Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 147 z 393 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 461 do 1 470 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    premiera sklepowa d700 zapowiedziana jest chyba na 25 lipca wiec lada dzień coś i z canonem powinno sie wyjaśnić bo jeśłi nie teraz to kiedy? Lepszego momentu nie bedzie. do jesieni czekać nie moga bo wtedy to juz połowa czekaczy skusi sie na d700
    Premiera będzie pewnie pod koniec sierpnia. A jeśli ktoś nie może czekać to ma pecha .

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Canon czyści zapasy 5D, 1D3, 1Ds3

http://www.fredmiranda.com/forum/topic/664914

I tak historia powoli (znowu) zatacza koło: dopóki będą mieć lepszą jakość obrazu i cenę to żeby nie wiem jak się starał Nikon to coraz więcej nowych osób będzie przechodziło na stronę Canona, tylko jeszcze jest Sony... cena czyni cuda
    Skoro zrobili to w Tajlandii (tam pewnie większy udział w rynku ma Nikon) to przyjdzie czas na 1Ds3 za $6k u Wujka Sama.
    Wiesz Canon już nie raz i nie dwa robił przeceny także to niekoniecznie musi oznaczać jakieś rewolucje w ofercie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

premiera sklepowa d700 zapowiedziana jest chyba na 25 lipca wiec lada dzień coś i z canonem powinno sie wyjaśnić bo jeśłi nie teraz to kiedy? Lepszego momentu nie bedzie. do jesieni czekać nie moga bo wtedy to juz połowa czekaczy skusi sie na d700
    chłopie ty masz naprawdę poważny problem. Zanotuj sobie: Canon zawsze prezentował puszki na dwóch wielkich imprezach: PMA w stanach i Fotokinie w Niemczech. Nie ma powodów żadnych, aby spodziewać się innego ruchu tym razem. Niedorzeczne są te nieustanne uwagi o konieczności pośpiechu i nerwowej reakcji. Aparat który się pokaże został zaprojektowany dwa lata temu, w zeszłym roku przeszedł fazy prototypowe gdzie wprowadzano pewne zmiany zgodnie z sytuacja na rynku, a teraz jest on zapewne uruchamiany do produkcji. Nikon mógł pokazać 5 puszek i to by nie miało żadnego znaczenia, zrozum to w końcu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Aparat który się pokaże został zaprojektowany dwa lata temu, w zeszłym roku przeszedł fazy prototypowe gdzie wprowadzano pewne zmiany zgodnie z sytuacja na rynku, a teraz jest on zapewne uruchamiany do produkcji. Nikon mógł pokazać 5 puszek i to by nie miało żadnego znaczenia, zrozum to w końcu.
    Zresztą u Nikona to widać w pełni - D700 jest wspaniałym przykładem użycia gotowych podzespołów (D300, F6) z niewieloma nowymi. Na 100% prototypy Nikon miał od co najmniej roku.

Uzależniony

Domyślnie

Nikon mógł pokazać 5 puszek i to by nie miało żadnego znaczenia,
    serio wierzysz w to co napisałeś?

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wydaje mi się. Zdecydowana większość kupujących body z tych półek dysponuje często dość rozbudowaną paletą obiektywów. Zmiana systemu to kosztowna rzecz.
    C-F-K - forever

Uzależniony

Domyślnie

oczywiście Mellan masz rację. tylko ja wypowiadam sie z pozycji przyszłego usera który stał przed wyborem N czy C. Juz pisąłem że dotychczasowi userzy C mogą spać spokojnie. wytrzymali tyle, to te pół roku czy rok jeszcze poczekają. ale zupelnie inaczej wygląda to z pozycji tych którzy własnie robią przesiadkę z innych systemów .tak, tak, świat nie konczy sie na N i C :wink:
    Ja naprzykład wyprzedałem poprzedni system licząc że na wiosne pojawi sie następca 5D. no i efekt taki że niejako na własne życzenie zostałem z niczym. owszem. jakies tam body + pdstawowe szkłą są i miałem czym focić. ale jakoś tak prowizorki i tymczasowe rozwiązania. hmmmm ... to zawsze wychodzi najdrożej
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 11-07-2008 o 13:16

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czyli postąpiłeś głupio. Zacząłeś zmieniać system, nie wiedząc na co przyjdzie go zmienić. Znak czasów.

A propos twojego pytania z poprzedniego posta - to nie jest kwestia wiary, tylko wiedzy. Ja wiem, że Canon nie może wyprodukować puszki innej niż ta, którą opracował w zeszłym roku, co najwyżej z minimalnymi zmianami, które jednakowoż nie wynikają z prezentacji D700.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ja wiem, że Canon nie może wyprodukować puszki innej niż ta, którą opracował w zeszłym roku, co najwyżej z minimalnymi zmianami, które jednakowoż nie wynikają z prezentacji D700.
    Jaaasne, bo pewnie zamiana np. układu AF w beta puszce trwa wieki.
    Bo pewnie decyzje typu 12, 14, 16 czy więcej MPx albo 3,5; 5; 6,5 kl/s czy nasze ulubione 6400, 12800, 25600 ISO wynikają z dobrej chęci Canona, tak?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jaaasne, bo pewnie zamiana np. układu AF w beta puszce trwa wieki.
    Zamiana - nie.
    Testowanie - tak.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony

Domyślnie

Mam dziwne wrażenie, że sporo osób uważa brać fotograficzną za bandę 5latków, którzy w chwili wypuszczenia fajnej puszki w konkurencyjnym systemie zaczynają tupać, wyć i turlać się po ziemi do czasu aż nie dostaną (od żony??) nowego fajowskiego aparatu??:
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 11-07-2008 o 13:36

Strona 147 z 393 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów