Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: 40D i obsługa lampy z menu aparatu

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sitek Zobacz posta
    W instrukcji jest napisane, że z "lampami Speedlite serii EX przeznaczonymi do aparatów EOS", ważne, że sprawa się wyjaśniła. dzieki wszystkim
    Tak jeżeli chodzi ogólnie o współpracę z lampą. Dostęp do menu lampy z poziomu puszki jest możliwy jedynie z lampą 580mkII !...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Sugerowałem się słowami w instrukcji pisząc iż współpracuje z 430EX i możliwa jest zmiana ustawień. Przepraszam, za wprowadzenie w błąd
    pucha i grucha

cwanakubwa
    Guest

Domyślnie Problem z duetem 40d -> 550EX

Witam.
    Z duzym zdziwieniem zauważyłem dzisiaj że 550EX niechce dać się synchronizować na drugą kurtynę z 40D. W menu aparatu opcja wyboru jest nieaktywna. Czy to prawidłowość?
    Z 400D pracuje normalnie. Na pierwszą i drugą.

Zablokowany

Domyślnie

Z tego co pamiętam to tam się ustawia synch. na drugą kurtynkę wciskając naraz "+" i "-", a nie w opcjach aparatu. Funkcje użytkownika są do ustawiania opcji lampy wbudowanej. Ustawianie opcji lampy z poziomy aparatu w 40D nie będzie działało z 550EX.

A tak w ogóle lampa dobrze działa z 40D? Naświetlanie itd. Właśnie zamierzam kupić jakąś używaną.

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cwanakubwa Zobacz posta
    Witam.
    Z duzym zdziwieniem zauważyłem dzisiaj że 550EX niechce dać się synchronizować na drugą kurtynę z 40D. W menu aparatu opcja wyboru jest nieaktywna. Czy to prawidłowość?
    Z poziomu menu 40D możesz sterować funkcjami tylko dwóch lamp: 580EX II i 430EX II.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cwanakubwa Zobacz posta
    Witam.
    Ustaw w lampie synchronizacje z drugą kurtyną i bedzie OK, niektore ustawienia lampy z menu 40d dzialaja tylko z 580EXII

ja natomiast zauwazylem ze czasami tak jakby lampa nie reagowala na korekte naswietlania, zarowno przy wprowadzeniu korkety z body jak z wprost w lampie nie bylo widac roznicy przy identycznych warunkach, bylo to w dzien, gdy chcialem lekko doswietlic prawdopodobnie przy krotkich czasach synchronizacji, niezaleznie od korekty lampa przeswietlala. Nigdy mi sie nic takiego nie zdarzylo z 400d+550EX
    www.foto-action.pl
    Galerie zdjęć z wyścigów: WSMP DSMP WPP

cwanakubwa
    Guest

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi - po przeczytaniu poprzednich wątków niebyło to dlamnie oczywiste.

Do asdfasfd: - tak z 40-stką działa dobrze. Mimo że lampa już stareńka. Żadnych problemów z nią nigdy nie miałem.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

onepixel
    Guest

Domyślnie Canon 40D i Lampa 430EX - problem z połączeniem "C.Fn"

Witam serdeczenie. Panowie mam wielki poblem a jutro wesele jak to na złość

Posiadam 40d i 430EX, wchodze w menu STEROWANIE LAMPĄ->NASTAWY C.Fn lampy zewn. -> SET i....mam komunikat "NIE MOŻNA WYŚWIETLIĆ TEGO MENU. NIEZGODNA LMPA BŁYSKOWA LUB WYŁĄCZONE ZASILANIE" a gdy wchodzę w "NASTAWY LAMPY ZEWNĘTRZENEJ" moge edytowac tylko ekspozycje, pomiar !

oco chodzi ? ja już zgłupłem, 4 fotografów pytałem także nie umieli odpowiedzieć. Sprzęt oczywiście orginalny.

- LAMPA WŁĄCZONA, AKUMULATORY 100%
    - LAMPA NORMALNIE WSPÓŁPRACUJE Z BODY BŁYSKA ITD.
    - OPCJA LAMPA BŁYSKOWA "WŁĄCZ"

Panowie bardzo prosze o jak najszybsza pomoc.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi.

pozdrawiam
    RG

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Odpowiedz jest prosta, aby korzystac z tego co w.w nalezy zakupic 580EX, poniewaz z 430EX to nie zadziała.

Pzdr.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

1/ NIE WRZESZCZ! -> netykieta!

2/ rtfm.

no dobra... sterowanie lampą z menu aparatu dotyczy tylko najnowszych wersji lamp tzn. 580EX II oraz 430 EX II.

Oprócz tego cała automatyka błysku będzie ci działała poprawnie, a odpowiednie C.Fn ustaw sobie po prostu w menu lampy.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów