarki. Wydaje mi się że na zdjęciach kobiet, zegarki czasami niepotrzebnie odwracają uwagę od głównego tematu np w zdjęciu nr 4 znalazł się blisko 'mocnego punktu' zdjęcia - co nie powinno mieć miejsca jeśli głównym tematem zdjęcia jest kobieta (co innego, gdybyś chciał zrobić zdjęcie do reklamy tego zegarka).
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 11-07-2008 o 14:54
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów