Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 54 z 54

Wątek: Przepalone fotki w ostrym słońcu

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgfoto Zobacz posta
    moim zdaniem w kazdym trybie-AV,TV,M
    lampa powinna dobłysnąc tyle ile trzeba...
    to trochę tak jakbyś napisał: że najlepiej robić zdjęcia na zielonym prostokąciku...

najlepiej jest być świadomym efektu który chcesz otrzymać podczas robienia zdjęć i automatyce aparatu powierzać jak najmniej, dokładne pomiary światła i doświadczenie to mz klucz do wyjątkowych fot...
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 05-07-2008 o 00:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Czemu na 1szym gość błyska ci lampą w obiektyw?
    A możesz powiedzieć czemu w obydwu EXIFach jest napisane że lampa nie była używana?? Czy może używałeś jekiegoś patentu typu lampa na kablu wyzwalana przez synchro (tak jak na pierwszym zdjęciu koleś świeci w ciebie lampą) i lampa błyskała manualnie pełną mocą (a na niej było ustawione e-ttl ale nie było kabla z przeniesieniem TTLa tylko przez sam styk gorący) albo coś w tym stylu.. bo tak to wygląda że szło w manualu skoro EXIF nie zanotował podpiętej lampy
    Nie używałem żadnego patentu -lampa normalnie na stopce
    a to ze błyska ten gosc to poprostu takie zdjecie testowe było i tak wyszło ze focilismy naprzeciw siebie
    a czemu niema lampy w EXIFie to niewiem
    EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8L ,Canon 70-200 f/4 L ,
    speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
    Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgfoto Zobacz posta
    Nie używałem żadnego patentu -lampa normalnie na stopce
    a to ze błyska ten gosc to poprostu takie zdjecie testowe było i tak wyszło ze focilismy naprzeciw siebie
    a czemu niema lampy w EXIFie to niewiem
    To sprawdź wszystkie styki itp. bo to dziwne takie zachowanie, wygląda tak że lampa odpalała w manualu, zwłaszcza że w exifie nie ma śladu że była używana.. może źle była w sankach zamocowana albo coś..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    To sprawdź wszystkie styki itp. bo to dziwne takie zachowanie, wygląda tak że lampa odpalała w manualu, zwłaszcza że w exifie nie ma śladu że była używana.. może źle była w sankach zamocowana albo coś..
    Bardzo mozliwe ze to ma związek z moim poprzednim problemem-brakiem(chwilowym zanikiem) E-TTLa
    tzn E-TTL dział juz umnie poprawnie ale moze zeczywiscie cos na stykachnie tak,wczoraj fociłem w podobnych warunkach i wszystko było ok uff
    Wysłałbym sprzęt do Wawy(lampa jeszcze miesiąc na gwarancji)ale niemoge czekac dwóch tygodni-aparat używam codziennie a drugiego body jeszcze sie nie dorobiłem...
    EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8L ,Canon 70-200 f/4 L ,
    speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
    Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów