Widzę, że wygładziłeś skóręMi to zawzse nie wychodzi dlatego tego nie robiłem
Wspólnymi siłami damy rade :P
PS. zdjecie nie jest moje tylko od asthral 'a chyba![]()
Widzę, że wygładziłeś skóręMi to zawzse nie wychodzi dlatego tego nie robiłem
Wspólnymi siłami damy rade :P
PS. zdjecie nie jest moje tylko od asthral 'a chyba![]()
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
Nie mam nikomu za zle poprawienie zdjecia
najbardziej mi przypadlo do gustu praca miszaqq - choc mogloby byc jak dla mnie ciut jasniejsze, u mnie na monitorze troche ciemne jest. Co do zmarszczek to nie chcialem poprawiać bo mi sie podoboją takie jakie sąa po drugie to jeszcze PS nie znam :],
------------------------------------------------------
"Do zobaczenia w rzeczywistosci nowego utrapienia...."
400D|C18-55EFS|C80-200|C50f1.8|420 EX|
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
Wg mnie miszaqq troszkę przegiął i wersja tom170 bardziej podchodzi.
a jak przekonac osobę która nie lubi sie fotografować żeby polubiła? bo żona nie lubi stać przed obiektywem, namówić ją do jakiejś fotki to cud..... może macie jakieś psychologiczne tricks ?![]()
------------------------------------------------------
"Do zobaczenia w rzeczywistosci nowego utrapienia...."
400D|C18-55EFS|C80-200|C50f1.8|420 EX|
Po przeczytaniu CAŁEGO wątku ośmielam się wrzucić portret wykonany moim okiem.
Proszę o oceny i ewentualne porady oraz krytykę.
wszelkie informacje techniczne w exifie. Dodam że robiony na ISO 1600, 70-200 F4 (93mm), pół godziny przed zachodem słońca, Lampa na -1,67 oraz PS.
Próbowałem techniki o której pisał Van Murder przy wykonaiu sesji Octavia. Na urlopie nie miałem blendy oraz użyłem lampy jako "catch light"
Canon 5D, 16-35/2,8 II L, 24-70/2,8 L, 70-200/4 IS L, 50/1,4, 85/1,8, 550EX, 580EX II, 055B etc
There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept.
---Ansel Adams [American Photographer, 1902-1984]
niestety Panowie moja córa trenowała Ps'a się na moim kompie bo przy swoim iBooku nie ma tableta, a w obróbce jest całkiem dobra(wiele nauczyła się sama z youtube.com) jak na 10latka. anyway zapisała mi PSD do wspomnianego zdjęcia ze spłaszczonymi warstwamialbo odtworzę ten efekt jeszcze raz, choć żona nie lubi jak udostępniam tajniki swojego warsztatu - mówi : prawdziwi, szanujący się iluzjoniści nie dzielą się tajnikami swojego warsztatu nawet z rodziną... i ma w tym trochę racji...
jak znajdę trochę czasu to może zrobię psd od początku albo opisze co zrobiłem - pozdrawiam
ps chciałbym wiedzieć co autor zdjęcia na to ? może udostępni mi RAW do fotki to, efekt będzie jeszcze lepszy ....a może w ogóle autor nie życzy sobie poprawiania jego zdjęć ?
a może zrobimy konkurs kto powtórzy efekt jaki uzyskałem, a może zrobi nawet lepiej? mogłoby być ciekawiebo fotka naprawdę fajna jako materiał wyjściowy do obróbki
![]()
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 06-07-2008 o 00:24
miałem ten sam problem ale rozpykalem go psychologicznie i taktycznie moja dziewczyna była anty foto jakich mało. Tak więc marudziłem jej cały czas zeby się dała sfotografować. Chodziliśmy razem na zdjęcia ja sobie fociłem w najlepsze co mi się podobało a ona sobie siedziała. Potem się zgodziła na kilka kadrów to juz zauważyłem postęp pomyślałem muszę ciągnąć to dale. Więc wpadłem na pomysł że umówię się z koleżanką na zdjęcia bez jej wiedzy. Ona się o tym z koniś dowiedziała trochę się pofochała. A ja jej powiedziałem wtedy jak się nie będziesz chciała fotografować będę szukał innych osób do portretów i chyba zazdrość wzięła górę bo zadziałało teraz coraz częściej zgadza sie na zdjęcia nawet takie pojedyncze jak nie jest nic przygotowana
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
poczytaj o szeroko pojętej socjotechnice. Może znajdziesz coś. Ja bym próbował wykorzystać konstrukcję w stylu ' nie mogę od Ciebie wymagać abyś (...)' zresztą co tu dużo będę pisał - google więcej Ci powie. Można by porobić zdjęcia jakimś koleżankom żony, ale nie wiem czy to przypadkiem nie spowoduje kłótni zamiast efektu jakiego oczekujesz :P
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...