warto mieć gripa w serii xxxD,
teraz nastał czas wyprzedaży 350D, można kupić używanego oryginała w dobrym stanie
z drugiej strony, czy warto sprzedawać 350D za 800 zł?
warto mieć gripa w serii xxxD,
teraz nastał czas wyprzedaży 350D, można kupić używanego oryginała w dobrym stanie
z drugiej strony, czy warto sprzedawać 350D za 800 zł?
| http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |
A jak wygląda opłacalność gripa przy cegiełce 40D?
Bardziej o ergonomię mi chodzi…
C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
& C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)
:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody
Grip na 40D. Ponad 2200 zdjęć bez zmiany wskaźnika na wyświetlaczu. O wiele lepiej się aparat trzyma, ja mam duże łapy i mały palec mi ucieka pod aparat.
A ja nie bardzo rozumiem, jaki jest sens z dużego i ciężkiego aparatu robić nieznośnie wielki i ciężki klamot ???
"2200 zdjęć bez zmiany wskaźnika na wyświetlaczu" nie jest mi absolutnie do niczego potrzebne.
Pozdrówka
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A już w przypadku kobiety dodawanie dodatkowej, znacznej wagi i objętości do i tak dużego i ciężkiego aparatu jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe.
Marek II z gripem - to przecież kawał cegły !!!
Dla mnie to dyskomfort na własne żądanie i koszt. :-D
Dla focących w górach - to po prostu pomyłka.
Pozdrówka
Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 04-01-2010 o 14:15 Powód: Automerged Doublepost
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
A miałeś w ręku 1D lub DS ? To są dopiero cegły 1,2 kg z baterią plus obiektyw, a leży w ręce idealnie. A zapewniam Cię nie jestem wielkim facetemWg mnie grip sprawia, że aparat lepiej leży w dłoni i pomimo małego wzrostu wagi nie odczuwa się tego, gdyż jest lepiej wyważony
No widzisz, a ja rozumiem. Mam duże ręce i dla mnie nawet 40D to trochę za mały korpus.
Pudzianem nie jestem, ale nie mam żadnego problemu z pracą z czterdziestką z gripem i zapiętym 70-200 f/2.8. Nawet nie narzekam jaki to "nieznośnie wielki i ciężki klamot" noszę bo dla mnie jest w sam raz. Znam dziewczynę która na meczach równiez nie ma problemu z zagripioną "trzydziestką".
Grip przydaje się nie tylko po to by zrobić 2000 zdjęc jednorazowo, ale także po to żeby nie trzeba było co chwilę ładować baterii.
Jeżeli ktoś ma słabiutkie rączki to niech nie kupuje gripa, przeca nikt do niego nie zmusza. Przy takiej cenie jak teraz gripy kupują ludzie z premedytacją, nie dla fanaberii.