Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 213

Wątek: 1D Mark III vs 5D - szumy

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie mam czasu na przygotowanie porównań, więc będzie tylko opis.
    Mam w tej chwili w domu 1DIII, 5D i 1DsII.
    Jakość obrazu, jeśli weźmiemy pod uwagę tylko i wyłącznie to, co widzimy na ekranie w 100% powiększeniu, jest dokładnie tak rozłożona, w jakiej kolejności wymieniłem aparaty.
    W przypadku dwóch pierwszych widać mniej detali (ale nie znowu jakoś drastycznie mniej), widać minimalnie większe szumy i inny rozkład głebi ostrości. Ale ja 5tek używam od prawie 3 lat, wiec każde odstępstwo od jakości tamtego obrazka wychwycę od razu. Czy te różnice zauważy każdy? Wątpię. Czy zauważą je moi klienci? Jestem pewien, że nie.

Dla kogo jeszcze nie będzie różnic w obrazie? Dla wszystkich, którzy zatrzymują się na formacie 20x30cm. Do tego formatu nie będzie żadnych różnic w obrazie na papierze.

Dorzucę jeszcze błyskawiczny opis jakości obrazka z Ds2. Za każdym razem, gdy obrabiam zdjęcie z tego aparatu, to zamiast pracować powiększam w różnych miejscach i z otwartą gębą cieszę się z ilości detali. Jest porażająca.

Pozostaje jeszcze kwestia wygody i przyjemności pracy. Jak w torbie leży 1ka i 5tka, to ręka jakoś zawsze sięga po 1kę. Naprawdę nie wiem, czemu tak się dzieje 8)
    Jarek

Domyślnie

moze nei masz gripa na piatce

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Pozostaje jeszcze kwestia wygody i przyjemności pracy. Jak w torbie leży 1ka i 5tka, to ręka jakoś zawsze sięga po 1kę. Naprawdę nie wiem, czemu tak się dzieje 8)
    To akurat łatwo wytłumaczyć - "większa grawitacja"

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ABJ Zobacz posta
    moze nei masz gripa na piatce
    A może mam podświadomą potrzebę sięgania po lepsze. Bo gripy to ja zawsze miałem, inaczej aparaty są bezużyteczne.
    Jarek

Domyślnie

a mnożnik ? 1,3 w mark III.... jak to wygląda ? Moja 28 mm 1.8 będzie miała 36 mm zamiast 44 mm... może to i lepiej ?
    oskarkowy: jak to widzisz jeśli chodzi o obiektywy na mnożniku 1,3 ?

Tomasz_ek
    Guest

Domyślnie

troche z innej beczki - moze mnie ktos nakierowac na temat : zmiany jezyka (calego menu)w 1dm3 / 5d z japonskiego na angielski (jeszszcze lepiej na polski) Czy da sie to zrobic ? z gory dzieki

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

W 1d - 4 ikonka od prawej(zolto-biala z dwoma kropkami), 3 wiersz.

Mozliwe ze jest inaczej ale sprobowac mozesz

Tomasz_ek
    Guest

Domyślnie

hmmm , chodzi mi troszke o cos innego - a mianowicie moge dostac 1dm3 za 2400$ a 5d za 990$ wszystko jest nowe z gwarancja ,ale jedyny jezyk to japonski - czy mozna jakos zmienic caly software ?? lub dodac tylko jezyki ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz_ek Zobacz posta
    hmmm , chodzi mi troszke o cos innego - a mianowicie moge dostac 1dm3 za 2400$ a 5d za 990$ wszystko jest nowe z gwarancja ,ale jedyny jezyk to japonski - czy mozna jakos zmienic caly software ?? lub dodac tylko jezyki ?
    Możesz wymienić soft.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów