Pokaż wyniki od 1 do 10 z 234

Wątek: 17-40L czy 17-50, a moze inne?

Mieszany widok

Domyślnie

Jeszcze raz dzięki wszystkim za swoje opinię.

Coraz bardziej odchodzą mnie nadzieje na zmianę KIT’a na lepszy obiektyw (w cenie do 1500zł).
    Tamron 17-50f2.8 jak już pisałem odstrasza mnie swoim kiepskim AF, a dodatkowo dziś naczytałem się o ogromnych problemach z serwisem którego po prostu nie ma.

W związku z tym wciąż szukam. Czy może ktoś miał do czynienia z obiektywem Canon EF 28-105 f/3.5-4.5 USM

http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/83490

Proszę o wszelkie opinię osób mających styczność z w/w obiektywem.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ::ART:: Zobacz posta
    się o ogromnych problemach z serwisem którego po prostu nie ma.

W związku z tym wciąż szukam. Czy może ktoś miał do czynienia z obiektywem Canon EF 28-105 f/3.5-4.5 USM

Proszę o wszelkie opinię osób mających styczność z w/w obiektywem.

Zamaist tego szkielka rozwaz sobie 28-135 ... nie dosc ze masz zakres wiekszy o te 30 mm to jeszcze masz IS.. a z tego co pamietam to swpatlo ma to samo. Uzywke w bardzo dobrym stanie mozna ponizej 1000 wyrwac. Ostatnio kupowalem taki dla 40D ojca. uwazam ze wybor byl dobry a szkielko uniwersalne.

W tamrona sie nie baw, chyba ze masz duzo czasu i kasy. Moze ci pochodzi a moze ci sie rozwali i potem bedzie placz ze po co kupowalem. Canon 17-40 co prawda jest Elka, ale mimo tego uwazam ze ponad 2500 zl za to szklo to llekka przesada za to co oferuje.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

JaBlam - czytałem o Twoich przejściach z Tamronem i to właśnie bardzo skutecznie mnie przed tym obiektywem powstrzymuje.
    Obiektyw o którym piszesz jest w zasięgu moich finansów i wydaje się być całkiem ciekawą opcją o dość dużym zakresie ogniskowych a wiec będzie bardzo uniwersalny.
    Co prawda nie będę miał szerokiego kąta ale i tak rozważam w przyszłości zaopatrzyć się w coś z zakresu 10-20mm.
    Mam prośbę. Czy mógłbyś podesłać mi kilka przykładowych zdjęć najlepiej w formacie RAW z 40D dla kilku zakresów ogniskowych przy maksymalnie otwartej przysłonie.
    Z tego co wyczytałem z optyczne.pl obiektyw jest dość ostry, ale testy testami a rzeczywistość swoją drogą idzie.
    Mój adres to: A_R_T@wp.pl
    Z góry dziękuję.

Uprawnienia umieszczania postów