no tak ale 70-210 jest krótszy o 90mm i jak patrzyłem tu i ówdzie to go cieżko upolować bo np. na allegro go nie ma
Przemnóż sobie ogniskową EF 75-300 przez "crop-a" i odpowiedz sobie na pytanie czy naprawdę potrzebujesz (i będziesz używał) ogniskowej 480 mm oraz czy będziesz akceptował jakość zdjęć wykonanych z użyciem takiej ogniskowej na sprzęcie klasy EF 75-300?
Czasami się zdarzają. Trzeba po prostu trafić na taką aukcję.
EOS + Speedlite
Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem 70-210 to znalazłem aukcję na której jest oferowany wraz z oryginalną osłoną przeciwsłoneczną.
http://www.allegro.pl/item386498648_...szy_niz_l.html
EOS + Speedlite
Ideał***CANON 70-210/3,5-4,5 USM** Lepszy niż LTrochę poniosło sprzedającego :-)Niesamowita okazja,mam do sprzedania wspaniały obiektyw,perełka na skalę światową
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Po krótkiej rozmowie ze sprzedającym na temat stwierdzenia iż według niego "70-210 jest lepszy od L ...", sprzedający przyznał iż faktycznie "opis może wprowadzać w błąd ..." i zmienił tytuł na "... Prawie jak L" :-).
http://www.allegro.pl/item386498648_...szy_niz_l.html
Ostatnio edytowane przez axk ; 20-06-2008 o 15:49
EOS + Speedlite
Witam,
zadam głoopie pytanie.... czytam troche na temat zoomow, zastanawiam sie nad zoomem wlasnie (nie chcialam zakladac nowego tematu) ale chcialabym sie upewnic nad kwestia MAKRO.
Tzn. niektore zoomy maja MAKRO w nazwie - i zastanawia mnie taka rzecz- czy takim obiektywem to tylko makro zdjecia powinnam robic tyle ze z daleka? Czy moze taki obiektyw sprawdzi sie do zdjec "nie-makro" czyli krajobrazy, czasem jakis fragment krajobrazu?
Chcialabym kupic zoom, ale raczej chodzi o zdjecia krajobrazow, architektury - gdzie nie zawsze da sie podejsc wystarczajaco blisko aby zebrac w kadrze to co sie chce.
Jesli, ktos natknal sie na artykul, komentarz etc wyjasniajacy ta sprawe to bede wdzieczna za podanie linku, a jesli nie, to za krotkie wyjasnienie na czym to wszystko polega.
I prosze ... nie krzyczcie :-)
Dzieki, pozdrawiam!