Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 189

Wątek: Gdzie się uczyć?

Dopiero zaczyna Awatar papuziara
    Miasto
    Oleśnica/Wrocław

Domyślnie

Mam we wro do wyboru afe albo asp. Jestem już zdecydowana na dodatkowe studia, więc chce wybrać coś z dwojga złego.

Może jest coś dobrego nie za daleko od Wrocławia? Studiuję już tutaj i wyjazdy mogą być w moim przypadku nie najlepszym pomysłem. Nie mam rozeznania co i gdzie najlepiej, wiec liczę na jakąś pomoc z waszej strony.

Wybiera się ktoś od nas na tą wystawę w czwartek? - szukam towarzystwa
    Pozdrawiam,
    Kamila

100dool
    Guest

Domyślnie

Jeszcze w tamtym roku zastanawiałem się nad drugim kierunkiem, miało to być właśnie coś związanego z fotografią albo grafiką. Jednak po głębszym przemyśleniu wszystkich za i przeciw doszedłem do wniosku, że nie warto jest (przynajmniej w moim przypadku) wiązać swojej pasji z jakimikolwiek obowiązkowymi zajęciami.
    Moim zdaniem studia pomogą w opanowaniu techniki i warsztatu ale zapał, chęci i radość z fotografowania mogą troszkę ostudzić.

Co do kierunku fotografia i multimedia to znam jedynie kilka przedmiotów które tam się wykłada:
    -teoria nowych mediów
    -estetyka
    -projektowanie graficzne
    -fotografia użytkowa
    -fotografia autorska
    -liternictwo i typografia
    -psychologia reklamy
    -publikacja elektroniczna
    -rysunek i malarstwo
    jeszcze coś z multimediami i audio ale nazw konkretnych nie pamiętam

Na wystawę czwartkową mam zamiar się wybrać, daleko nie mam a zobaczyć zawsze warto.
    Gdzie można znaleźć jakieś dodatkowe info o tej wystawie? Na stronce Browaru za dużo tego nie ma.

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Jest jeszcze we Wrocławiu prywatna szkoła, gdzie jest kierunek fotografia reklamowa. Nazwy nie pamiętam ale wiem że znajduję się na Ruskiej

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

ktoś coś słyszał o tej szkole fotografii reklamowej bo nie ukrywam interesujący kierunek
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

o widzę że ktoś z mojego miast jak miło Miałem ostatnio rozpiskę tych przedmiotów i z tego co pamiętam to fotografii nie jest specjalnie dużo. Bardziej zarządzanie firmą, jak działa reklama i różne programy do komputerowe do tworzenia reklam. Ja jednak myślę że jak ktoś jest dobry tak szkła mu wile nie pomorze jedynie można odbyć gdzieś praktyki i poznać ludzi z branży.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papuziara Zobacz posta
    Mam we wro do wyboru afe albo asp. Jestem już zdecydowana na dodatkowe studia, więc chce wybrać coś z dwojga złego.
    O afie musisz pogadac z kims kto sie tam aktualnie uczy. Kolezanka absolwentka raczej na nia psioczyla, na jednym plenerze spotkalem goscia ktory tez byl mocno niezadowolony. Nie wiem czy to pojedyncze przypadki czy regula, musisz to sprawdzic osobiscie u zrodla.

Wybiera się ktoś od nas na tą wystawę w czwartek? - szukam towarzystwa
    Ja bede razem ze znajomymi z formatow, jesli masz ochote to z checia Cie adoptujemy

Gdzie można znaleźć jakieś dodatkowe info o tej wystawie? Na stronce Browaru za dużo tego nie ma.
    Tutaj niestety ktos dal ciala. W kazdym razie z pewnego zrodla wiem ze w czwartek o godzinie 19:00 ma byc troche atrakcji, jakies konferencje, spotkania z artystami itd.

Wstep wolny wiec wpasc warto.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 09-06-2008 o 19:05

Dopiero zaczyna Awatar papuziara
    Miasto
    Oleśnica/Wrocław

Smile

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Ja bede razem ze znajomymi z formatow, jesli masz ochote to z checia Cie adoptujemy
    Chętnie. Dopisałam tutaj, może jeszcze inni chętni się znajdą.
    Pozdrawiam,
    Kamila

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wlasnie mysle nad Akademia Fotografii. Szukajac informacji o tej szkole, znalazlem tez Szkole Kreatywnej Fotografii. Ktos moze wie cos wiecej o SKF?
    http://ksa.edu.pl/main3.html

No i co to za dyplom Artysta Fotografik?
    LOL

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mnml Zobacz posta
    No i co to za dyplom Artysta Fotografik?
    Uprawnia do przyjęcia do ZPAF?

Awatar aniz
    Miasto
    Chojnice

Domyślnie

Też jestem w podobnej sytuacji skończyłem średnią, zakładam, że maturę zdam i stoję na rozdrożu. Zakładajmy, że podejmę studia na którymś z kierunków przewijającym się w temacie. Jak mniemam zaliczenia polegają tam na zrobieniu zdjęć i ocenie ich przez kogoś kto się na tym zna. (na pewno w pewnym stopniu oceniana jest też wiedza teoretyczna). Przypuśćmy, że skończyłem studia na kierunku ściśle związanym z fotografią - czyli dokładając do tego, że wcześniej skończyłem ogólniak powinienem umieć tylko robić zdjęcia. Na studiach nie byłem prymusem, a raczej przeciętnym. Szkoła nie wykształciła ze mnie wybitnego fotografa, a raczej trochę lepszego "pstrykacza". I teraz zaczynają się schody: nie jestem wybitnym fotografem, czy w takim więc razie umiejąc robić tylko zdjęcia, będę w stanie utrzymać rodzinę? Starczy chociaż na chleb?

Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów